Sterk van start

Leraar Engels voltijd

Sterk van Start

Welkom bij de HvA! Op deze pagina vind je alle informatie voor een goede start van je opleiding.

Inschrijving afronden

HvA-ID en wachtwoord

 • Nadat je je hebt ingeschreven bij de HvA, ontvang je een welkomstmail met daarin jouw HvA-ID (gebruikersnaam).
 • Met je HvA-ID heb je, in combinatie met je wachtwoord, toegang tot de ICT-voorzieningen van de HvA.
 • Meer informatie over HvA-ID en wachtwoord.

Tweestapsverificatie

 • Tweestapsverificatie is een extra beveiliging bij het inloggen op systemen en apps van de HvA. Er wordt dan een toegangscode naar je mobiel gestuurd om te kunnen inloggen. Hackers hebben aan je gebruikersnaam en wachtwoord alleen niet meer genoeg om toegang tot je account te krijgen.
 • Je stelt tweestapsverificatie eenmalig in. Ga voor instructies naar Tweestapsverificatie - Hogeschool van Amsterdam (hva.nl).

Collegekaart

Je collegekaart gebruik je:

 • om je te legitimeren voor onderwijs en studiecentra op alle HvA-locaties.
 • om je te legitimeren bij online toetsen.
  Alleen als je geen collegekaart hebt, mag je je legitimeren met een identiteitsbewijs. Voor online toetsen geldt dat het BSN niet zichtbaar in beeld mag zijn.
  Let op: bij toetsen op locatie geldt alleen een ID, paspoort of rijbewijs als geldig legitimatiebewijs, geen collegekaart!
 • Daarnaast gebruik je de collegekaart o.a. voor printen, boeken lenen en betalen bij automaten.
 • Klik hier voor alle informatie over je collegekaart.

Als eerste uit je gezin naar het hbo?

Geef jezelf een voorsprong en doe mee met Tune In. Tijdens het 3-daagse programma op 23, 24 en 25 augustus 2023 doe je ervaring op met hbo-vaardigheden, maak je kennis met je medestudenten en docenten en leer je de HvA kennen. Het programma is gratis en gericht op studenten die als eerste uit hun gezin naar het hbo gaan.

Meer informatie en aanmelden

Introdagen opleiding

Op dinsdag 29 augustus heten wij jou van harte welkom om bij onze officiële introductiedag van de lerarenopleiding Engels. Deze dag zullen de mentoren je helpen bij het aanmelden voor vakken en wegwijs te maken op onze online leerplatform. Aanwezigheid is natuurlijk zeer belangrijk omdat wij jou op deze manier het beste kunnen ondersteunen bij de eerste stappen als student. De dag zal beginnen met een plenaire start in KSH 09A10 om 12:30 waarna de studenten verdeeld zullen worden in mentorgroepen. Na deze verdeling gaan de mentorklassen naar hun eigen lokalen en zal de mentor helpen met wat logistieke zaken omtrent het studeren en natuurlijk is het dan zeer handig om ook je laptop mee te nemen zodat we echt gericht aan de slag kunnen gaan. Ook zal de HvA ons voorzien van lunch, maar neem in geval van allergieën zelf wat mee zodat je wel gezellig mee kunt eten. Na de lunch worden er wat activiteiten gedaan om de school, maar ook vooral elkaar beter te leren kennen. De introductiedag sluiten we samen uiterlijk om 17:00 af. Zorg jij voor de goede voorbereiding (laptop + lader, wat te drinken, pen/papier) en een goede bui, dan zorgen wij voor het lachen en informatie verschaffen! Dan op woensdag 30 augustus (12:00-17:00) zal er door onze studievereniging, S.A.M. (Solidatorum Anglicorum Magistorum), een leuke activiteit plaatsvinden. Op 29 augustus zal meer informatie gegeven worden over de S.A.M event! Wat wij wel kunnen delen is dat enthousiaste studenten van S.A.M je meer zullen vertellen over onze campus en het studeren aan de HvA (link: https://www.facebook.com/samstudievereniginghva/). Dit event biedt de mogelijkheid om kennis te maken met opleiding en medestudenten Talen. Wederom zal lunch verzorgd worden, maar neem in geval van allergieën ook hier zelf wat mee zodat je wel gezellig mee kunt eten. Let op dat beide dagen verplicht zijn omdat deze beide bijdragen aan een soepele start van je studie en het leren kennen van je studiegenoten. We zien jullie weer op de introductiedagen! Namens de mentoren, fijne vakantie en take care!

