Hogeschool van Amsterdam

Nanda Piersma spreekt op SIA-congres

Maand van de AAI | Live vanuit TivoliVredenburg

Evenement

In uitdagende omstandigheden weten juist praktijkgerichte onderzoekers kansen te pakken. Hoe? Door onderzoek te doen en te innoveren in en met de praktijk. Regieorgaan SIA heeft zijn congres dit jaar daarom omgedoopt tot het thema: Praktijkgericht onderzoek gaat door!

Bovenstaande geldt zeker voor Nanda Piersma, wetenschappelijk directeur van het Expertise Centre Applied Artificial Intelligence en kersverse lector Responsible IT. Nanda doet praktijkgericht onderzoek aan de Hogeschool van Amsterdam (HvA) en geeft op donderdag 19 november tijdens het SIA-congres een presentatie, in samenwerking met platform Praktijkgericht ICT-onderzoek (PRIO) .

Het wordt een dag vol inspirerende sessies en ontmoetingen waarin alles draait om praktijkgericht onderzoek. Door de coronacrisis is het congres dit jaar anders dan anders. De organisatie heeft de stap gezet naar online kennis delen en ontmoeten. Volg het congres in TivoliVredenburg daarom de hele dag live online.

Regieorgaan SIA bevordert de kwaliteit en de impact van het praktijkgericht onderzoek van hogescholen. SIA financiert onderzoek en stimuleert de samenwerking tussen hogescholen, het bedrijfsleven en publieke instellingen.

Over PRIO

PRIO streeft naar optimale samenwerking tussen ICT-onderzoeksgroepen van hbo-instellingen en universiteiten, tussen onderwijs en onderzoek, en tussen onderzoekers, bedrijven en maatschappelijke instellingen. Het platform jaagt innovatie aan door organisaties met elkaar te verbinden, maar vooral door mensen samen te brengen.

Over het Expertise Centre Applied Artificial Intelligence

De HvA heeft op 1 januari 2020 het expertisecentrum Applied AI opgericht. Nu een Centre of Expertise in wording. Daarmee investeert de hogeschool in de ontwikkeling van onderzoek en onderwijs van toegepaste AI binnen alle domeinen en studierichtingen. Iedere faculteit beschikt over een lab , waar onderzoek wordt verricht op het snijvlak van AI en een toepassingsgebied.

De presentatie van Nanda Piersma maakt deel uit van de Maand van de AAI. In november zetten we het Expertise Centre Applied Artificial Intelligence en zijn labs op de kaart! Benieuwd welke activiteiten we deze maand nog meer organiseren? Je vindt ze in dit overzicht.

Gepubliceerd door  HvA Expertisecentrum Applied Artificial Intelligence 28 september 2020

Datum

Startdatum 19 nov

Contact

Liza Verheijke (appliedai@hva.nl)