Logo Hogeschool van Amsterdam – link naar startpaginaLogo Hogeschool van Amsterdam – link naar startpagina

Ondersteuning

De HvA biedt verschillende vormen van ondersteuning aan studenten.

Studentendecanen

Tijdens je studie kun je bij de studentendecaan terecht voor informatie, advies of begeleiding bij je studieloopbaan of bij persoonlijke omstandigheden. Bijvoorbeeld wanneer je studeert met een functiebeperking, topsport combineert met je studie of mantelzorger bent. Ook bij (mogelijke) studievertraging of bij financiële problemen gerelateerd aan je studie is de studentendecaan er voor jou. Samen met de studentendecaan zoek je naar oplossingen en acties die leiden tot een verbetering in je persoonlijk functioneren en je studie.

Bij de studentendecaan staat de deur altijd voor je open

Trainingen en workshops voor studenten

De HvA organiseert allerlei trainingen en workshops om studenten te ondersteunen. Bijvoorbeeld op het gebied van studievaardigheden, taal en persoonlijke ontwikkeling. Ook kunnen we je helpen als je het lastig vindt om een planning te maken of als je tijdens je studie te maken krijgt met stress of motivatiedips. Wil je liever zelf aan de slag? Dan kun je als student ook oefenen met online modules.  Alle trainingen en modules voor studenten staan op Student Info.

Studentenpsychologen

Het kan gebeuren dat je tijdens je studietijd tegen (lichte) psychische problemen aanloopt, bijvoorbeeld faalangst, piekeren, motivatieproblemen, een overlijden, relatieproblemen of andere persoonlijke problemen. Dan kun je terecht bij de studentenpsychologen. Zij helpen je er weer bovenop met gesprekken of een groepstherapie. Of ze verwijzen je door naar externe hulp als dat nodig is.

studentenpsychologen@hva.nl(opent in nieuw venster)

Studentenartsen 

Als je studeert bij de HvA en je hebt zorg nodig van een arts, dan kun je bij het Bureau Studentenartsen terecht. De artsen van Bureau Studentenartsen verrichten hetzelfde werk als gewone huisartsen, maar zijn daarnaast gericht op de specifieke aspecten van het studentenleven.

Bureau Studentenartsen(opent in nieuw venster)

Ondersteuning in een specifieke situatie

Heb jij te maken met bijzondere omstandigheden die invloed kunnen hebben op jouw studie? Ben je bijvoorbeeld statushouder, topsporter, mantelzorger, internationale student, ondernemer of kom je uit Caribisch Nederland? Lees hoe de HvA jou tijdens je studie kan ondersteunen.

Informatie voor studenten met speciale behoeften

Vertrouwenspersonen

Als je tijdens je studie of stage in aanraking komt met ongewenst gedrag, kun je terecht bij een vertrouwenspersoon van de HvA. Met ongewenst gedrag wordt bedoeld: discriminatie, (seksuele) intimidatie, pesten of agressie. Je kunt je verhaal kwijt en bespreekt wat je kunt doen. De vertrouwenspersoon zorgt voor een vertrouwelijke behandeling van je vraag of klacht, zoekt met jou naar een oplossing en staat je bij als het komt tot een formele klacht.

Heb je algemene vragen, of wil je meer weten? Mail dan naar:

vertrouwenspersoon@hva.nl(opent in nieuw venster)

Ga jij als eerste uit jouw gezin naar het hbo?

Ben jij de eerste uit je gezin die gaat studeren in het hoger onderwijs? En start je per september met een opleiding aan de HvA? Doe dan mee aan het driedaagse evenement Tune In en weet straks beter wat je te wachten staat. Tijdens het programma leer je medestudenten kennen, krijg je tips van ouderejaars en volg je trainingen en workshops om je voor te bereiden op studeren aan het hbo en het studentenleven. Tune In wordt eind augustus gehouden, vlak voor de start van het nieuwe studiejaar. 

Tune In
Tune in!