Hogeschool van Amsterdam

HvA Poëzieavond

Van slam tot sonnet en van rap tot rijm. En alles wat daar tussen zit…

Evenement

Ben jij een dichter in de dop? Of wil je gewoon alles weten over de woordkunst van poëzie? Bij FLOOR organiseren we een avond vol woordkunst. Van slam tot sonnet en van rap tot rijm. Je bent van harte welkom om de ritmische en esthetische eigenschappen van onze taal te ontdekken tijdens de HvA Poëzieavond bij FLOOR.

Dinsdag 26 maart, 17:00 - 18:30 uur, HvA Poëzieavond, FLOOR-zaal, Wibauthuis

Voor iedereen die van poëzie houdt of er meer van wil weten

We nemen je op toegankelijke wijze mee in de wereld van poëzie. We vertellen over de kunst van het dichten en diverse moderne woordkunstenaars laten je een andere betekenis van het woord en schrift beleven.

Hans Dorrestijn

Hans Dorrestijn

Hans Dorrestijn (1940) is een alleskunner: hij schrijft boeken, is cabaretier en heeft cd's opgenomen. Ook schrijft hij liedjes en teksten voor 'Sesamstraat'. Bekende cabaretshows van Hans Dorrestijn zijn onder meer 'Bofkont', 'Dorrestijn viert oud en nieuw' en 'Ruïnes'. In 2003 ontving Hans een Gouden Harp voor zijn gehele oeuvre. 

 

 

 

Black Ice

Black Ice 

Legendary Black Ice ,in 1993 begonnen als Lamar Manson is gegroeid tot een Spoken Word fenomeen. Hij heeft een  Emmy Award gewonnen en maar liefst 6 HBO Def Poetry Jam's op zijn naam staan. Ook is hij op tour geweest met The Roots, Floetry, Musiq Soulchild and Mary J. Blige en wordt hij bejubeld door o.a. Nas, Fabolous and Kendrick Lamar. Nu reist hij de wereld rond om woordsmeden over de hele wereld te inspireren. (Black Ice is Amerikaans dus deze performance is engelstalig). 

 

 

Edward van de Vendel

Edward van de Vendel

Edward van de Vendel was redacteur van Boekie-Boekie en medewerker aan de jeugdrubriek van Vrij Nederland. In 2001 stopte hij - grotendeels - met lesgeven en wijdde zich heeltijds aan het schrijven. Van de Vendel heeft tal van literaire prijzen gekregen voor zijn jeugdboeken: onder meer Gouden Zoenen, Zilveren en Gouden Griffels en de Woutertje Pieterse Prijs. Vertalingen van zijn werken verschenen in Columbia, Duitsland, Estland, Frankrijk en Italië. Bron: De Nederlandse Poëzie Encyclopedie

 

 

Kila van der Starre

Kila van der Starre

Kila van der Starre Is promovendus in de Nederlandse taal, schrijft een proefschrift over Nederlandstalige Poëzie buiten de bladspiegel. Poëzie buiten de bladspiegel, zoals podiumpoëzie, digitale poëzie en poëzie in de openbare ruimte, lijkt steeds populairder te worden. Poëziefestivals trekken volle zalen, cafés zitten vol voor poetry slams, op het internet wordt volop lyrisch geëxperimenteerd, zangers bereiken een enorm publiek, muurgedichten sieren tientallen steden. 

 

 

Dichter in de dop gezocht!

Ben jij een dichter in de dop? Doe dan mee met de FLOOR dichtwedstrijd! Stuur je gedicht naar floor@hva.nl. Stuur uiterlijk op 8 maart je gedicht in. De inzendingen worden beoordeeld door een vakkundige Jury. De winnaar wordt op 15 maart bekend gemaakt. 

Prijzen: 

1e prijs: cadeaubon twv € 50 

2e prijs: cadeaubon twv € 25 

3e prijs: cadeaubon twv € 10

Kom ook!

Zoals alle evenementen bij FLOOR is ook dit event gratis. Meld je aan en weet zeker dat je een plekje hebt!

Accepteer de marketingcookies om deze video te zien
Gepubliceerd door  FLOOR 26 maart 2019