Meetup: Ontdek het Universiteitskwartier

Universiteitskwartier x Campus Amsterdam

Evenement

Hoe versterk je de relatie tussen wetenschap, kunst, cultuur en de stad. Het Universiteitskwartier is een belangrijke speler in het kennis- en innovatie ecosysteem van de Amsterdamse regio en inspirerende omgeving voor iedereen die geïnteresseerd is in wetenschap en cultuur. Kom samen met Campus Amsterdam een kijkje nemen en leer meer over de ontwikkelingen in de binnenstad!

Over het Universiteitskwartier

In het bruisende, historische hart van Amsterdam ligt het Universiteitskwartier: een vierkante kilometer van kennis en cultuur. Het is de thuisbasis van de Faculteit der Geesteswetenschappen en de locatie van de nieuwe Universiteitsbibliotheek, het Allard Pierson en de Koninklijke Nederlandse Akademie van Wetenschappen. Het is de geboortegrond van de Universiteit van Amsterdam, dé plek voor vooruitstrevend onderwijs en baanbrekend onderzoek. Het Universiteitskwartier staat voor rust, reflectie en voor (inter)nationale samenwerking met gerenommeerde onderzoeksinstellingen, culturele en maatschappelijke organisaties en bedrijven. Hier ontmoeten studenten, medewerkers en ondernemers elkaar en krijgt de verbinding tussen de UvA en de stad vorm.

Kom samen met Campus Amsterdam een kijkje nemen. Tijdens deze middag maak je kennis met het Universiteitskwartier en kom je in het bijzonder meer te weten over:

• Hoe via communitybuilding en programmering ontmoeting tussen studenten, medewerkers, kennisinstellingen, creatieve ondernemers, culturele instellingen, bedrijfsleven en bewoners wordt gefaciliteerd.
  • De bundeling van kennis en expertise op het gebied van geesteswetenschappelijke thema’s in de nieuwe Amsterdam Humanities Hub.
  • De fysieke ontwikkeling van het Universiteitskwartier en de samenwerking die de gemeente en UvA zijn aangegaan in een gezamenlijk Strategisch Masterplan.
Gepubliceerd door  HvA in de Stad 5 september 2022

Startdatum 27 sep