Boekenlijst

Vanaf juni beschikbaar op de website van Athenaeum , hier kun je je boeken snel en eenvoudig aanschaffen.

HvA Introductie 2023

 • Wil je weten wat je naast je studie nog meer bij de HvA kunt doen, kom dan naar de HvA Introductie op donderdag 31 augustus
 • Hier ontdek je het studentenleven, studentenplatforms, HvA-faciliteiten en meer!

Lees meer op hva.nl/introductie

Groepsindeling

Wordt tijdens de introductieweek bekend gemaakt.

Rooster

De roosters zijn per groep beschikbaar via https://rooster.hva.nl. Je persoonlijke rooster kun je opzoeken, nadat je weet in welke groep je bent ingedeeld. Deze groepsindeling wordt bekendgemaakt tijdens de introductieweek.

Om je rooster op te zoeken doe je het volgende:

1. Log in (rechtsboven)

2. Klik op "+ Rooster toevoegen"

3. Selecteer "Klas/Groep" (voor het juiste studiejaar!)

4. Voer in het zoekveld de naam van je opleiding in, of type direct de code van je groep (zoals bijvoorbeeld TE-2VA, of MG-1VC).

5. Selecteer de juiste groep en klik op 'Rooster toevoegen'

6. Om je rooster te koppelen aan je digitale agenda, klik op de knop voor "Agenda Koppelen" (twee horizontale pijltjes helemaal rechts naast "+ Rooster toevoegen") en doorloop het menu. Je kunt je persoonlijke rooster koppelen aan agenda-applicaties, zoals Outlook, Google Calendar, Apple Calendar of de agenda-applicatie op je mobiele telefoon.

De eerste lessen starten in de week van 4 september. De introductie vindt plaats in de week van 28 augustus t/m 1 september. In het HvA jaarrooster kun je zien hoe het studiejaar is ingedeeld en wanneer je vakantie hebt.

Gratis software voor je opleiding

Bij de HvA kun je gratis gebruikmaken van allerlei software voor je opleiding.

 • Met Microsoft 365 beschik je over de nieuwste versie van o.a. Word, Excel, PowerPoint en Outlook. Daarnaast heb je 1 terabyte opslagruimte in OneDrive en kun je met Microsoft Teams online overleggen en samenwerken in bestanden. Ga naar mijnhva.nl/Microsoft365 voor meer info.
 • Via apps.hva.nl kun je op je eigen computer gratis gebruik maken van software die op HvA-computers staat. Kijk voor een compleet overzicht bij Online Studeren.
 • Bij Online Studeren vind je nog meer apps, software en andere digitale voorzieningen om je studie te ondersteunen.
 • Zelf software aanschaffen? Bij Surfspot krijg je korting op veel software én hardware zoals laptops en smartphones

Wifi

Studiegids

 • In de Studiegids vind je alle belangrijke info over jouw studieprogramma: de opbouw van de opleiding, je vakken en keuzemogelijkheden.

MijnHvA

 • Elke studiedag start je met mijnhva.nl/student
 • Je logt in met je HvA-ID en wachtwoord.
 • Hier vind je direct de belangrijkste informatie, zoals jouw rooster, jouw laatste resultaten, mededelingen en nieuws.
 • Via MijnHvA vind je alle informatie die je nodig hebt, zoals de A-Z lijst, je opleidingspagina, de bibliotheek, contactgegevens van je docenten en directe links naar andere applicaties zoals SIS en Brightspace.

Contact

Heb je nog vragen? Neem dan contact met ons op via het Digitaal Loket .

Sterk van Start

Studietips, studentenplatforms, studeren met bijzondere omstandigheden, hoe de campus eruitziet en nog veel meer handigs van de HvA vind je via de startpagina Sterk van Start .

Gepubliceerd door  Afdeling Communicatie 16 augustus 2023

FOO