Sterk van start

Logistics Management voltijd

Sterk van Start

Welkom bij de HvA! Op deze pagina vind je alle informatie voor een goede start van je opleiding.

Inschrijving afronden

HvA-ID en wachtwoord

 • Nadat je je hebt ingeschreven bij de HvA, ontvang je een welkomstmail met daarin jouw HvA-ID (gebruikersnaam).
 • Met je HvA-ID heb je, in combinatie met je wachtwoord, toegang tot de ICT-voorzieningen van de HvA.
 • Meer informatie over HvA-ID en wachtwoord.

Tweestapsverificatie

 • Tweestapsverificatie is een extra beveiliging bij het inloggen op systemen en apps van de HvA. Er wordt dan een toegangscode naar je mobiel gestuurd om te kunnen inloggen. Hackers hebben aan je gebruikersnaam en wachtwoord alleen niet meer genoeg om toegang tot je account te krijgen.
 • Je stelt tweestapsverificatie eenmalig in. Ga voor instructies naar Tweestapsverificatie - Hogeschool van Amsterdam (hva.nl).

Collegekaart

Je collegekaart gebruik je:

 • om je te legitimeren voor onderwijs en studiecentra op alle HvA-locaties.
 • om je te legitimeren bij online toetsen.
  Alleen als je geen collegekaart hebt, mag je je legitimeren met een identiteitsbewijs. Voor online toetsen geldt dat het BSN niet zichtbaar in beeld mag zijn.
  Let op: bij toetsen op locatie geldt alleen een ID, paspoort of rijbewijs als geldig legitimatiebewijs, geen collegekaart!
 • Daarnaast gebruik je de collegekaart o.a. voor printen, boeken lenen en betalen bij automaten.
 • Klik hier voor alle informatie over je collegekaart.

HvA Introductie 2023

 • Wil je weten wat je naast je studie nog meer bij de HvA kunt doen, kom dan naar de HvA Introductie op donderdag 31 augustus
 • Hier ontdek je het studentenleven, studentenplatforms, HvA-faciliteiten en meer!

Lees meer op hva.nl/introductie

Introdagen opleiding

De introductie vindt plaats op donderdag 31 augustus. Je wordt deze dag om 10.00 uur verwacht op de 12e verdieping van het Jakoba Mulderhuis.

Het programma ziet er als volgt uit:

10.00-12.00 uur: Indeling in teams, bekendmaking rooster, kennismaking met je medestudenten en studentpartners en informatie over belangrijke praktische zaken m.b.t. studeren aan de HvA en de opleiding Logistiek. Daarna wordt er door de opleiding een lunch aangeboden.

12.00: Vertrek naar café De Oerknal (Locatie: Science Park 306, Amsterdam) voor het middagprogramma. De Oerknal is goed bereikbaar met het OV.

12.30: Verzamelen bij café de Oerknal en start van de kennismakingsspellen en sportactiviteiten. Deze zijn zowel binnen als buiten. Zorg voor comfortabel kleding.

13.00 -16.00 uur: Kennismakingsspellen en sportactiviteiten.

16.00 – 18.00 uur: BBQ, deze is volledig halal en ook deels vegetarisch.

Let op: Deelname aan deze introductiedag is verplicht. Mocht je wegens een gegronde en geldige reden niet aanwezig kunnen zijn, dan verzoeken we je via het Digitaal Servicepunt af te melden (kies Logistics > Vraag of melding > Start studiejaar > Introductie: aanwezigheid en vermeld de reden voor je afmelding). Houd er rekening mee dat je dan wel op maandag 4 september om 9.30 op 12de verdieping van het Jakoba Mulderhuis wordt verwacht.

Boekenlijst

Alle boeken die je nodig hebt voor het eerste jaar van deze opleiding vind je op deze pagina.

Laptop

Je hebt een laptop nodig die de volledige versie van Office moet kunnen draaien. Een Windows besturingssysteem is voor deze leerroute noodzakelijk. Heb je al een Apple-laptop? Dan is het mogelijk om beide besturingssystemen op dezelfde laptop te installeren. Dat kan op twee manieren: Via Dual boot en Virtual Machine. Voor elk besturingssysteem is een losse licentie vereist. Voor het gebruik Virtual Machines wordt bovendien een 512 GB SSD harddisk aanbevolen. Het gebruik van een Chromebook wordt afgeraden.

Gratis software voor je opleiding

Bij de HvA kun je gratis gebruikmaken van allerlei software voor je opleiding.

 • Met Microsoft 365 beschik je over de nieuwste versie van o.a. Word, Excel, PowerPoint en Outlook. Daarnaast heb je 1 terabyte opslagruimte in OneDrive en kun je met Microsoft Teams online overleggen en samenwerken in bestanden. Ga naar mijnhva.nl/Microsoft365 voor meer info.
 • Via apps.hva.nl kun je op je eigen computer gratis gebruik maken van software die op HvA-computers staat. Kijk voor een compleet overzicht bij Online Studeren.
 • Bij Online Studeren vind je nog meer apps, software en andere digitale voorzieningen om je studie te ondersteunen.
 • Zelf software aanschaffen? Bij Surfspot krijg je korting op veel software én hardware zoals laptops en smartphones

Wifi

Groepsindeling

Op de dag van de introductie word je in een team en in een cluster ingedeeld. Wil je met iemand samen in een team, dan kunnen jullie je op de dag samen aanmelden. Het rooster is afhankelijk van deze indeling. Deze ontvang je dan ook op de introductiedag.

Rooster

 • Via rooster.hva.nl kan je het lokaal opzoeken
 • Koppel je rooster aan agenda-applicaties, zoals bijvoorbeeld Outlook, Google Calendar, Apple Calendar of de agenda-applicatie op je mobiele telefoon.
 • In het HvA-jaarrooster vind je de indeling van het studiejaar en alle vakanties.

Het rooster wordt bekend gemaakt tijdens de introductieweek.

Roostervrije weken

De schoolvakanties van regio Noord zijn onderwijsluw. Dit betekent dat er in die weken geen lessen staan gepland, maar dat je in die weken mogelijk wel aan opdrachten moet werken.

Studiegids

 • In de Studiegids vind je alle belangrijke info over jouw studieprogramma: de opbouw van de opleiding, je vakken en keuzemogelijkheden.

Contact

Neem bij vragen contact op met de HvA via onderstaande kanalen:

 • WhatsApp: 06 – 2853 35 46 (werkdagen 10:00 - 16:30u.)
 • Formulier: Stel je vraag

Volg de HvA via de social media:

MijnHvA

 • Elke studiedag start je met mijnhva.nl/student
 • Je logt in met je HvA-ID en wachtwoord.
 • Hier vind je direct de belangrijkste informatie, zoals jouw rooster, jouw laatste resultaten, mededelingen en nieuws.
 • Via MijnHvA vind je alle informatie die je nodig hebt, zoals de A-Z lijst, je opleidingspagina, de bibliotheek, contactgegevens van je docenten en directe links naar andere applicaties zoals SIS en Brightspace.

Sterk van Start

Studietips, studentenplatforms, studeren met bijzondere omstandigheden, hoe de campus eruitziet en nog veel meer handigs van de HvA vind je via de startpagina Sterk van Start .

Gepubliceerd door  Afdeling Communicatie 25 augustus 2023

FT