Logo Hogeschool van Amsterdam – link naar startpaginaLogo Hogeschool van Amsterdam – link naar startpagina

Meelopen met een student

Heb je dit jaar of vorig jaar een (online) open dag bezocht en weet je nu bijna zeker wat je wilt gaan studeren? Wil je de sfeer proeven en weten hoe een dag op de opleiding er echt aan toe gaat? Kom dan een dagje meelopen met een student!

Vanaf september kun je je aanmelden voor meelopen met een student. Nadat je je hebt aangemeld, ontvang je een bevestigingsmail. Wanneer de opleiding jouw mail heeft ontvangen, word je gekoppeld aan een student. De student neemt binnen een week contact met je op om samen met jou de dag te bepalen waarop je komt meelopen.

Programma

Je volgt tijdens het meelopen het reguliere lesprogramma van de student.

  • Je gaat mee naar lessen en practica.
  • Je bent bij werkbesprekingen met de projectgroep van de student.
  • Je bereidt lessen voor.

Tijdens het meelopen krijg je niet alleen een indruk van het lesprogramma, maar ervaar je ook de sfeer en de manier van werken bij de opleiding.

Deelnemende opleidingen

Bij veel opleidingen kun je van oktober tot en met mei meelopen met een student. In september vind je op deze pagina een lijst met opleidingen die meelopen met een student aanbieden. 

Voorbereiding

Je kunt het beste meelopen met een student als je de opleiding tijdens een open dag al eens bezocht hebt. Tijdens de open dag krijg je informatie over bijvoorbeeld de toelatingseisen of stagemogelijkheden. Tijdens het meelopen met een student krijg je vooral inzicht in de sfeer van de opleiding en de inhoud van de lesstof. 

Bedenk van tevoren op welke vragen je antwoord wilt krijgen en welke dingen je wit zien. Denk hierbij aan de studieboeken en het lesrooster, maar ook aan de kantine en de computerruimtes. Bespreek specifieke wensen met de student met wie je meeloopt, dan kan de student hier rekening mee houden.

Data

De datum waarop je komt meelopen, bepaal je samen met de student met wie je meeloopt. Dit kan tussen oktober en mei. Vanaf september vind je op deze pagina de opleidingen die het aanbieden.

  1. Meld je aan voor meelopen met een student bij de opleiding waar je wilt meelopen.
    Let op! Je kunt alleen komen meelopen als je eerst een open dag hebt bezocht.
  2. Nadat je je hebt aangemeld, ontvang je een bevestigingsmail.
  3. Een student neemt binnen een week contact met je op.
  4. Samen bespreken jullie welke dag jullie het beste uitkomt.

Andere studiekeuzeactiviteiten

Kun je bij de opleiding van jouw keuze niet meelopen? Bekijk dan of je er kunt proefstuderen (meelopen in een groep) of loop online mee via Instagram. En kijk ook eens naar 'Student voor een dag'. De opleidingen die proefstuderen (meelopen in een groep) en 'Student voor een dag' aanbieden staan vanaf september op deze pagina's.

Heb je vragen?

Neem contact op met Studievoorlichting

WhatsApp
06 2853 3546(opent in nieuw venster)
Werkdagen 10.00 - 16.30 uur
Telefoon
020 595 1405(opent in nieuw venster)
Werkdagen 09.30 - 13.30 uur