Hogeschool van Amsterdam

Movies that Matter Filmmaand première: Generation Wealth

Hoe is het om steenrijk op te groeien?

Evenement

Hoe is opgroeien als je extreem rijk bent? Documentairemaakster Lauren Greenfield, die je misschien kent van de spraakmakende documentaire The Queen of Versailles (2012), keert terug naar haar –al even welstellende- vroegere jeugdvrienden en klasgenootjes en vraagt zich af of geld nu inderdaad (niet) gelukkig maakt.

Donderdag 7 maart, Floor Zaal, FLOOR-zaal Wibauthuis

Movies that Matter

Samen met Movies that Matter presenteren we de meest spraakmakende documentaires van het afgelopen jaar. De filmmaand Movies that Matter heeft als doel om doormiddel van film onverschilligheid te bestrijden en mensenrechten onder de aandacht te brengen. 

Generation Wealth

Hoe is opgroeien als je extreem rijk bent? Documentairemaakster Lauren Greenfield, zelf afkomstig uit zeer gegoede middens, keert terug naar haar –al even welstellende- vroegere jeugdvrienden en klasgenootjes en vraagt zich af of geld nu inderdaad (niet) gelukkig maakt.

Een miljardair is tot president gestemd en iedereen wil bijbenen met de Kardashians. Maar waar komt toch onze fascinatie met the rich and famous vandaan? Nadat ze in The Queen of Versailles de exuberante bouwplannen van één megalomaan miljardairskoppel genadeloos fileerde, richt Lauren Greenfield nu haar camera op obscene rijkdom in het algemeen. Ze fotografeert al decennialang rijke tieners, en kent ze hun tekortkomingen en problemen door en door. Toch blijft ze zich aangetrokken voelen tot hun levensstijl, zelfs met verwaarlozing van haar eigen gezin tot gevolg. Generation Wealth is zowel een carrièreoverzicht als wake-up call. Immers, zoals vroeg in de film omineus wordt opgemerkt: “samenlevingen verzamelen het meeste rijkdom op het moment dat ze vernietiging onder de ogen zien.” Dat de mens nog nooit zo rijk geweest is als nu schetst Greenfield aan de hand van de meest uiteenlopende personages. Naast haar persoonlijke bekentenissen doen ex-pornosterren treurige ontboezemingen, terwijl verbannen hefboomfondsbeleggers dromen van een terugkeer naar de VS, gouden wc-brillen incluis. Als kijker lach je om de excentriciteit, maar betrap je jezelf toch ook op een zweem van jaloezie. (bron: Docville.be)

Regie: Lauren Greenfield

Duur: 105 minuten

Programma Filmmaand:

7 februari: The Cleaners (2018). Regie: Hans Block, Moritz Riesewieck. Duur: 88 min

14 februari: Thank you for the Rain (2017). Regie: Julia Dahr. Duur: 87 min

28 februari: Minding the Gap (2018). Regie: Bing Liu. Duur: 99 min

7 maart: Generation Wealth (2018). Regie: Lauren Greenfield. Duur: 105min

Gratis drankje bij de Ysbreeker

Als extraatje kun je na de film naar de Ysbreeker. Bij aanvang van de film krijg je van ons een coupon die je kunt meenemen naar de Ysbreeker. Daar krijg je dan bij een drankje het tweede drankje gratis van FLOOR. 

Kom ook!

Zoals alle evenementen bij FLOOR is ook dit event gratis. Meld je aan en weet zeker dat je een plekje hebt!

Accepteer de marketingcookies om deze video te zien
Gepubliceerd door  FLOOR Movies that Matter19 februari 2019