Sterk van start

Aviation voltijd

Sterk van Start

Welkom bij de HvA! Op deze pagina vind je alle informatie voor een goede start van je opleiding.

Let op: Stakingen

Het personeel van de NS gaat tussen 24 en 31 augustus staken. Dit heeft gevolgen voor de bereikbaarheid van de HvA. Houd er rekening mee dat de stakingen ook omliggende regio’s kunnen raken en tot vertraging of uitval van treinen kan leiden. Kijk per dag in de NS-app of er alternatieve reismogelijkheden zijn en vertrek in dat geval op tijd. Een aantal opleidingen past het introductieprogramma aan. Houd deze pagina in de gaten (onder het kopje introductie) voor updates vanuit jouw opleiding.

Verhuizing naar het Jakoba Mulderhuis

Deze zomer verhuizen we naar een nieuw gebouw: Het Jakoba Mulderhuis (JMH). Het oude gebouw, de Leeuwenburg, sluit op 8 juli. Het nieuwe gebouw wordt geopend op 22 augustus. Valt jouw studiekeuzecheck in de tussenliggende periode? Dan zal deze waarschijnlijk online plaatsvinden. Je wordt hierover door de opleiding geïnformeerd.

Locatie vanaf 22 augustus:

Jakoba Mulderhuis
Rhijnspoorplein 2
1091 GC Amsterdam

Locatie tot 8 juli:

De Leeuwenburg
Weesperzijde 190
1097 DZ Amsterdam

Inschrijving afronden

HvA-ID en wachtwoord

 • Nadat je je hebt ingeschreven bij de HvA, ontvang je een welkomstmail met daarin jouw HvA-ID (gebruikersnaam).
 • Met je HvA-ID heb je in combinatie met je wachtwoord, toegang tot de ICT-voorzieningen van de HvA.
 • Meer informatie over HvA-ID en wachtwoord.

Collegekaart

Je collegekaart gebruik je:

 • om je te legitimeren voor onderwijs en studiecentra op alle HvA-locaties.
 • om je te legitimeren bij toetsen.
  Alleen als je geen collegekaart hebt, mag je je legitimeren met een identiteitsbewijs. Voor online toetsen geldt dat het BSN niet zichtbaar in beeld mag zijn.
  Let op: bij toetsen op locatie geldt alleen een ID, paspoort of rijbewijs als geldig legitimatiebewijs, geen collegekaart!
 • Daarnaast gebruik je de collegekaart o.a. voor printen, boeken lenen en betalen bij automaten.
 • Klik hier voor alle informatie over je collegekaart.

HvA Experience

 • Wil je weten wat je naast je studie nog meer bij de HvA kunt doen, check vanaf 1 juli de HvA Experience!
 • Hier ontdek je het studentenleven, studentenplatforms, HvA-faciliteiten en meer!

Ga naar de HvA Experience

Introdagen opleiding

Wanneer je aan de studiekeuzecheck hebt deelgenomen, ontvang je vanaf juli een e-mailbericht met meer informatie over de introductie. Heb je dit mailbericht niet ontvangen dan kun je contact opnemen met aviation.support@hva.nl.

Introductieperiode Aviation: 30 augustus tot en met1 september
De studieverenging van Aviation (SVAAA) organiseert een introductie periode voor eerstejaars Aviation studenten: AIR (Aviation Introduction for Rookies). AIR2022 vindt plaats van dinsdag 30 augustus 2022 tot en met donderdag 1 september 2022. Op AIR staat teambuilding, vriendschap en gezelligheid centraal. Met de introductieperiode proberen we jouw eerste kennismaking met de opleiding zo prettig mogelijk te maken. Overdag zullen de verschillende airlines de strijd met elkaar aangaan door middel van Sport & Spel activiteiten – de dagen zullen goed afgesloten worden met een feest. Een studievereniging is niet hetzelfde als een studentenvereniging. Dat betekent dat er geen verplichtingen zijn en dat je ook nog geen lid hoeft te zijn om deel te nemen. Je moet je wel inschrijven voor de introductieperiode om deel te kunnen nemen aan AIR2022. Dit kan via de inschrijfpagina. Wees er snel bij: vol is helaas echt vol!

