Logo Hogeschool van Amsterdam – link naar startpaginaLogo Hogeschool van Amsterdam – link naar startpagina

STAP-budget aanvragen

In de periode van 15 november – 31 december 2023 kun je STAP-budget aanvragen voor de deeltijdopleidingen Bedrijfskunde, Commerciële Economie, Finance en Control en Human Resource Management. Lees hieronder waar je rekening mee moet houden.

Voor deeltijd-opleidingen

In de periode van 15 november tot en met 31 december kun je voor de laatste keer STAP-budget aanvragen voor de deeltijdopleidingen Bedrijfskunde, Commerciële Economie, Finance en Control, en Human Resource Management. Om STAP-budget aan te kunnen vragen heb je een STAP-aanmeldingsbewijs nodig. Ben je een nieuwe student en heb je je inschrijving voor een van deze opleidingen afgerond voor 8 november, dan ontvang je van ons tussen donderdag 9 november en dinsdag 14 november een STAP-aanmeldingsbewijs. Let op: het UWV bepaalt uiteindelijk of je in aanmerking komt voor STAP-budget en is afhankelijk van verschillende voorwaarden. Lees meer over de voorwaarden op de website van het UWV.

Stap 1

Zorg dat je voldoet aan alle toelatingsvoorwaarden om deel te nemen aan de opleiding.

Stap 2

Tussen donderdag 9 november en dinsdag 14 november ontvang je van ons een STAP-aanmeldingsbewijs wanneer je inschrijving voor een van de volgende deeltijdopleidingen is afgerond: Bedrijfskunde, Commerciële Economie, Finance en Control en Human Resource Management.

Stap 3

Vraag het STAP-budget aan via het landelijke STAP-portaal. De link naar het STAP portaal vind je onder dit stappenplan. Tijdens dit proces wordt je gevraagd om je STAP-Aanmeldingsbewijs te uploaden.  

Stap 4

Je ontvangt van het UWV bericht over je subsidieaanvraag. Mocht jouw aanvraag worden afgewezen en je om die reden de opleiding niet meer wilt volgen, annuleer dan je inschrijving. 

UWV-portaal
(opent in nieuw venster)