Logo Hogeschool van Amsterdam – link naar startpaginaLogo Hogeschool van Amsterdam – link naar startpagina

Voorwaarden HvA voor deelname STAP-regeling

Lees hieronder de voorwaarden voor deelname aan de STAP-regeling bij cursussen en opleidingen van de HvA.

Met gebruik van een STAP-aanmeldbewijs van de HvA geef je toestemming voor een correcte uitvoering van de STAP-regeling door de HvA, voor zover de STAP-regeling van de HvA als opleider in het kader van deze regeling uitvoeringshandelingen vereist.

De verantwoordelijkheid voor 1) het aanvragen van budget, 2) het voldoen aan voorwaarden voor uitbetaling van het STAP-budget voor de cursus of opleiding en 3) de consequenties bij eventuele afwijzing, ligt bij jou als deelnemer aan een cursus of opleiding.

Houd er ook rekening mee dat het UWV - de instantie die de STAP-regeling beheert - het deelnemen aan bij de opleiding behorende toetsen vereist. Daarnaast geldt voor cursussen minimaal 80% aanwezigheid. Het gereserveerde budget voor de STAP-regeling kan in een bepaald jaar of tijdvak ‘op’ zijn. Afwijzing door het UWV komt niet voor rekening van de HvA. 

Mocht je aanvraag worden afgewezen en wil je om die reden de opleiding niet meer volgen, annuleer dan kosteloos je inschrijving. Doe dit alsjeblieft uiterlijk 2 weken voor de start van de opleiding.

Het STAP-budget per tijdvak is tot nu toe heel snel op. Niet iedereen die een aanvraag deed, heeft subsidie gekregen.

Meer informatie: uwv.nl/stap