Zet jouw kennis in voor de duurzaamheidsambities van de stad!

Online programma WeMakeThe.City x HvA #3

Evenement

Op donderdag 25 februari delen experts, creatieven en innovatieve denkers uit de stad hun ervaring en visie over een veerkrachtige en toekomstbestendige stad, waarin zij samen met jou het verschil willen maken! Doe je mee?

Tijdens deze livecast editie van het WeMakeThe.City x HvA maak je kennis met de netwerken HvA re-set, Amsterdam Donut Coalitie en BOOT/ Buurtcampus. Aan tafel bij Pakhuis de Zwijger delen zij hun uitdagingen op het gebied van duurzaamheid. Hier kunnen ze jouw kennis en talent bij gebruiken!

Welke uitdagingen liggen er op het gebied van verduurzaming? Hoe maken we de stad en haar organisaties op het gebied van wonen, werken, gezondheid, consumeren en ruimte meer duurzaam, divers en inclusief? En hoe kunnen digitale methodieken en tools hier aan bijdragen?

Haak aan bij één van de uitdagingen in de vorm van een concreet onderzoek of project. Breid je netwerk uit en ga in gesprek met de community managers van de stad. Of denk en luister mee en laat je inspireren!

15:00-15:10 uur

Introductie door Frank Kresin, decaan Faculteit Digitale Media en Creatieve industrie en voorzitter van het festival WeMakeThe.City, over onder andere ‘de drie D’s’ en hoe de HvA haar ambities vertaalt naar concrete projecten en verandering.

15:10-15:15 uur

Introductie door tafelgast Leonie van den Beuken, programma directeur Amsterdam Smart City

15:15 -15:30 uur

In gesprek met Joep de Hoog, projectmanager FS HvA en Thijs Haverkamp, community manager HvA re-set over de uitdagen binnen de HvA en gedragsverandering in organisaties.

15:30 - 15:45 uur

In gesprek met Marieke Verwaaijen, projectleider BOOT/ Buurtcampus en Fouad Tawfik, duurzaamheidsmakelaar Amsterdam Oost, over de uitdagingen in Amsterdam Oost en hierin specifiek de participatie van kwetsbare bewoners bij verduurzaming in de wijk.

15:45 - 16:00 uur

In gesprek met Willem van Winden, lector Urban Economic Innovation en Jen Drouin, community manager van de Amsterdam Donut Coalitie over de ‘donut maatschappij’ en ‘greenwashing’.

16:00 - 16:20 uur

Gespreksrondes met de netwerken in break-outrooms

16:20 - 16:30 uur

Terugkoppeling van de gesprekken

Einde

Livecast

De link naar de livecast uitzending vind je bovenaan dit bericht. Zorg ervoor dat je voor aanvang de nieuwste versie van Zoom op je laptop hebt staan!

Vragen?

Neem contact op met Loes, l.van.der.tuuk@hva.nl, Community Manager CoECI.

Gepubliceerd door  HvA in de Stad 23 februari 2021

Startdatum 25 feb