Design in action 2

Gepost op: 25 mei 2016 | ICT Services

Grassroots betrekt de studenten van Communication and Multimedia Design (CMD) bij het ontwerp van de Elektronische Leer Omgeving (ELO) van de opleiding.

Hier hebben wij een prijsvraag voor uitgeloofd. Van de ingezonden ontwerpen bleken 3 van de 13 van uitstekende kwaliteit.

De winnaar van de prijs wordt begeleid bij het schrijven van een artikel en mag een conferentie in Nederland bezoeken. Het is de bedoeling dat het winnende ontwerp wordt toegepast in de ELO en dat de ontwerpdocumentatie via CMD-Moodle wordt ontsloten. De opleiding Informatica is benaderd om te onderzoeken of de ontwerpen kunnen worden gerealiseerd.

Wij hebben twee groepen benaderd voor een bijdrage aan een artikel voor een internationale conferentie (MobileHCI 2016 in Florence). Het artikel beschrijft de prijsvraag en de twee winnende ontwerpen, die voor de mobiele versie van de ELO geschikt zijn. Alhoewel beide groepen hadden toegezegd, heeft uiteindelijk een groep meegeschreven aan het artikel. Als het artikel wordt geaccepteerd door MobileHCI 2016, mogen de makers afreizen naar Italië op kosten van de opleiding.

Mocht het artikel niet door de selectie van MobileHCI 2016 komen, mogen de studenten sowieso deelnemen aan de What Design Can Do-conferentie in Amsterdam waar CMD partner van is.

Meer weten over dit project? Lees ook Laura's derde blog.