Nieuwe opleidingen in 2021-2022

22 mrt 2021 11:40 | Studentenzaken

Studiekiezers kunnen zich nog tot 1 mei 2021 inschrijven voor een hbo-opleiding in studiejaar 2021-2022. De HvA start in september met 4 nieuwe opleidingen:

Biomedische Technologie (bachelor, voltijd)

Oplossingen voor gezondheidsproblemen zijn steeds vaker technologische middelen. Van een seintje op je Fitbit wanneer je meer zou moeten bewegen, het op afstand uitlezen van pacemakers tot het ontwikkelen van een beademingsapparaat. Als biomedisch technoloog werk je op het snijvlak tussen techniek, de menselijke biologie en medische kennis. Je ontwikkelt nieuwe producten die bijdragen aan de gezondheid van mensen, zodat ze langer en zo vitaal mogelijk kunnen blijven leven. Tijdens de opleiding Biomedische Technologie leren studenten aan de hand van de ontwikkel-testcyclus hoe ze een idee kunnen vertalen naar een gezondheidsproduct. Ook leren ze hoe je ervoor zorgt dat de producten veilig zijn en voldoen aan de medische kwaliteitseisen. Daarbij gaat het niet alleen om nieuwe producten, maar ook om het verbeteren van bestaande producten.

Meer weten over de bachelor Biomedische Technologie?

Lees meer over Biomedische Technologie op de opleidingspagina. Willen jouw leerlingen meer weten over deze opleiding? Wijs ze dan op de open avond op 30 maart, waar Biomedische Technologie om 18:45 en 20:15 uur een sessie verzorgt.

Leerroute Leraar in Vernieuwend Onderwijs (bachelor, voltijd)

Het vak van leraar is misschien wel het mooiste vak van de wereld. En het beweeglijkste. Want in een snel veranderende samenleving verandert het onderwijs gewoon mee. Maar hoe doe je dat goed? Steeds meer scholen zoeken naar antwoorden op grote vraagstukken in onderwijs en samenleving. In deze nieuwe leerroute worden studenten opgeleid om vernieuwing in scholen te initiëren, te ontwerpen en uit te voeren. Leraar in Vernieuwend Onderwijs start in de propedeuse met een generiek programma, waarin veel aandacht is voor de rol van de leraar als pedagoog, als coach en als ontwerper van onderwijs. Een belangrijk deel van de opleiding vindt plaats in en met de praktijk. Vanaf het eerste jaar draaien studenten twee dagen in de week mee in een school. Na afronding van de studie zijn studenten behalve bevoegd tweedegraadsdocent in een specifiek vak, ook vernieuwingsspecialist in een leergebied van verschillende samenhangende vakken voor leerlingen van 10 tot 16 jaar.

Meer weten over de leerroute Leraar in Vernieuwend Onderwijs?

Lees meer over deze leerroute op hva.nl/livo. Willen jouw leerlingen meer weten over deze opleiding? Wijs ze dan op de open avond op 30 maart, waar Leraar in Vernieuwend Onderwijs om 19.00 en 20.00 uur een presentatie verzorgt.

Technische Natuurkunde (bachelor, voltijd)

Natuurkunde is de basis voor producten en technologieën van de toekomst. Denk bijvoorbeeld aan een nieuwe generatie supercomputers dankzij kwantummechanica, efficiëntere zonnepanelen dankzij nano-materialen of waanzinnige speakers dankzij akoestische lenstechnologie. Bij de opleiding Technische Natuurkunde leren studenten hoe je natuurkundige principes gebruikt om technische toepassingen te ontwikkelen. Ze houden zich bezig met het oplossen van praktische problemen waar organisaties tegenaan lopen, en werken in teamverband aan analyses en oplossingen. Zo leren studenten onder begeleiding hoe je een project aanpakt. Naast de projecten krijgen studenten theorievakken, natuurkunde om technische vraagstukken te doorgronden en wiskunde om inzichten in modellen te verwerken. Na afronding van de studie kunnen studenten bijvoorbeeld werken bij research & development afdelingen van grote technische bedrijven, bij start-ups, of bij nationale of internationale instituten die natuurkundig onderzoek doen.

Meer weten over de bachelor Technische Natuurkunde?

Lees meer over Technische Natuurkunde op de opleidingspagina. Willen jouw leerlingen meer weten over deze opleiding? Wijs ze dan op de open avond op 30 maart, waar Technische Natuurkunde om 18.45 en 20.15 uur een voorlichtingsronde verzorgt.

Logistiek (associate degree, voltijd & deeltijd)

Een associate degree opleiding is een tweejarige hbo-opleiding met het niveau Associate degree. Ontwikkelingen als data science, autonomous driving, automatisering en de toenemende rol van ICT zijn sturend voor de veranderingen in het logistieke werkveld. Deze ontwikkelingen brengen met zich mee dat het gevraagde opleidingsniveau van logistiek professionals verschuift van mbo- naar hbo-niveau. De factoren waarmee in het werk rekening moet worden gehouden, worden complexer. Dit stelt hogere eisen aan het analytisch en oplossend vermogen van de logistieke professional. In de Ad Logistiek worden studenten in 2 jaar opgeleid tot praktijkgerichte logistiek professionals, die aan de hand van data en ervaringen op de werkvloer logistieke processen kunnen plannen, aansturen, beheersen en verbeteren.

Meer weten over de Ad Logistiek?

Willen jouw leerlingen meer weten over deze opleiding? Wijs ze dan op de open avond op 30 maart, waar de Ad Logistiek voltijd om 18.45 een voorlichtingsronde verzorgt.

Meer weten over het opleidingsaanbod van de HvA?