Leergang Loopbaancoaching

Voor decanen, mentoren en loopbaanbegeleiders die jongeren willen leren kiezen!

10 okt 2022 14:31 | Studentenzaken

Op 19 januari 2023 start de elfde lichting van de Leergang Loopbaancoaching. Deze leergang is voor onder andere vo- en mbo-professionals die werken met jongeren die voor studie- of loopbaankeuzes staan.

Niet alleen de keuze, maar ook het zelfstandig leren kiezen staat centraal. Tijdens de leergang Loopbaancoaching ga je aan de slag met wetenschappelijke kennis uit de psychologie, en maak je kennis met praktische coachingsvaardigheden en -instrumenten. Je leert hierbij met én van elkaar.

In 12 maanden verdiep je je in het vak Loopbaancoaching. Je onderzoekt je eigen handelen als coach en rekt je denkkaders op. Je wordt je bewust van je eigen vooroordelen en leert hier anders mee omgaan. Met verschillende methoden – zoals Transactionale Analyse en ACT – spreek je het zelfsturend vermogen van jongeren aan. Je leert jongeren hun persoonlijkheid te ontdekken om hun eigen koers te bepalen.

Meer weten?

Nieuwsgierig naar de Leergang Loopbaancoaching? Op dinsdag 29 november 2022 is een gratis online proeverij (20:00-21:00). Aanmelden kan via www.hva.nl/loopbaancoaching.