Twig - Klinisch redeneren kan je (aan)leren! 2

Gepost op: 2 feb 2016 | ICT Services

Om studenten het klinisch redeneren machtig te maken zochten Anna Hoogenkamp en Jeanine de Jong naar een geschikte applicatie.

Het idee voor een applicatie om te leren klinisch redeneren ontstond in de les. Student Jeanine de Jong en ik misten een digitale tool om studenten te helpen bij het leren klinisch redeneren. We hebben een projectplan opgesteld en zijn hier druk mee aan de slag gegaan.
De applicatie Twig is helaas niet ontwikkeld i.v.m. tijd- en budgettekort. Een minder fancy en gepersonaliseerde versie is wel toe te passen met behulp van Google Forms.

Dit idee heb ik wel aan mijn collega’s kunnen overbrengen. Samen met collega Egbert Neels hebben we een werkgroep gestart: ‘Appe met Annie en Eggie’ voor kennismaken en laagdrempelig oefenen met applicaties voor het onderwijs. Bekijk het onderstaande filmpje voor uitleg.

Accepteer de marketingcookies om deze video te zien

Er zijn nu ongeveer 10 collega’s die het komende semester 1 bij diverse vakken het willen gebruiken. En er is nog veel meer e-learning kennis en ervaringen gedeeld. Ontzettend leuk!

Verder ben ik gaan actief gaan twitteren om het proces van de app ontwikkeling inzichtelijk te maken. Dit is een groot succes en het brengt heel veel leuke gevolgen met zich mee. Onlangs was ik zelfs ‘most retweeted’.