Hogeschool van Amsterdam

Precies twee weken na Prinsjesdag en de Internationale dag van de Democratie geven we studenten het woord tijdens de livestream vanuit CREA ‘Werkt democratie voor jou?’.

Foto: Arno Mikkor / Wikimedia Commons CC-BY 2.0

Want de huurprijzen stijgen maar door, de baanzekerheid neemt af en door het leenstelsel zit je dan ook nog eens jaren langer vast aan een torenhoge schuld. Leuk hoor, studeren in 2020. Bestuurlijke besluiten lijken vaak een negatief effect te hebben op studenten (OK Boomer). Toch is dat vreemd want binnen een democratie worden toch ook studenten vertegenwoordigd? Maar voel jij je eigenlijk wel gehoord in de Nederlandse politiek?

PROGRAMMA

16:30 - 16:35 Introductie

16:35 - 17:15 Panelgesprek en publieksvragen

17:15 - 17:25 Voordracht Nicole Kaandorp

17:25 - 17:30 Afsluiting

Praat op 29 september van 16:30 tot 17:30 uur mee over onderwerpen die voor jou belangrijk zijn.

*Heb je geen Facebook? Schrijf je in op de nieuwsbrief om het evenement achteraf in je mailbox te ontvangen.

Dilara Bilgiç

Dilara Bilgic (18), auteur van de Black Box Democratie (Boom uitgevers Amsterdam), studeert psychologie aan de Vrije Universiteit. Ze houdt zich bezig met maatschappelijke kwesties en schrijft daarover op haar website specula.nl. Ook is ze werkzaam als bijlesdocent.Maarten van Dorp:

Maarten is voorzitter van de studentenvakbond ASVA en student scheikunde aan de UvA. De ASVA Studentenunie is de grootste studentenvakbond van Amsterdam en zij zetten zich in voor de belangen van HvA- en UvA-studenten. Dit doen zij op veel verschillende manieren. Ook Maarten ondervindt de gevolgen van de coronacrisis: "Ik was van plan om aan het eind van het jaar mijn bachelor te halen, maar helaas gooide COVID-19 roet in het eten; ik kon niet op 1,5 meter op het lab staan. De maatregelen raken dus ook mij persoonlijk en ook daarom praat ik graag mee over hoe het verder moet."
Marvin Stanley

Marvin is vierdejaars student aan de AMFI. Naast zijn studie werkt hij als marketing Officer bij de Green Office HvA. Duurzaamheid en mensenrechten zijn twee cruciale thema’s waar Marvin eigenlijk altijd mee bezig is: "Ik geloof er in dat iedereen het recht heeft op een gezond en vitaal leven ongeacht iemands achtergrond."


Mahutin Awunou (moderator)

Mahutin Awunou is docent Social Work aan de Hogeschool van Amsterdam. Ze heeft verschillende onderwijsprogramma’s ontwikkeld met focus op anti-racisme en dekolonisatie. Ze is een ervaren moderator en gespreksleider in het theater en voor verschillende culturele platformen in het land.


Nicole Kaandorp

Nicole Kaandorp (Boedapest, 1997) schrijft korte verhalen en maakt daarnaast vanalles: theatershows, rebussen geborduurd op T-shirts, erg lekkere dipsausjes, en één keer, bij een houtbewerkingscursus, een klein stoeltje. Haar verhaal ‘Linnen’ won de Lowlands Schrijfwedstrijd, andere teksten vind je regelmatig in tijdschriften en op podia. Samen met Jona Bosman maakt Nicole verhalende Nederlandstalige muziek onder de naam Kopje Onder.

Gepubliceerd door  FLOOR 23 september 2020

Datum

Startdatum 29 sep 2020

Tijd

16:30 - 17:30 uur