Sterk van start

Social Work

Sterk van Start

Welkom bij de HvA! Op deze pagina vind je alle informatie voor een goede start van je opleiding.

Inschrijving afronden

HvA-ID en wachtwoord

 • Nadat je je hebt ingeschreven bij de HvA, ontvang je een welkomstmail met daarin jouw HvA-ID (gebruikersnaam).
 • Met je HvA-ID heb je, in combinatie met je wachtwoord, toegang tot de ICT-voorzieningen van de HvA.
 • Meer informatie over HvA-ID en wachtwoord.

Tweestapsverificatie

 • Tweestapsverificatie is een extra beveiliging bij het inloggen op systemen en apps van de HvA. Er wordt dan een toegangscode naar je mobiel gestuurd om te kunnen inloggen. Hackers hebben aan je gebruikersnaam en wachtwoord alleen niet meer genoeg om toegang tot je account te krijgen.
 • Je stelt tweestapsverificatie eenmalig in. Ga voor instructies naar Tweestapsverificatie - Hogeschool van Amsterdam (hva.nl).

Collegekaart

 • Je collegekaart heb je nodig om je te legitimeren op alle HvA-locaties en bij online toetsen.
 • Daarnaast gebruik je de collegekaart o.a. voor printen, boeken lenen en betalen bij automaten.
 • Check alle informatie over je collegekaart.

HvA Introductie 2023

 • Wil je weten wat je naast je studie nog meer bij de HvA kunt doen, kom dan naar de HvA Introductie op donderdag 31 augustus
 • Hier ontdek je het studentenleven, studentenplatforms, HvA-faciliteiten en meer!

Lees meer op hva.nl/introductie

Introdagen opleiding

Social Work gaat van start! In de week van 4 tot 8 september start de opleiding Social Work met de 100 dagen introductie. De 100 dagen starten op de eerste lesdag en lopen door tot aan de kerstvakantie. In deze 100 dagen staat de binding met elkaar en de opleiding centraal. Wij weten inmiddels dat deze binding zorgt voor meer studiesucces en minder studie uitval.

Op maandag 4 september vindt de kennismakingsbijeenkomst plaats. Dit is de eerste dag van de studie, je ontmoet hier ook jouw docenten, studiegenoten, leergroep en klas.
Op woensdag 6 september is de eerste Coaching en Praktijkles. Deze staat in het teken van studeren aan het HBO. Verder leer je in één oogopslag de HvA kennen op de Sociale Parade. Hier ga je op speelse wijze kennismaken met de verschillende initiatieven binnen de HvA die helpend zijn voor een goed verloop van jouw studie.
Op vrijdag 8 september krijg je alle praktische en inhoudelijke informatie die je nodig hebt om succesvol te kunnen starten met jouw studie.

De introductieweek is de eerste week van de 100 dagen introductie. Jouw aanwezigheid is dan ook nodig om latere opdrachten succesvol te kunnen afronden. Zorg dat je erbij bent!

Op welk tijdstip je op deze dagen wordt verwacht, is afhankelijk van de groep waarin je geplaatst wordt. Op zaterdag 2 september ontvang je een mail met je klassenindeling via je HvA-mailadres. Het rooster in de introductieweek is leidend, voeg het rooster toe (https://rooster.hva.nl/) en kijk hoe laat, in welk lokaal en bij welke docent je wordt verwacht.

Hou er rekening mee dat je alleen ingedeeld kan worden als je volledig bent ingeschreven. Als je nog niet hebt betaald (machtiging hebt afgegeven) en/of je dossier nog niet op orde hebt (diploma/SKC etc.) word je (nog) niet ingedeeld in een groep. We adviseren je om de inschrijving vòòr 18 augustus af te ronden (inclusief machtiging). Je ontvangt dan ruim op tijd een bericht over de indeling in een groep. Ter informatie, bij het afgeven van een machtiging wordt de eerste betaling pas eind september afgeschreven.

De overige activiteiten in de 100 dagen introductie worden in de eerste les Coaching & Praktijk bekend gemaakt.