Officiële kennismaking: 2 september

De eerste officiële kennismaking zal plaatsvinden op vrijdag 2 september tussen 9:00 en 17:00 bij luchtvaartmuseum het Aviodrome (nabij Lelystad Airport). Hier zul je uitgebreid kennismaken met je community en je verdiepen in de belangrijke historie van de luchtvaart. Daarnaast wordt hier al uitgelegd hoe we te werk zullen gaan in het eerste leerjaar en krijg je een missie. Dit is de overkoepelende opdracht waar je een jaar lang aan zult werken. Het is dus heel erg belangrijk om hierbij aanwezig te zijn! De precieze indeling en tijden van deze dag worden later nog bekend gemaakt. We gaan er vanuit dat iedereen tijdens deze introductie aanwezig is. Mocht je onverhoopt verhinderd zijn, meld je dan af via het Digitaal Servicepunt.

Boekenlijst

De boekenlijst van het eerste jaar van Aviation kun je via deze link downloaden in Studysto re.

Laptop

Het belangrijkste is dat je laptop voldoende snelheid en opslag heeft. Uit ervaring blijkt dat een Windows laptop voor deze opleiding vaak makkelijker is. Een laptop met specificaties die nodig zijn voor programmeren of digitaal design is niet nodig. Een camera/webcam zijn een vereiste.

Software

 • Je kunt bij de HvA gratis Microsoft 365 downloaden en installeren op maximaal 5 mobiele apparaten en 5 laptops/vaste computers (Windows en Apple).
 • Hiermee beschik je over de nieuwste versie van o.a. Word, Excel, PowerPoint en Outlook, kun je tot 1 TB bestanden opslaan in OneDrive en met medestudenten online overleggen, bellen, chatten en samenwerken in bestanden in Microsoft Teams.
 • Stel tweestapsverificatie in, ga naar hva.nl/downloadoffice en log in met je HvA-ID en wachtwoord.
 • Via Surfspot krijg je korting op veel andere software en hardware zoals laptops en smartphones.

Wifi

 • Via het netwerk 'hva' of 'eduroam' heb je snel en veilig internet en toegang tot alle informatiesystemen van de HvA.
 • Klik hier en doorloop eenmalig een aantal stappen en je hebt voortaan op alle HvA-locaties automatisch verbinding.

Groepsindeling en lesrooster

Meer informatie over het lesrooster en de groepsindeling ontvang je in een e-mail na het afronden van je skudiekeuzecheck. Heb je dit mailbericht niet ontvangen dan kun je contact opnemen met aviation.support@hva.nl.

Onderwijs en corona

Zelftest = niet gestrest

Heb je klachten of wil je gewoon even zeker weten dat je geen corona hebt? Haal dan een zelftest bij een van de grotere locaties van de HvA. De testen zijn te halen bij de receptie in het Wibauthuis, Kohnstammhuis en het Corry Tendeloohuis (voorheen Fraijlemaborg) zolang de voorraad strekt.

Welke coronamaatregelen gelden voor het onderwijs? Check het hier.

Rooster

 • Via rooster.hva.nl kan je het lokaal opzoeken
 • Koppel je rooster aan agenda-applicaties, zoals bijvoorbeeld Outlook, Google Calendar, Apple Calendar of de agenda-applicatie op je mobiele telefoon.
 • In het HvA-jaarrooster vind je de indeling van het studiejaar en alle vakanties.

MijnHvA

 • Elke studiedag start je met mijnhva.nl/student
 • Je logt in met je HvA-ID en wachtwoord.
 • Hier vind je direct de belangrijkste informatie, zoals jouw rooster, jouw laatste resultaten, mededelingen en nieuws.

 • Van hieruit kan je de verdere informatie vinden die je nodig hebt, zoals de A-Z lijst, jouw opleidingspagina, de bibliotheek en contactgegevens van jouw docenten.

FaQ

Heb je een vraag over de start van je opleiding? Bekijk dan deze pagina met veelgestelde vragen. Staat je vraag er niet tussen? Neem dan contact met ons op. De contactgegevens vind je hieronder.

Contact

Neem bij vragen contact op met de HvA via onderstaande kanalen:

 • WhatsApp: 06 – 2853 35 46 (werkdagen 10:00 - 16:30u.)
 • Formulier: Stel je vraag

Volg de HvA via de social media:

Sterk van Start

Studietips, studentenplatforms, studeren met bijzondere omstandigheden, hoe de campus eruitziet en nog veel meer handigs van de HvA vind je via de startpagina Sterk van Start .

Gepubliceerd door  Faculteit Techniek 14 september 2022

FT