Kennissessie ChatGPT

ChatGPT in het onderwijs: een bedreiging of een kans?

Evenement

Een sensatie op het gebied van Artificial Intelligence, zo wordt ChatGPT door velen genoemd. Deze superslimme chatbot spuugt goedlopende lappen tekst uit en begrijpt opdrachten in gewone taal.

De technologie achter ChatGPT, ontwikkeld door het bedrijf OpenAI, is een taalmodel dat getraind werd op een enorme hoeveelheid data. Inmiddels loopt het storm en ligt de website er geregeld uit door de enorme belangstelling.

Maar wat betekent deze ontwikkeling voor ons onderwijs? ChatGPT zingt al rond in de docentenkamers van de Hogeschool van Amsterdam (HvA). Pascal Wiggers - Associate Lector Responsible AI aan de HvA - tempert de AI-toepassing als sensatie: "ChatGPT kan zeer geloofwaardige, maar niet altijd juiste antwoorden geven op willekeurige vragen. Toch lijkt de toepassing over enige zelfkennis te beschikken."

Betekent dat dat kennisvragen, samenvattingen en essays verleden tijd zijn of zal het zo’n vaart niet lopen? Of biedt ChatGPT juist hele nieuwe mogelijkheden? Wat denken AI-specialisten, onderzoekers en onderwijskundigen hiervan?

Tijd om het gesprek aan te gaan

Met elkaar én met ChatGPT! We nodigen je uit voor een kennissessie over de rol van AI in het onderwijs. We starten de kennissessie met een demo: Jurjen Helmus van ons Smart Asset Management Lab laat zien hoe ChatGPT werkt. Daarna geeft Pascal Wiggers van het Responsible AI Lab een verdiepende uitleg. Vervolgens gaan we met experts binnen en buiten de HvA in gesprek. Decaan Frank Kresin van de Faculteit Digitale Media en Creatieve Industrie vat het geheel samen.

Dinsdag 24 januari 2023 | 15:00-17:00 | HvA Jacoba Mulderhuis | Gerard van Haarlemzaal, begane grond

Livestream

Het aantal plekken in de zaal zit helaas vol, maar niet getreurd: we zenden de sessie live uit! Daarna blijft de opname beschikbaar om later terug te kijken.

Gepubliceerd door  Applied Artificial Intelligence 23 januari 2023

Datum

Startdatum 24 jan

Tijd

15:00 - 17:00 uur

Contact

appliedai@hva.nl

Locatie

Jakoba Mulderhuis (JMH)

Rhijnspoorplein 2

1091 GC Amsterdam

020 595 1450