Sterk van start

Study skills

Binnenkort start je met je studie. Dat is even wennen en juist daarom is het belangrijk om meteen lekker te beginnen. Want een goed begin, is het halve werk.

Op deze pagina:

Study skills

Om succesvol te kunnen studeren in het hbo moet je als student beschikken over een heel aantal vaardigheden. Sommige daarvan zijn voor jou misschien vanzelfsprekend, andere moet je nog verder ontwikkelen. Om je studie goed te beginnen, zijn drie onderwerpen heel belangrijk:

  1. Efficiënt studeren (zoals een planning maken, leren voor tentamens, onderzoek doen, je goed kunnen concentreren en omgaan met studiestress)
  2. Taalvaardigheid (hbo-teksten lezen, schrijfvaardigheid, bronvermelding, spelling, Engelse teksten, netiquette en meer)
  3. Rekeninzicht en –skills (niet alleen relevant voor wiskundige opleidingen, maar ook om vraagstukken beter te kunnen analyseren en teksten te interpreteren)

Op Studentinfo onder het kopje Study Skills vind je allerlei tips, tools en trainingen die jou helpen om je studie straks vlekkeloos te beginnen. Heb je je HvA-ID binnen? Dan kun gelijk inloggen op deze website.

Let op: Lukt inloggen niet? Check dan in het stappenplan inschrijven hoe je je HvA-ID activeert (stap 4), en waar je met je vragen terecht kunt.

Gepubliceerd door  Studentenzaken 15 juni 2022