Logo Hogeschool van Amsterdam – link naar startpaginaLogo Hogeschool van Amsterdam – link naar startpagina

STAP-budget

STAP staat voor STimulans Arbeidsmarkt Positie en is bedoeld voor werkenden en werkzoekenden vanaf 18 jaar. Het STAP-budget is een persoonlijk budget van maximaal € 1.000 euro per jaar inclusief btw voor het volgen van een cursus of opleiding.

Student en docent van de HvA

Ontwikkel jezelf met het STAP-budget

We bieden een ruim aanbod van cursussen, masterclasses en leergangen waarmee jij je kunt blijven ontwikkelen. Voor een groot deel van ons aanbod is het nu mogelijk om STAP-subsidie aan te vragen. Hiermee maak je kans op maximaal 1.000 euro korting op je cursus of opleiding. Elk tijdvak is er beperkt STAP-budget beschikbaar. Dien jouw aanvraag in zodra het tijdvak dat hoort bij je opleiding, op het landelijke STAP-portaal opent om 10 uur.

Actueel STAP-aanbod

Cursussen

Wil je jezelf ontwikkelen met behulp van een cursus? Bekijk via de link hieronder bij welke cursussen je het STAP-budget kunt inzetten in de ronde van 28 februari 2023.

Actueel STAP-aanbod cursussen

STAP-aanbod

Deeltijd

We hebben voor de STAP-subsidie ronde van 1 november een pilot gehouden voor de februari instroom van een aantal deeltijdopleidingen. Deze pilot is succesvol geweest. Momenteel zijn we bezig om ons te oriënteren met welk aanbod van de deeltijdopleidingen die starten in september 2023 we mee zullen doen. Begin april kun je dat hier terugvinden.

STAP-aanbod deeltijd

Overig STAP-aanbod

Cursussen overig

Staat de cursus of opleiding die je wilt volgen niet op de andere pagina's? Hier kun je cursussen vinden die je op een later moment kunt volgen met het STAP-budget.

Overig STAP-aanbod

STAP-budget aanvragen

Wil je STAP-subsidie aanvragen voor deeltijdonderwijs of voor een cursus? Klik op de juiste link voor het aanvraagproces. Rond jouw inschrijving en eventuele toelating dan af in de maand voorafgaand aan het nieuwe subsidietijdvak dat hoort bij de startdatum van de door jou gekozen opleiding. Elk tijdvak is er beperkt STAP-budget beschikbaar. Zorg dat je jouw aanvraag meteen indient zodra het nieuwe tijdvak opent!