Logo Hogeschool van Amsterdam – link naar startpaginaLogo Hogeschool van Amsterdam – link naar startpagina

STAP-budget aanvragen

Voor een beperkt aantal deeltijdopleidingen die starten in februari 2023 kun je op 2 januari 2023 STAP-subsidie aanvragen. Dit zijn Bedrijfskunde, Commerciële Economie, Finance & Control en Human Resource Management.

Voor deeltijdopleidingen

Rond jouw inschrijving en eventuele toelating af in de maand voorafgaand aan het nieuwe subsidietijdvak dat hoort bij de startdatum van de door jou gekozen deeltijdopleiding uiterlijk 7 werkdagen voor het betreffende subsidietijdvak. Uitsluitend nieuwe studenten voor een van deze deeltijdopleidingen ontvangen van ons een STAP-aanmeldbewijs. Het STAP-aanmeldbewijs heb je nodig om een STAP-subsidie aan te vragen. Of je in aanmerking komt voor de STAP-subsidie is afhankelijk van verschillende voorwaarden. Elk tijdvak is er beperkt STAP-budget beschikbaar. Zorg dat je jouw aanvraag in kunt dienen zodra op 2 januari 2023 het nieuwe tijdvak op het landelijke STAP-portaal opent om 10 uur.

Stap 1

Schrijf je in voor de deeltijdopleiding van jouw keuze uit het STAP-aanbod. Zorg dat je voldoet aan alle voorwaarden om deel te nemen aan de opleiding.

Stap 2

Uitsluitend nieuwe studenten die zich aanmelden voor een van de deeltijdopleidingen die meedoen aan het STAP-programma ontvangen van de HvA een STAP-aanmeldbewijs. Rond jouw inschrijving en eventuele toelating voor de opleiding dan af op uiterlijk 23 december 2022.

Stap 3

Vraag het STAP-budget aan via het landelijke STAP-portaal. De link naar het STAP portaal vind je onder dit stappenplan. De deeltijdopleidingen van de HvA waar je een STAP-subsidie voor kunt aanvragen staan vermeld in het STAP-deeltijdonderwijs aanbod op de website van de HvA en in het landelijke STAP-portaal.

Stap 4

Je ontvangt van het UWV bericht over je subsidieaanvraag. Mocht jouw aanvraag worden afgewezen en je om die reden de opleiding niet meer wilt volgen, annuleer dan je inschrijving. Doe dit uiterlijk 2 weken voor de start van de opleiding.

UWV-portaal
(opent in nieuw venster)