Filmpremière: Mag ik jou iets vragen?

Over vernieuwend economieonderwijs waaronder de BER

Evenement

Per jaar ronden meer dan dertigduizend studenten een economische opleiding af. Hoe zorgen we dat deze studenten zijn voorbereid op een wereld die steeds meer prangende vragen stelt?

Filmposter Mag ik jou iets vragen?

In deze inspirerende documentaire worden 14 Nederlandse hogescholen bezocht die op unieke wijze trachten een antwoord te vinden op deze vraag. Initiatiefnemer Kees Klomp (verbonden aan de Hogeschool Rotterdam en auteur op het gebied van de 'betekeniseconomie' ) fungeert als leidraad en neemt je mee naar Gert Biesta (pedagoog en Professor of Public Education in Ierland), die alles vanuit een pedagogisch perspectief belicht. Dit resulteert in een boeiend gesprek over het cruciale belang van het aangaan van de realiteit en het aanleren van volwassen keuzes, in tegenstelling tot de infantiele keuzes waartoe we voortdurend worden verleid in onze samenleving. Hoe kunnen we elkaar ondersteunen zonder moraliserend over te komen? En op welke manier kunnen we de schooldeuren openstellen voor de wereld?

Brede Economische Richting: een vernieuwende economische opleiding

Docent Suzanne van Stratum en twee studenten van de HvA opleiding de Brede Economische Richting (BER) komen ook aan het woord iin de documentaire. Ze vertellen waarom zij gekozen hebben voor BER en hoe zij als young professional willen bijdragen aan de economische transformatie.
Meer informatie over de BER

Bekijk alvast een fragment van de film

Accepteer de marketingcookies om deze video te zien

Kom naar de première

Na de première nodigen we je uit om deel te nemen aan het feestelijke slotevent van de Week van het Economieonderwijs. Hier kun je samen met inspirerende sprekers en panelleden terugblikken op de Week van het Economieonderwijs en antwoorden vinden op de vraag 'hoe kunnen we het economieonderwijs verrijken?'.

Gepubliceerd door  Centre for Economic Transformation 16 november 2023
Mag ik jou iets vragen? - documentaire

Datum

Startdatum 24 nov

Tijd

13:00 - 15:30 uur

Contact

Suzanne van Stratum