SDG-Challenge

Schrijf je in voor de SDG-Challenge en doe ervaring op als sustainability consultant!

Evenement

De missie van de HvA SDG-Challenge is het inspireren en mobiliseren van studenten en organisaties om samen te werken aan de Sustainable Development Goals (SDG's) van de Verenigde Naties (VN). Deze doelen zijn bedoeld om klimaatverandering tegen te gaan en de ongelijkheden in de wereld te verkleinen.

Multidisciplinaire studententeams zullen werken bij toonaangevende organisaties om te werken aan een zogeheten SDG-Challenge, gebaseerd op de Sustainable Development Goals. Door dit te doen, willen we dat studenten een bijdrage leveren aan een duurzaamheidsvraagstuk binnen de organisatie en studenten de tools bieden om op te treden als sustainability consultant.

Dus wil jij ervaren hoe het is om als sustainability consultant aan de slag te gaan? En wil je meer leren over de uitdagingen waar het bedrijfsleven voor staat? Dan is de SDG-Challenge iets voor jou!

SDG staat voor Sustainable Development Goals van de Verenigde Naties, en deze doelen zijn gesteld om klimaatverandering tegen te gaan en de ongelijkheid in de wereld te verminderen.

Tijdens deze SDG-Challenge zul je werken aan een duurzaamheidsvraagstuk bij één van de volgende organisaties; Gemeente Amsterdam, Lemonaid, CCV, The Next Gen Leaders of StayOkay.

In interdisciplinaire teams zul je bij één van deze organisaties aan de slag gaan als sustainability consultant, en zul je werken aan échte challenges. Hierbij staat het maken van impact op één of meerdere SDG’s centraal.

Je ontvangt meer informatie over de verschillende challenges van de organisaties op de kick-off op 29 April. Tijdens de finale op 21 Mei zul je met je team de resultaten presenteren aan een vakjury en aan de organisaties.

De organisatie van de SDG-Challenge heeft een speciale "pressure-cooker" ontwikkeld, waarmee teams met tastbare en praktische ideeën kunnen komen die bijdragen aan de SDG's.

Tijdens de finale zullen de groepjes hun resultaten presenteren aan een vakjury en de bedrijven.

• Bij de CET SDG Challenge werk je in een team met studenten van de Faculteit Business en Economie van de HvA
  • Er is plaats voor 25 tot 30 studenten
  • Deze CET SDG-Challenge is extracurriculair en neemt ongeveer 12-14 uur van je tijd in beslag, exclusief voorbereidingstijd
  • Aanmeldings deadline 26 april
  • Voor meer informatie zie de website hva.sdg-challenge.com/

Dus bouw mee aan de toekomst van morgen, doe ervaring op, help organisaties met actuele vraagstukken en maak échte impact!

SDG-Challenge

"SDG-Challenge" is een platform dat de hele hogeschool én organisaties activeert om kritisch na te denken over actuele duurzaamheidsonderwerpen en samen actie te ondernemen.

Wil je solliciteren of wil je meer informatie?
Kijk dan voor de CET SDG challenge op hva.sdg-challenge.com/ of mail naar cet@hva.nl

Gepubliceerd door  Centre for Economic Transformation 22 april 2021

Startdatum 02 apr