Meetup AI4Students | Artificiële Intelligentie in het onderwijs

Powered by: Studentenraad Centre of Expertise Applied AI

Evenement

Juni is de Maand van de Artificiële Intelligentie (AI) in het onderwijs. Maar wat kan AI nu echt betekenen voor je opleiding en welke AI-toepassingen kun je in je schooltijd tegenkomen?

De studentenraad van het Centre of Expertise Applied AI van de Hogeschool van Amsterdam brengt verschillende AI-toepassingen samen in een interactieve meetup. Ben jij er donderdag 30 juni bij? We beginnen om 15.00u.

Van de basisschool tot aan je studie is AI niet meer weg te denken. En daar ga jij achterkomen door verschillende talks & demo's! Verwacht een interactief uurtje waarin je niet alleen luistert, maar ook aan de slag gaat met AI-ontwikkelde onderwijsmethodes en -apps.

Rond 16.00u sluiten we het inhoudelijke gedeelte af en kun je tijdens een borrel gezellig napraten.

Meetup AI4Students | Artificiële Intelligentie in het onderwijs

Donderdag 30 juni

15.00 - 17.00u

Locatie: Kohnstammhuis (Hogeschool van Amsterdam) | Amstelcampus, Wibautstraat 2-4, 1091 GM Amsterdam

Ruimte: 02A37 (tweede verdieping)

Wie kun je de 30e verwachten?

Lilian Ye | Prowise

AI op de basisschool

Lilian werkt bij Prowise als data-analist van het adaptieve oefenprogramma Prowise Learn. Op basis van wetenschappelijk onderzoek naar hoe kinderen leren, heeft Prowise een programma ontwikkeld dat eerlijke kansen biedt voor elk kind, en het leren voor hen slimmer en leuker wil maken. Het algoritme achter Prowise Learn is gebaseerd op het elo-ratingsysteem uit de schaakwereld. Het algoritme zorgt ervoor dat leerlingen altijd op hun eigen niveau oefenen. Zodra een leerling een opgave maakt, meet het systeem namelijk opnieuw de vaardigheid van de leerling. De volgende opgave wordt hierop gekozen. Dit heeft als resultaat dat elk kind automatisch opgaven op zijn/haar niveau krijgt.

https://www.prowise.com/nl/prowise-learn/

Mark Breuker en Jaeques Koeman | EDIA

AI in het onderwijs

EDIA is specialist in onderwijstechnologie en een geautomatiseerd metadataplatform. Met behulp van slimme algoritmes en big data kunnen voorspellingen worden gedaan over welk lesmateriaal geschikt is voor een leerling. Neem bijvoorbeeld taal en het leren van een woordenschat. Een computer kan door algoritmes voorspellingen doen over welke teksten, woorden en grammatica het best kunnen worden aangeboden binnen een context. Deze voorspellingen zijn gebaseerd op enorme hoeveelheden data van jarenlange analysen over bestaand taalgebruik. Door dit te koppelen aan data van de student - diens kennisniveau - kan effectief en gepersonaliseerd lesmateriaal worden samengesteld.

https://www.edia.nl/

Saskia Robben | Hogeschool van Amsterdam

AI in het hbo

Saskia is een ervaren docent en onderzoeker, en betrokken bij verschillende AI-projecten en -opleidingen op de HvA. Altijd al willen weten wat er op de hogeschool te doen is op het gebied van Artificiële Intelligentie? Saskia vertelt het aan de hand van concrete projecten, onder meer in de minor Applied AI. Vanaf september biedt de HvA ook een master Applied AI aan. Saskia geeft een tipje van de sluier wat er in die master allemaal aan bod komt. Geïnteresseerd om de master te volgen? Aanmelden kan nog tot 1 juli via Studielink.

https://www.hva.nl/appliedai/over-ons/onderwijs/onderwijs.html

Studentenraad

De studentenraad van het Centre of Expertise Applied AI wil alle studenten van de Hogeschool van Amsterdam verbinden en samenbrengen op het thema Artificiële Intelligentie. Daarvoor organiseert de raad verschillende activiteiten en laat deze medestudenten op een laagdrempelige manier kennismaken met verschillende AI-toepassingen.

Volg de studentenraad op:

We co-create to make AI work!

Binnen het Centre of Expertise Applied Artificial Intelligence van de Hogeschool van Amsterdam werken we in zeven labs nauw samen met het onderwijs, onderzoek, bedrijfsleven en maatschappelijke organisaties. Samen ontwikkelen we Kunstmatige Intelligentie die verantwoord en inclusief is.

Onze studentenraad denkt mee over onze strategie en organiseert activiteiten die aansluiten op de behoeften en wensen van studenten, zodat AI door de hele HvA gaat leven!

www.hva.nl/appliedai

Juni is de Maand van Artificial Intelligence (AI) in het onderwijs, een initiatief van SURF. Meer dan 100 onderwijs- en onderzoeksinstellingen in Nederland werken in de coöperatie SURF samen om de kansen van digitalisering ten volle benutten. In de Maand van de AI zet SURF activiteiten in de spotlight die gaan over AI-toepassingen in het onderwijs. Je kunt in deze maand een event bijwonen, een discussie starten, een blog of artikel lezen, podcasts luisteren of video’s bekijken.

Het volledige programma vind je hier:

https://www.surf.nl/agenda/maand-van-artificial-intelligence-in-het-onderwijs?dst=n7513

Gepubliceerd door  Applied Artificial Intelligence 20 juni 2022

Datum

Startdatum 30 jun

Tijd

15:00 - 17:00 uur

Contact

Studentenraad Applied AI (appliedai@hva.nl)

Locatie

Kohnstammhuis (KSH)

Wibautstraat 2-4

1091 GM Amsterdam

020 599 5555