HvA-Poëziewedstrijd 2023

Stuur je gedicht, gezang, slam, sonnet, rap of rijm in!

Evenement

Bij het jaarlijkse HvA-Poëziefestival hoort ook de terugkerende poëziewedstrijd. Studeer of werk jij aan de HvA en schrijf je of draag je wel eens voor? Stuur dan je gedicht, gezang, slam, sonnet, rap of rijm in en win mooie prijzen!

Deadline voor inzending

Je kunt je woordkunst uiterlijk vrijdag 10 maart insturen via floor@hva.nl. Een vakkundige jury aangevoerd door Aalt Prins – HvA-docent Nederlands – beoordeelt de inzendingen. En tijdens het HvA-Poëziefestival op 21 maart a.s. maken we de winnaar bekend.

Prijzen

Als eersteprijswinnaar krijg je de gelegenheid om jouw winnende stuk direct voor te dragen voor alle bezoekers. Wil je voor die tijd aan je spoken word skills werken? Geef je dan op voor de masterclass op dinsdag 21 februari 2023.

Het mogen voordragen van je eigen poëzie is natuurlijk al een eer. Toch doen we daar nog wat leuke prijzen bovenop.

  • 1e prijs: Schrijfcursus naar keuze bij CREA* + boekenbon van €50,00
  • 2e prijs: Boekenbon van €25,00 
  • 3e prijs: Boekenbon van €10,00 

*De winnaar van de eerste prijs wint een schrijfcursus naar keuze bij CREA. De winnaar kan kiezen uit een van deze cursussen met een startmoment in april 2023, als er nog plek is bij de gekozen cursus.

De Boekenbonnen worden geschonken door Athenaeum Boekhandel B.V. en dat vinden wij super lief. Tip: lever ze daar ook weer in, in ruil voor een mooie poëziebundel bijvoorbeeld.

Winnaar 2022: Johanneke van Marle

Vorig jaar werd Johanneke van Marle bekroond tot de winnaar van de HvA-Poëziewedstrijd. Volgens de jury gaf Johanneke met haar gedicht ‘Komkommertijd’ letterlijk een nieuwe lading aan het woord.

Komkommertijd - Johanneke van Marle

Kom maar komkommertijd, tomatentermijn

De slavink zingt postelein in het refrein

De biefstuk leeft en pleegt een couplet

fluit voor eeuwig het vlees uit het buffet

Karbonade brengt ballade aan rode kool

spreekt heel plantaardig over buddha bowl

Kom maar komkommertijd, tomatenrefrein

Het vleesstuk wordt heel op termijn

De koe kauwt op de bladmuziek

van het requiem van de melkfabriek

en weg is de pech van Parmaham

‘t abortoir is dicht, de slacht ligt lam

Over Aalt Prins

Aalt Prins is docent aan de Hogeschool van Amsterdam waar hij studenten opleidt die leraar Nederlands willen worden. Ook schreef hij mee aan een boek over de didactiek van jeugdliteratuur. Samen met FLOOR organiseert en modereert Aalt al jaren het HvA-Poëziefestival en sinds twee jaar begeleidt hij de HvA-Boekenclub. Voor je het weet geeft hij je een boekentip; je kunt hem gerust omschrijven als een leesbemoeial.

Gepubliceerd door  FLOOR 23 januari 2023

Datum

Startdatum 20 jan
Einddatum 10 mrt

Locatie

FLOOR

Wibautstraat 3b

1091 GH Amsterdam

020 595 4955