Verbinding door zorgtechnologie

Project

Drie studenten van de minor Zorgtechnologie doen sinds februari onderzoek in gebied #02 Indische Buurt en Science Park. In het kader van FabCity onderzoeken zij hoe ze de sociale cohesie in dit gebied kunnen vergroten.

Twee studenten Ergotherapie en een student Communication and Multimedia Design werken samen aan het ontwikkelen van zorgtechnologie om buurtbewoners uit de Indische buurt en studenten uit het Sciencepark te verbinden.

De minorstudenten van de HvA brengen in de periode van februari tot juni 2016 de studenten uit Sciencepark met buurtbewoners van de Indische Buurt samen, om de sociale cohesie in dit gebied te vergroten. Dit kan bijdragen bij het verbeteren van beide wijken.

Onderzoeksgebied

# 02 – Indische Buurt

Onderzoeksthema's

1 – Community Development
2 – Neighbourhood Catalyst
5 – Health & Vitality

Contactpersonen

Studenten van de minor Zorgtechnologie:

FabCity Campus

Dit project maakt deel uit van het FabCity off-campus onderzoeksprogramma en Europe by People, het culturele programma rondom net Nederlands voorzitterschap van de Raad van de Europese Unie dat in november van start is gegaan. De Hogeschool van Amsterdam (HvA) is samen met Amsterdam Institute for Advanced Metropolitan Solutions (AMS) één van de kernpartners van dit programma en geeft mede vorm aan de FabCity Campus. Andere partners zijn onder meer AHK, HKU, Saxion, InHolland, Sandberg Instituut, Willem de Kooning Academie, Wageningen University en TU Delft.

Gepubliceerd door  Afdeling Communicatie 23 juni 2016

Project Info

Startdatum 11 apr 2016
Einddatum 26 jun 2016