Trainingskamp in Zuid Afrika? Dan maak je dáár gewoon je toets

Gepost op: 7 mrt 2018 | ICT Services

Grassroots project ‘Online-Proctoring-voor-Topsportstudenten-op-een-eigen -device’ maakt het mogelijk.

In 2017 ging een lang gekoesterde wens van 225 HvA-topsporters in vervulling. Het maken van de toets, maar dan op een andere locatie via het systeem ‘ProctorExam’.

ProctorExam is een digitale surveillant en als het ware het oog dat in de gaten houdt of er niet wordt afgekeken. Terwijl je je toets op iedere willekeurige plek in de wereld maakt en dat ook nog op je eigen laptop.

Wat is hiervoor nodig? Een goed opgeladen Laptop, goede Wifi en stille afgesloten ruimte en een app voor je mobiel.

Met een driepersoonsteam. Bestaande uit Ilse Klijn (ICT en proces specialist), Erica Beerman (informatiemanager) en ondergetekende hebben wij in de periode april 2017 – januari 2018 ruim 20 toetsen op afstand afgenomen bij HvA topsportstudenten. Van Amsterdam tot Zuid-Afrika. De rol van Ilse als vaste contactpersoon naar de sporters was hierbij van cruciaal belang voor het slagen van dit project.

Wij concluderen dan ook dat dit systeem voor topsporters de uitgelezen mogelijkheid is om studievoortgang te stimuleren zonder onnodige druk voor docenten. Sterker nog, momenteel zijn er ontwikkelingen binnen de HvA om naast topsport ook andere talenten beter te ondersteunen. Zoals, Ondernemerschap, studeren met een functie beperking. Ook voor deze talenten kan Proctorexam een passende oplossing bieden.

Kortom, willen wij als HvA alle doelgroepen zoveel mogelijk op maat bedienen, robuust onderwijs verzorgen en ook nog met de digitale ontwikkelingen om ons heen mee bewegen. Dan is online proctoring geen kans, het is een must!

Dennis van Vlaanderen
Manager Dual-Careers
Topsport Academie Amsterdam (TAA)