Sterk van start

Social Work

Sterk van Start

Welkom bij de HvA! Op deze pagina vind je alle informatie voor een goede start van je opleiding.

Inschrijving afronden

HvA-ID en wachtwoord

 • Nadat je je hebt ingeschreven bij de HvA, ontvang je een welkomstmail met daarin jouw HvA-ID (gebruikersnaam).
 • Met je HvA-ID heb je in combinatie met je wachtwoord, toegang tot de ICT-voorzieningen van de HvA.
 • Meer informatie over HvA-ID en wachtwoord.

Collegekaart

 • Je collegekaart heb je nodig om je te legitimeren op alle HvA-locaties en bij online toetsen.
 • Daarnaast gebruik je de collegekaart o.a. voor printen, boeken lenen en betalen bij automaten.
 • Check alle informatie over je collegekaart.

HvA Experience

 • Wil je weten wat je naast je studie nog meer bij de HvA kunt doen, check vanaf 1 juli de HvA Experience!
 • Hier ontdek je het studentenleven, studentenplatforms, HvA-faciliteiten en meer!

Ga naar de HvA Experience

Introdagen opleiding

Hé jij daar, Social Work gaat van start! Op woensdag 31 augustus zal de kennismakingsbijeenkomst plaatsvinden. Dit is de eerste dag van je studie en ontmoet je je studentcoach, je studiegenoten en krijg je alle praktische informatie die je nodig hebt. Op vrijdag 2 september leer je in één oogopslag de HvA kennen op de Social Work Parade. Hier zal je op speelse wijze kennismaken met de verschillende initiatieven binnen de HvA die helpend zijn voor een goed verloop van jouw studie. Dit wordt gevolgd door een hapje en drankje om elkaar nog beter te leren kennen. Wij zien deze introbijeenkomsten als het begin van jouw studie. Jouw aanwezigheid is dan ook nodig om latere opdrachten succesvol te kunnen afronden. Dus zorg dat je erbij bent!

Op welk tijdstip je op de beide dagen verwacht wordt is afhankelijk van de groep waarin je geplaatst wordt, dat maken we in de week van 22 augustus, uiterlijk op vrijdag 26 augustus bekend via je opgegeven privé mailadres. Hou er rekening mee dat alleen studenten die volledig zijn ingeschreven ingedeeld worden in een groep. Studenten die nog niet hebben betaald en/of hun dossier nog niet op orde hebben (diploma/SKC etc.) worden dus (nog) niet ingedeeld voor de introductie.

In de week van 10 oktober organiseren wij een extra introductieweek om elkaar nog beter te leren kennen via activiteiten in de stad. Hierover krijg je meer info als je gestart bent met de opleiding via jouw studentcoach.

De onderwijsdagen voor jaar 1 zijn maandag, woensdag en vrijdag. Dinsdag en/of donderdag loop je stage in de praktijk.

Boekenlijst

De boekenlijst is vanaf 6 juli beschikbaar op de site van Athenaeum Boekhandel. Selecteer eerst de faculteit Maatschappij en Recht en daarna de opleiding Social Work.

Via Surfspot kun je gratis gebruikmaken van Office-programma’s en krijg je korting op veel andere software. Je kunt bij de HvA gratis het Office-pakket downloaden en installeren op maximaal 5 mobiele apparaten en 5 laptops/vaste computers (Windows en Apple). Hiermee beschik je over de nieuwste versie van o.a. Word, Excel, PowerPoint en Outlook. Ga naar hva.nl/downloadoffice en log in met je HvA-ID en wachtwoord.

Software

 • Je kunt bij de HvA gratis Microsoft 365 downloaden en installeren op maximaal 5 mobiele apparaten en 5 laptops/vaste computers (Windows en Apple).
 • Hiermee beschik je over de nieuwste versie van o.a. Word, Excel, PowerPoint en Outlook, kun je tot 1 TB bestanden opslaan in OneDrive en met medestudenten online overleggen, bellen, chatten en samenwerken in bestanden in Microsoft Teams.
 • Stel tweestapsverificatie in, ga naar hva.nl/downloadoffice en log in met je HvA-ID en wachtwoord.
 • Via Surfspot krijg je korting op veel andere software en hardware zoals laptops en smartphones.

Wifi

 • Via het netwerk 'hva' of 'eduroam' heb je snel en veilig internet en toegang tot alle informatiesystemen van de HvA.
 • Klik hier en doorloop eenmalig een aantal stappen en je hebt voortaan op alle HvA-locaties automatisch verbinding.

Onderwijs en corona

Zelftest = niet gestrest

Heb je klachten of wil je gewoon even zeker weten dat je geen corona hebt? Haal dan een zelftest bij een van de grotere locaties van de HvA. De testen zijn te halen bij de receptie in het Wibauthuis, Kohnstammhuis en het Corry Tendeloohuis (voorheen Fraijlemaborg) zolang de voorraad strekt.

Welke coronamaatregelen gelden voor het onderwijs? Check het hier.

Groepsindeling

De groepsindeling wordt in de week van maandag 22 augustus, uiterlijk op vrijdag 26 augustus via jouw privé mailadres bekend gemaakt. Daarna kun je op basis van de groepen waarin je bent ingedeeld, je rooster inzien.

Rooster

 • Via rooster.hva.nl kan je het lokaal opzoeken
 • Koppel je rooster aan agenda-applicaties, zoals bijvoorbeeld Outlook, Google Calendar, Apple Calendar of de agenda-applicatie op je mobiele telefoon.
 • In het HvA-jaarrooster vind je de indeling van het studiejaar en alle vakanties.

MijnHvA

 • Elke studiedag start je met mijnhva.nl/student
 • Je logt in met je HvA-ID en wachtwoord.
 • Hier vind je direct de belangrijkste informatie, zoals jouw rooster, jouw laatste resultaten, mededelingen en nieuws.

 • Van hieruit kan je de verdere informatie vinden die je nodig hebt, zoals de A-Z lijst, jouw opleidingspagina, de bibliotheek en contactgegevens van jouw docenten.

Contact

Vragen: bel naar het Infopunt Social Work: 020 595 4922 of stuur een e-mail naar info-sw@hva.nl. Het Infopunt is tijdens de periode 18 juli tot 12 augustus niet bereikbaar.

Voor algemene vragen ga je naar www.hva.nl/digitaalservicepunt of stel je vraag via het formulier.

Sterk van Start

Studietips, studentenplatforms, studeren met bijzondere omstandigheden, hoe de campus eruitziet en nog veel meer handigs van de HvA vind je via de startpagina Sterk van Start .

Gepubliceerd door  Afdeling Communicatie 12 juli 2022

FMR