Logo Hogeschool van Amsterdam – link naar startpaginaLogo Hogeschool van Amsterdam – link naar startpagina

Programma online avond voor werkenden

Bekijk het programma hieronder en meld je aan voor de sessies van je keuze.

RONDE 1 - 18.00-18.55 uur

Uitdagingen in duurzame inzetbaarheid: wat speelt er in de markt en waar sta jij als professional?

In deze sessie neemt Myrke Nieweg, docent en coach bij HRM deeltijd, je mee in de trends en ontwikkelingen in de arbeidsmarkt ten aanzien van de inzetbaarheid van professionals. Daarnaast gaat ze in op de inzetbaarheid van jou als professional, de uitdagingen waar je voor staat en de keuzes die je hierin kunt maken. Deze sessie biedt een mix van informatie, interactie en zelfinzicht. Wil je toetsen hoe jij ervoor staat met jouw duurzame inzetbaarheid? Voel je van harte welkom!

 

Workshop “het erkennen van je eigen gedrag”

Wat is jouw manier van werken? Welke inzichten kunnen jou helpen om de veranderende omgeving op werk beter aan te kunnen? Tijdens de workshop krijg je inzicht in hoe MapsTell in elkaar steekt en kom je meer te weten over jezelf. MapsTell is een tool gebaseerd op DISC, een persoonlijkheidsanalyse instrument. Hoe meer we over onszelf weten hoe beter we kunnen anticiperen op veranderende omstandigheden en bij kunnen dragen aan een begripvolle wereld!

RONDE 2 - 19.05 - 20.00 uur

Van werkdruk naar werkgeluk – Positieve psychologie op de werkvloer

Een snel veranderende werkomgeving en veranderingen in het beroep kunnen leiden tot ervaren werkdruk en zijn een belangrijke oorzaak van werkstress. Gelukkig beseffen steeds meer organisaties dat het bevorderen van werkgeluk bijdraagt aan het verminderen van de werkdruk. De positieve psychologie is een snelgroeiende stroming binnen de psychologie die onderzoekt wat mensen gelukkig maakt. Het onderzoek naar werkgeluk is van bewezen meerwaarde voor tal van (commerciële) organisaties, de zorg en het onderwijs. Gelukkige medewerkers presteren beter, zijn creatiever en kampen met minder ziekteverzuim. Wat kan je als werkgever of als werknemer doen om het werkgeluk van jezelf en anderen te vergroten? In deze workshop, onder leiding van Katarina Temme Pidcock, ervaar je enkele interventies die werkgeluk kunnen bevorderen en krijg je inzicht in interventies om werkgeluk van professionals duurzaam te stimuleren.

 

Hoe maak ik passende loopbaankeuzes?

Er is heel veel mogelijk als het gaat om het kiezen van een studie of beroep, maar hoe kom je er nou achter, wat jij wilt of vooral belangrijk, wat bij jou past? In deze workshop gaan we heel concreet aan de slag met een paar kleine oefeningen als voorbeeld hoe je met dit vraagstuk zelf verder kunt gaan.

 

Zij-instroom in Beroep – leraar worden in het voortgezet onderwijs

Denk je na over een omscholing en wil je een betekenisvol beroep? Word dan leraar in het voortgezet onderwijs!
Het zij-instroomtraject is een maatwerk opleidingstraject voor hbo- en wo-afgestudeerden. Na een positieve uitslag van het geschiktheidsonderzoek kun je in maximaal twee jaar een bevoegdheid leraar tweedegraads behalen. Wanneer je al bevoegd docent bent, is het ook mogelijk om via dit traject een tweede lesbevoegdheid te halen. Tijdens deze sessie vertellen we je meer over het beroep en gaan we in op verschillende opleidingstrajecten die tot een bevoegdheid leiden (ook de opleidingstrajecten waarvoor een hbo-of wo- vooropleiding geen vereiste is). Daarnaast zoomen we in op het geschiktheidsonderzoek en het zij-instroomtraject. Ook is er de mogelijkheid tot vragen stellen.

Meld je aan(opent in nieuw venster)