Sterk van start

Studeren met bijzondere omstandigheden

Voor de een is studeren een grotere uitdaging dan voor de ander. Omdat je studeert met een beperking of chronische ziekte bijvoorbeeld, of omdat je je studie combineert met topsport. Wat jouw omstandigheden ook zijn, we geven je graag ruimte en tijd om zo succesvol en comfortabel mogelijk te studeren.

Sterk van start: Soft Landingsgesprek

Studeer je met bijzondere omstandigheden: heb je bijvoorbeeld een functiebeperking, kom je van de Caribisch-Nederlandse eilanden in Nederland studeren, ben je een statushouder? Meld je aan voor een gesprek met een studentendecaan. Bij je inschrijving in Studielink kon je je aanmelden voor een Soft Landingsgesprek. In dit gesprek bespreek je, voordat je met de opleiding start, welke regelingen, voorzieningen en begeleiding de HvA jou kan bieden.

Je kunt ook zelf contact opnemen met een studentendecaan om een afspraak te maken. Het is belangrijk om dit begin september zo snel mogelijk te doen, want onze voorzieningen kunnen de studie toegankelijker voor je maken. Bovendien kun je bepaalde regelingen mislopen als je je te laat meldt.

Heb je ADHD, autisme of dyslexie? Chronische vermoeidheid, diabetes of reuma? Een motorische, visuele of auditieve beperking? Psychische klachten, zoals een angststoornis of een depressie? Dit zijn slechts enkele voorbeelden van functiebeperkingen en chronische ziektes die mogelijk je studievoortgang kunnen beïnvloeden.

Maak voordat je begint met de opleiding een afspraak met de studentendecaan van jouw opleiding en bespreek van welke regelingen, voorzieningen en begeleiding van de HvA jij gebruik kan maken tijdens je studie.

Neem contact op met een studentendecaan.

 • Vraag op tijd de voorzieningen aan die je nodig hebt tijdens je studie.
  Ga naar A-Z > Studeren met een functiebeperking
 • Meld je aan bij het studentenplatform Limitless dat verschillende evenementen organiseert voor en door HvA-studenten met een functiebeperking.
  Ga naar hva.nl/limitless
 • Je kunt je ook aanmelden voor Tune In, dat eind augustus plaatsvindt. Je maakt alvast kennis met de HvA, met andere nieuwe studenten en je bereidt je voor op studeren in het hbo.
  Ga naar hva.nl/tune-in

Lees ook het online magazine gemaakt door HvA-studenten over studeren met een functiebeperking.

Wij helpen je graag om een goede start te maken.

 • Maak voordat je begint met de opleiding een gesprek met de studentendecaan van jouw opleiding en bespreek van welke regelingen, voorzieningen en begeleiding van de HvA jij gebruik van kan maken tijdens je studie.
  Mail studentendecanaat@hva.nl
 • Meld je aan bij het studentenplatform Hvanti en ontmoet andere Caribisch-Nederlandse studenten die in Nederland wonen. Zij delen graag hun ervaringen en tips met jou.
  Ga naar hva.nl/hvanti
 • Je kunt je ook aanmelden voor Tune In, dat eind augustus plaatsvindt. Je maakt alvast kennis met de HvA, met andere nieuwe studenten en je bereidt je voor op studeren in het hbo.
  Ga naar hva.nl/tune-in

Wij helpen je graag om een goede start te maken.

 • Maak voordat je begint met de opleiding een afspraak met de studentendecaan van jouw opleiding. Tijdens de eerste twee jaar van je studie heb je bij een Nederlandstalige opleiding recht op verlenging van je toetstijd en gebruik van een woordenboek. Hier kan de studentendecaan van alles over vertellen en het voor je in gang zetten.
  Mail studentendecanaat@hva.nl
 • Meld je aan bij het studentenplatform Students that matter en leer andere studenten kennen met een vergelijkbare achtergrond.
  Ga naar Students that matter.
 • Je kunt je ook aanmelden voor Tune In, dat eind augustus plaatsvindt. Je maakt alvast kennis met de HvA, met andere nieuwe studenten en je bereidt je voor op studeren aan het hbo.
  Ga naar hva.nl/tune-in

Meld je aan voor Tune In, dat eind augustus plaatsvindt. Je maakt alvast kennis met de HvA, met andere nieuwe studenten en je bereidt je voor op studeren aan het hbo.

Ga naar hva.nl/tune-in.

Neem contact op met onze collega’s van de Topsport Academie Amsterdam en bespreek jouw mogelijkheden.
Hieronder vind je meer informatie en de link naar het Aanmeldformulier regeling Topsport Academie Amsterdam.

Meer informatie over studeren en topsport

Ga je studeren en ben je ook ondernemer? Kijk bij de Student Startup Helpdesk naar alle mogelijkheden en hoe je hierbij hulp kunt krijgen.

Gepubliceerd door  Studentenzaken 4 oktober 2022