Design in action 1

Gepost op: 8 apr 2016 | ICT Services

Doel is om de studenten te betrekken bij het ontwerp van de Elektronische Leer Omgeving van de opleiding.

Communication and Multimedia Design (CMD) is vorig jaar overgegaan naar het platform Moodle. CMD is een ontwerpopleiding, wij willen Moodle niet alleen gebruiken om de cursussen te ondersteunen, maar ook als ontwerplaboratorium.

Het tweedejaars vak Evidence Based Design wordt afgesloten met een gevalideerd ontwerp voor een externe opdrachtgever. De studenten mochten dit jaar kiezen om mee te doen met een prijsvraag over de Moodle-omgeving, als alternatief voor de reguliere eindopdracht.
De ingezonden ontwerpen worden beoordeeld door een jury. De winnaars zullen worden begeleid met het schrijven van een artikel over hun ontwerp, voor een conferentie in Nederland. De prijs bestaat uit het conferentiebezoek. Daarnaast zullen wij onderzoeken of het ontwerp kan worden gerealiseerd binnen CMD-Moodle. Het is de bedoeling dat alle documentatie via CMD-Moodle worden ontsloten.

Wij vonden het spannend of de studenten de handschoen zouden oppakken. Dat bleek wel het geval: de deadline was vorige week, en er blijken 13 inzendingen te zijn. Een kwart van de studenten koos dus voor deze opdracht. Er is dus wat te kiezen voor de jury.

Het vinden van een geschikte conferentie blijkt wel moeilijker dan gedacht. Grassroots loopt tot september 2016. Van de conferenties die voor die tijd plaatsvinden zijn de deadlines voor het inzenden van papers al verlopen. Daarover hebben wij gesproken met onze opleidingsmanager. Als alternatief zouden wij het artikel (dat nog moet worden geschreven) kunnen aanbieden aan een vak gerelateerd online magazine. Het conferentiebezoek kan daarvan worden losgekoppeld. Wij hebben besloten om dit te bespreken met de winnaars van de prijsvraag.

Mocht het artikel worden geaccepteerd voor een buitenlandse conferentie binnen Europa, dan worden de winnaars door de opleiding daar naartoe gestuurd.

Meer weten over dit project? Lees ook Laura's tweede blog.