Wil jij een eerstejaarsvluchtelingstudent begeleiden?

15 jun 2018 12:34 | Studentenzaken

Stichting voor Vluchteling-Studenten UAF is samen met het Studentmentorenprogramma (SMP) van de HvA een project gestart: Refugees@Campus. In dit project worden eerstejaarsvluchtelingstudenten gekoppeld aan Nederlandse hoofdfasestudenten van dezelfde opleiding die hem/haar begeleiden tijdens de studie en op de campus.

Wat doe je en hoeveel tijd kost het?

• je wordt gekoppeld aan 1 vluchtelingstudent van jouw opleiding;
  • je spreekt wekelijks met elkaar af en onderneemt activiteiten zoals ergens lunchen, de stad en onderwijsinstelling verkennen;
  • gemiddeld ben je hier per week 2 uur aan kwijt;
  • je wordt begeleid door het UAF en de HvA;
  • je volgt een voorlichtingsbijeenkomst, een training Interculturele Communicatie en je neemt deel aan een intervisiebijeenkomst;
  • het project duurt een half jaar.

Begeleiding

Om je goed voor te bereiden op en te ondersteunen in jouw rol als studentmentor bieden wij:

• een voorlichtingsbijeenkomst;
  • een training Interculturele Communicatie;
  • een intervisiebijeenkomst.

Wat levert het op?

Doordat je mentor bent van een vluchtelingstudent leer je over en weer over elkaars cultuur en ontdek je hoe het is om in een ander land en in een andere taal te studeren. Daarnaast ontwikkel je begeleidingsvaardigheden. Als beloning voor jouw inzet ontvang je een certificaat dat jouw mentorschap aantoont. Hiermee kan jij jouw cv onderscheidend maken als je straks gaat solliciteren naar een stageplek of een baan.

Lijkt het je leuk om mee te doen?

• Geef je op via de volgende link
  • Na het invullen van het intakeformulier word je uitgenodigd voor de eerstvolgende voorlichtingsbijeenkomst op 28 juni van 15:30 – 17:00 uur op HvA locatie de Leeuwenburg.

Note

Wij weten pas aan het begin van het studiejaar welke eerstejaarsvluchtelingstudenten kunnen studeren in verband met de uitslag van het staatsexamen. Het kan voorkomen dat er bij jouw opleiding geen vluchtelingstudent start. In dat geval proberen we een oplossing te vinden door je aan een andere vluchtelingstudent te koppelen. Meer informatie hierover ontvang je op de voorlichtingsbijeenkomst.

Meer info vind je op www.uaf.nl/studentmentoring

Bekijk hier het verhaal van Sara en Shamsa om meer te weten te komen over de ervaringen van een eerder HvA-koppel.