Sterk van start

Toegepaste Psychologie

Sterk van Start

Welkom bij de HvA! Op deze pagina vind je alle informatie voor een goede start van je opleiding.

Inschrijving afronden

HvA-ID en wachtwoord

 • Nadat je je hebt ingeschreven bij de HvA, ontvang je een welkomstmail met daarin jouw HvA-ID (gebruikersnaam).
 • Met je HvA-ID heb je, in combinatie met je wachtwoord, toegang tot de ICT-voorzieningen van de HvA.
 • Meer informatie over HvA-ID en wachtwoord.

Tweestapsverificatie

 • Tweestapsverificatie is een extra beveiliging bij het inloggen op systemen en apps van de HvA. Er wordt dan een toegangscode naar je mobiel gestuurd om te kunnen inloggen. Hackers hebben aan je gebruikersnaam en wachtwoord alleen niet meer genoeg om toegang tot je account te krijgen.
 • Je stelt tweestapsverificatie eenmalig in. Ga voor instructies naar Tweestapsverificatie - Hogeschool van Amsterdam (hva.nl).

Collegekaart

 • Je collegekaart heb je nodig om je te legitimeren op alle HvA-locaties en bij online toetsen.
 • Daarnaast gebruik je de collegekaart o.a. voor printen, boeken lenen en betalen bij automaten.
 • Check alle informatie over je collegekaart.

Introdagen

In de week van 28 augustus is de algemene introductieweek van de HvA, waarin je allerlei leuke activiteiten kunt ondernemen. De week daarna (de week van 4 september), tijdens de eerste lesweek dus, zul je ook een introductiedag van TP hebben, in Zandvoort. Deze dag zal op maandag, dinsdag of woensdag plaatshebben, afhankelijk van de leergemeenschap waar je in belandt. Houdt de communicatie hierover goed in de gaten, jullie krijgen uiterlijk 21 juli een mail hierover!

Wat we alvast kunnen verklappen is dat je een actieve dag gaat hebben met de mensen van jouw leergemeenschap op het strand! Hopen dus op lekker weer, maar ook bij nat weer gaan we er iets moois van maken! En, ook niet geheel onbelangrijk: er zijn geen kosten aan verbonden! De trip naar Zandvoort is wel op eigen gelegenheid.

De eerste lesweek gaat van start op maandag 4 september. Tijdens de eerste Gouden Weken van de opleiding maak je op een leuke manier kennis met je medestudenten in jouw leergemeenschap, de HvA-gebouwen en de stad waar je waarschijnlijk de komende jaren veel tijd zult doorbrengen. Daarnaast leer je de docenten kennen waar je het hele jaar mee samenwerkt. Verder kom je alles te weten over wat de opleiding Toegepaste Psychologie te bieden heeft, zoals de verschillende commissies waar je aan kunt deelnemen, extra studieprogramma’s die je kunt volgen, de studievereniging waar je tijdens de HvA-introweek ook al kennis mee kunt maken, en waar je allemaal terecht kunt voor ondersteuning tijdens de studie.

Boekenlijst

De boekenlijst is vanaf woensdag 5 juli 2023 beschikbaar via de website van Athenaeum Boekhandel.

Gratis software voor je opleiding

Bij de HvA kun je gratis gebruikmaken van allerlei software voor je opleiding.

 • Met Microsoft 365 beschik je over de nieuwste versie van o.a. Word, Excel, PowerPoint en Outlook. Daarnaast heb je 1 terabyte opslagruimte in OneDrive en kun je met Microsoft Teams online overleggen en samenwerken in bestanden. Ga naar mijnhva.nl/Microsoft365 voor meer info.
 • Via apps.hva.nl kun je op je eigen computer gratis gebruik maken van software die op HvA-computers staat. Kijk voor een compleet overzicht bij Online Studeren.
 • Bij Online Studeren vind je nog meer apps, software en andere digitale voorzieningen om je studie te ondersteunen.
 • Zelf software aanschaffen? Bij Surfspot krijg je korting op veel software én hardware zoals laptops en smartphones

Wifi

Groepsindeling

Als je voor 14 juli een bewijs van inschrijving hebt ontvangen, dan ontvang je op 19 juli een email op je privemailadres met je groepsindeling en kun je het rooster bekijken. Er wordt een nieuwe update gedaan op maandag 21 augustus en vervolgens wekelijks. Verzoeken om bij elkaar in de groep te komen, worden niet in behandeling genomen.

Rooster

Vanaf het moment dat de groepsindeling bekend is, kun je ook je rooster opvragen via https://rooster.hva.nl . Je kunt je rooster koppelen aan agenda-applicaties, zoals bijvoorbeeld Outlook, Google Calendar, Apple Calendar of de agenda-applicatie op je mobiele telefoon.

De lessen starten op maandag 4 september. In de Jaarplanning kun je zien hoe het studiejaar is ingedeeld en wanneer er lesvrije weken zijn.

Rooster

 • Via rooster.hva.nl kan je het lokaal opzoeken
 • Koppel je rooster aan agenda-applicaties, zoals bijvoorbeeld Outlook, Google Calendar, Apple Calendar of de agenda-applicatie op je mobiele telefoon.
 • In het HvA-jaarrooster vind je de indeling van het studiejaar en alle vakanties.

Studiegids

 • In de Studiegids vind je alle belangrijke info over jouw studieprogramma: de opbouw van de opleiding, je vakken en keuzemogelijkheden.

MijnHvA

 • Elke studiedag start je met mijnhva.nl/student
 • Je logt in met je HvA-ID en wachtwoord.
 • Hier vind je direct de belangrijkste informatie, zoals jouw rooster, jouw laatste resultaten, mededelingen en nieuws.
 • Via MijnHvA vind je alle informatie die je nodig hebt, zoals de A-Z lijst, je opleidingspagina, de bibliotheek, contactgegevens van je docenten en directe links naar andere applicaties zoals SIS en Brightspace.

Contact

Vanaf 21 juli tot 21 augustus is het Opleidingsbureau van Toegepaste Psychologie wegens het zomerreces afwezig. Buiten deze periode om zijn we bereikbaar via info-tp@hva.nl. Ook zijn we telefonisch bereikbaar via 020-595 4965.

Je kunt je vraag ook stellen bij het digitaal servicepunt, ga naar www.hva.nl/digitaalservicepunt . Heb je nog geen HvA-account, ga dan naar www.hva.nl/vragenformulier.

Sterk van Start

Studietips, studentenplatforms, studeren met bijzondere omstandigheden, hoe de campus eruitziet en nog veel meer handigs van de HvA vind je via de startpagina Sterk van Start .

Gepubliceerd door  Afdeling Communicatie 25 augustus 2023