Livecast Pakhuis de Zwijger: Slim Onderwijs

Maand van de AAI | Livecast | De rol van AI binnen het nieuwe onderwijs

Evenement

Klassikale en algemene lessen, waarbij er wordt uitgegaan van het gemiddelde leervermogen van een student. Is deze onpersoonlijke benadering hoe we het onderwijs willen blijven vormgeven? Niet als het aan de sprekers van de livecast Slim Onderwijs ligt.

In de serie Tech for Society bevraagt en onderzoekt Pakhuis de Zwijger de impact van technologie op onze open samenleving. Het Expertise Centre Applied Artificial Intelligence van de Hogeschool van Amsterdam (HvA) verzorgt twee livecasts in deze reeks (klik hier voor de andere uitzending).

Op maandg 9 november bespreekt ons Smart Education Lab vernieuwende AI-toepassingen in het onderwijs. De toepassing van Kunstmatige Intelligentie stelt ons in staat onderwijs te ontwikkelen dat aansluit op individuele behoeftes. Dynamische leeromgevingen waarin de student kennis op maat krijgt aangereikt. Inmiddels zijn er legio initiatieven op het gebied van Smart Education. Tijdens deze livecast wordt een aantal daarvan uitgelicht. Wat kunnen ze de student bieden en hoe zijn de ervaringen/resultaten? Kunnen zij het onderwijs blijvend veranderen?

Met in dit programma onder andere:

• Vincent Aleven: Professor of Human-Computer Interaction aan Carnegie Mellon University
  • Bert Bredeweg: Hoofddocent Smart Education aan Hogeschool van Amsterdam
  • Jaeques Koeman: CEO en medeoprichter van Edia
  • Jonas Voorzanger: Medeoprichter van LeerLevels en docent natuurkunde en informatica aan Het Amsterdams Lyceum

In verband met de aanbevelingen door het RIVM betreffende het coronavirus, zendt Pakhuis de Zwijger nu dagelijks online programma's uit waarbij je live en gratis kunt meekijken via de livecast of zelfs mee kunt praten via de Zoom webinar.

Over het Expertise Centre Applied Artificial Intelligence

De HvA heeft op 1 januari 2020 het expertisecentrum Applied AI opgericht. Nu een Centre of Expertise in wording. Daarmee investeert de hogeschool in de ontwikkeling van onderzoek en onderwijs van toegepaste AI binnen alle domeinen en studierichtingen. Iedere faculteit beschikt over een lab , waar onderzoek wordt verricht op het snijvlak van AI en een toepassingsgebied. Het Smart Education Lab dat de livecast verzorgt, hoort bij de Faculteit Onderwijs en Opvoeding.

De livecast bij Pakhuis de Zwijger maakt deel uit van de Maand van de AAI. In november zetten we het Expertise Centre Applied Artificial Intelligence en zijn labs op de kaart! Benieuwd welke activiteiten we deze maand nog meer organiseren? Je vindt ze in dit overzicht.

Gepubliceerd door  HvA Expertisecentrum Applied Artificial Intelligence 19 oktober 2020

Startdatum 09 nov

Liza Verheijke (appliedai@hva.nl)