De onderwijsdagen voor jaar 1 zijn maandag, woensdag en vrijdag. Dinsdag en/of donderdag loop je stage in de praktijk. Je kunt je rooster inzien als je de mail met je klassenindeing hebt ontvangen (https://rooster.hva.nl/).

Boekenlijst

De boekenlijst is vanaf 5 juli beschikbaar op de site van Athenaeum Boekhandel. Selecteer eerst de faculteit Maatschappij en Recht en daarna de opleiding Social Work.

Tip: boeken lenen kan ook via de bibliotheek https://www.hva.nl/bibliotheek

Gratis software voor je opleiding

Bij de HvA kun je gratis gebruikmaken van allerlei software voor je opleiding.

 • Met Microsoft 365 beschik je over de nieuwste versie van o.a. Word, Excel, PowerPoint en Outlook. Daarnaast heb je 1 terabyte opslagruimte in OneDrive en kun je met Microsoft Teams online overleggen en samenwerken in bestanden. Ga naar mijnhva.nl/Microsoft365 voor meer info.
 • Via apps.hva.nl kun je op je eigen computer gratis gebruik maken van software die op HvA-computers staat. Kijk voor een compleet overzicht bij Online Studeren.
 • Bij Online Studeren vind je nog meer apps, software en andere digitale voorzieningen om je studie te ondersteunen.
 • Zelf software aanschaffen? Bij Surfspot krijg je korting op veel software én hardware zoals laptops en smartphones

Wifi

Groepsindeling

Op zaterdag 2 september ontvang je een mail met je klassenindeling via je HvA mailadres. Daarna kun je op basis van de groepen waarin je bent ingedeeld, je rooster inzien via https://rooster.hva.nl/
Je ontvangt alleen een groepsindeling als je alle inschrijfgegevens op orde hebt, zoals het afgeven van een machtiging voor betaling, alle benodigde documenten hebt geüpload etc.
De vraag of je bij een medestudent in de klas ingedeeld kan worden, wordt niet in behandeling genomen, tenzij er een speciale persoonlijke omstandigheid voor is.
Neem dan contact op met de studentendecaan.

Switchen profiel

Bij je inschrijving heb je gekozen voor een profiel. Je kunt t/m 18 augustus 2023 nog switchen van profiel. Gebruik hiervoor de link die je hebt ontvangen in de mail bij inschrijving voor de opleiding.

Rooster

 • Via rooster.hva.nl kan je het lokaal opzoeken
 • Koppel je rooster aan agenda-applicaties, zoals bijvoorbeeld Outlook, Google Calendar, Apple Calendar of de agenda-applicatie op je mobiele telefoon.
 • In het HvA-jaarrooster vind je de indeling van het studiejaar en alle vakanties.

Studiegids

 • In de Studiegids vind je alle belangrijke info over jouw studieprogramma: de opbouw van de opleiding, je vakken en keuzemogelijkheden.

MijnHvA

 • Elke studiedag start je met mijnhva.nl/student
 • Je logt in met je HvA-ID en wachtwoord.
 • Hier vind je direct de belangrijkste informatie, zoals jouw rooster, jouw laatste resultaten, mededelingen en nieuws.
 • Via MijnHvA vind je alle informatie die je nodig hebt, zoals de A-Z lijst, je opleidingspagina, de bibliotheek, contactgegevens van je docenten en directe links naar andere applicaties zoals SIS en Brightspace.

Contact

Vragen: bel naar het Infopunt Social Work: 020 595 4922 of stuur een e-mail naar info-sw@hva.nl. Het Infopunt is van 18 juli t/m 12 augustus niet bereikbaar in verband met de zomervakantie.

Je kunt je vraag ook stellen bij het digitaal servicepunt, ga naar www.hva.nl/digitaalservicepunt . Heb je nog geen HvA-account, ga dan naar www.hva.nl/vragenformulier.

Sterk van Start

Studietips, studentenplatforms, studeren met bijzondere omstandigheden, hoe de campus eruitziet en nog veel meer handigs van de HvA vind je via de startpagina Sterk van Start .

Gepubliceerd door  Afdeling Communicatie 23 juli 2023

FMR