Logo Hogeschool van Amsterdam – link naar startpaginaLogo Hogeschool van Amsterdam – link naar startpagina

STAP-budget aanvragen

Volg de stappen hieronder om het STAP-budget voor je cursus aan te vragen. Let daarbij goed op de deadlines.

Voor cursussen

Wil je STAP-subsidie aanvragen voor een van de cursussen? Rond jouw inschrijving en eventuele toelating dan af in de maand voorafgaand aan het nieuwe subsidietijdvak dat hoort bij de startdatum van de door jou gekozen cursus. Vraag uiterlijk 7 werkdagen voor het betreffende subsidietijdvak een STAP-aanmeldbewijs aan. Elk tijdvak is er beperkt STAP-budget beschikbaar. Zorg dat je jouw aanvraag in kunt dienen zodra het nieuwe tijdvak op het landelijke STAP-portaal opent om 10 uur.

Stap 1

Schrijf je in voor de cursus van jouw keuze uit het STAP-aanbod. Bij de cursus vind je informatie over inschrijven en over eventuele (toelatings)voorwaarden.

Let op: de startdatum van je cursus moet minimaal 28 dagen starten nadat je STAP-budget hebt aangevraagd bij het UWV.

Stap 2

Vraag een STAP-aanmeldbewijs aan bij de cursusadministratie van je gekozen cursus. Dit aanmeldbewijs heb je nodig om STAP-budget aan te vragen. Contactgegevens van de administratie vind je bij de cursus. Rond jouw inschrijving en eventuele toelating af in de maand voorafgaand aan het subsidietijdvak dat hoort bij de cursus die je hebt gekozen. Vraag uiterlijk 7 werkdagen voor het betreffende subsidietijdvak het STAP-aanmeldbewijs aan. 

Stap 3

Vraag STAP-budget aan via het landelijke STAP-portaal. De link naar het STAP portaal vind je onder dit stappenplan. Let op, het aanvragen van STAP-budget voor cursussen is gekoppeld aan de startdagen. Cursussen waarvoor je in het aankomende tijdvak STAP-subsidie kunt aanvragen staan vermeld in het actuele STAP-cursusaanbod en in het landelijke STAP-portaal.

Stap 4

Je ontvangt bericht van het UWV over je subsidieaanvraag. Mocht jouw aanvraag worden afgewezen en wil je om die reden de cursus niet meer  volgen, annuleer dan je inschrijving. Doe dit uiterlijk 2 weken voor de start van de cursus.

uwv.nl/stap
(opent in nieuw venster)