Hogeschool van Amsterdam

Sterk van start

Study skills

Binnenkort start je met je studie. Dat is even wennen en juist daarom is het belangrijk om meteen lekker te beginnen. Want een goed begin, is het halve werk.

Study skills

Om succesvol te kunnen studeren in het hbo moet je als student beschikken over een heel aantal vaardigheden. Sommige daarvan zijn voor jou misschien vanzelfsprekend, andere moet je nog verder ontwikkelen. Om je studie goed te beginnen, zijn drie onderwerpen heel belangrijk:

  1. Efficiënt studeren (zoals een planning maken, leren voor tentamens, onderzoek doen, je goed kunnen concentreren en omgaan met studiestress)
  2. Taalvaardigheid (hbo-teksten lezen, schrijfvaardigheid, bronvermelding, spelling, Engelse teksten, netiquette en meer)
  3. Rekeninzicht en –skills (niet alleen relevant voor wiskundige opleidingen, maar ook om vraagstukken beter te kunnen analyseren en teksten te interpreteren)

Op Studentinfo onder het kopje Study Skills vind je allerlei tips, tools en trainingen die jou helpen om je studie straks vlekkeloos te beginnen. Heb je je HvA-ID binnen? Dan kun gelijk inloggen op deze website.

Let op: Lukt inloggen niet? Check dan in het stappenplan inschrijven hoe je je HvA-ID activeert (stap 4), en waar je met je vragen terecht kunt.

Zomercursus rekenen/wiskunde

Wil jij nog voor je opleiding begint sterk van start met rekenen/wiskunde? Volg dan een (online) zomercursus met een eigen docent. De cursus is bedoeld voor mbo-4 studenten en havo 5 leerlingen die geen of weinig wiskunde hebben gehad en aan de HvA gaan studeren.

Tune in

Begin jij als eerste uit jouw gezin aan een hbo-opleiding? Maak alvast kennis met de HvA tijdens het driedaagse evenement Tune In en weet straks beter wat je te wachten staat. Tijdens het interactieve programma leer je medestudenten kennen, krijg je tips van ouderejaars en volg je trainingen en workshops om je voor te bereiden op studeren aan het hbo en het studentenleven. Tune In 2021 wordt gehouden van 25 tot en met 27 augustus.

Gepubliceerd door  Studentenzaken 1 juli 2021