Docu Dinsdag: De verkeerde huidskleur

Film "Verdacht" & nagesprek over etnisch profileren

Evenement

Je wordt op Schiphol altijd uit de rij gepikt en aan een extra controle onderworpen. Staat er ergens een rollerbank? Gegarandeerd dat de motoragent jou erheen begeleidt. Je wordt zonder duidelijke reden staande gehouden door de politie of andere wetshandhavers. Wellicht lees je dit en denk je: “Dat gebeurt mij eigenlijk nooit.” Maar voor veel studenten, docenten en andere Amsterdammers is dit wél herkenbaar en soms zelfs wekelijkse of dagelijkse praktijk. En daar moeten we het over hebben.

Still uit "Verdacht" (2018)

Om dit thema te bespreken tonen we op dinsdag 14 december de korte documentaire "Verdacht" van Nan Rosens. Daarna praten we samen met vertegenwoordigers van o.a. de Politie en Controle Alt Delete verder over het thema etnisch profileren.

Tijdschema

• 16.00 uur - Inloop
  • 16.15 uur - Start documentaire "Verdacht"
  • 17.15 uur - Nagesprek met gasten in de zaal

Over Dionne Abdoelhafiezkhan

Dionne staat bekend als een echte bruggenbouwer en weet op haar eigenzinnige speelse manier mensen bij elkaar te brengen. Ze is geboren in Rotterdam en opgegroeid in Amsterdam. Ze heeft een rijkdom aan culturen met een van huis uit katholieke Française moeder en islamitische Surinaamse vader met roots in Trinidad en Perzië. Het organiseren en bedenken van concepten die organisaties en mensen dichter tot elkaar brengt zit in haar bloed. Tijdens haar master bedrijfskunde heeft ze op 22-jarige leeftijd haar eigen organisatie (Hi5) opgericht, wat nu IZI Solutions is. Controle Alt Delete is een initiatief van IZI Solutions. Als gezicht van de organisatie staat Dionne vaak op het podium of voor een groep. Zij is een energiek persoon, veel gevraagd spreker voor trainingen en weet als geen ander mensen op hun gemak te stellen en mee te krijgen.

Gepubliceerd door  FLOOR 6 december 2021

Startdatum 14 dec 2021