Bouw mee aan de digitale toekomst van de stad!

WeMakeThe.City Studentprogramma #4

Evenement

Digitale tools en co-creatie inzetten om de stad duurzamer en inclusiever te maken, hoe doe je dat op een eerlijke én creatieve manier? In deze vierde editie van het WeMakeThe.City Studentprogramma staat het belang van digitalisering van de samenleving centraal. Met dit keer in de hoofdrol Marleen Stikker, directeur van Future Lab voor technologie en samenleving Waag en sinds kort professor of practice bij de Hogeschool van Amsterdam.

Programma

Het studentprogramma biedt een middag vol kennis, inspiratie en ontmoeten. Ben jij op zoek naar een interessant vraagstuk of plek in de stad om vanuit jouw opleiding mee samen te werken? Begin je nieuwe semester goed en meld je aan voor het vierde WeMakeThe.City Studentprogramma op 22 september!

Naast inspirerende sprekers als Marleen Stikker gaan we tijdens dit programma in gesprek met docenten, ontwerpers, onderwijsinnovators en studenten die zich vanuit verschillende disciplines en motivaties inzetten voor een duurzame, inclusieve (leer)omgeving, waarin we van elkaar leren en samen groeien voorop staat. We spreken over waarom buurtcampussen, creative labs en innovatieplatforms zo belangrijk zijn en presenteren praktijkvoorbeelden vanuit de stad.

Je krijgt tijdens het programma de kans om kennis te maken met verschillende wijken in Amsterdam; welke vragen spelen er bij de bewoners van deze buurt en hoe zouden digitale tools en methodieken kunnen bijdragen aan een oplossing? Deze buurten zijn:

1. Geuzenveld (met Buurtcampus Nieuw-West)

2. G-buurt (met Buurtcampus Zuidoost)

3. Transvaalbuurt (met Buurtcampus Oost)

4. Sluisbuurt (met SLUISlab van Hogeschool Inholland)

Datum en locatie

Het programma zal live (!) plaatsvinden op woensdag 22 september van 14.00-16.00 uur in Pakhuis de Zwijger. Mocht je niet in de buurt wonen dan kan je het programma ook online volgen natuurlijk.

Aanmelden

Deelname is gratis. Meld je vast aan via het aanmeldformulier, het programma staat open voor álle Amsterdamse studenten van mbo, hbo en wo. Het definitieve programma is begin juli bekend.

Contact

Heb je een vraag over het WeMakeThe.City Studentprogramma? Neem contact op met Ragini Fit (Platform HvA in de Stad), r.r.fit@hva.nl of met Loes van der Tuuk (Centre of Expertise for Creative Innovation), l.van.der.tuuk@hva.nl.

WeMakeThe.City

Een tweejaarlijks, internationaal en stedelijk innovatiefestival waarin geniaal denkvermogen, verbeeldingskracht en creativiteit samen komen om alternatieve visies en handelingsperspectieven te formuleren. Hogeschool van Amsterdam is één van de kernpartners van dit festival. De eerste editie vond plaats in juni 2018. Bekijk hier de editie van 2020.

Samenwerking

Deze vierde editie van het WeMakeThe.City Studentprogramma komt tot stand door een samenwerking van Hogeschool van Amsterdam, Pakhuis de Zwijger, Buurtcampus en Centre of Expertise for Creative Innovation (CoECI). Het programma vindt steeds plaats bij de start van een semester is gericht op studenten van álle opleidingen van de HvA.

Buurtcampus is een initiatief van HvA en Openbare Bibliotheek Amsterdam (OBA). CoECI is een samenwerking van HvA, Hogeschool Inholland, Amsterdamse Hogeschool voor de Kunsten (AHK) en Gerrit Rietveld Academie.

Eerdere edities

Gepubliceerd door  HvA in de Stad 8 juni 2021