Sterk van start

Sociaal Juridische Dienstverlening

Sterk van Start

Welkom bij de HvA! Op deze pagina vind je alle informatie voor een goede start van je opleiding.

Inschrijving afronden

HvA-ID en wachtwoord

 • Nadat je je hebt ingeschreven bij de HvA, ontvang je een welkomstmail met daarin jouw HvA-ID (gebruikersnaam).
 • Met je HvA-ID heb je, in combinatie met je wachtwoord, toegang tot de ICT-voorzieningen van de HvA.
 • Meer informatie over HvA-ID en wachtwoord.

Tweestapsverificatie

 • Tweestapsverificatie is een extra beveiliging bij het inloggen op systemen en apps van de HvA. Er wordt dan een toegangscode naar je mobiel gestuurd om te kunnen inloggen. Hackers hebben aan je gebruikersnaam en wachtwoord alleen niet meer genoeg om toegang tot je account te krijgen.
 • Je stelt tweestapsverificatie eenmalig in. Ga voor instructies naar Tweestapsverificatie - Hogeschool van Amsterdam (hva.nl).

Collegekaart

 • Je collegekaart heb je nodig om je te legitimeren op alle HvA-locaties en bij online toetsen.
 • Daarnaast gebruik je de collegekaart o.a. voor printen, boeken lenen en betalen bij automaten.
 • Check alle informatie over je collegekaart.

Introdagen opleiding

De (verplichte) introductie van SJD vindt plaats van 4 september tot en met 8 september 2023. Hier maak je kennis met je medestudenten, de docenten en de rest van de HvA. Dit doen we met een interactief en afwisselend programma! Uiterlijk vrijdag 7 juli 2023 ontvang je meer informatie over de introductie via je privé-mailadres.

Boekenlijst

De definitieve boekenlijst van je opleiding is op 5 juli 2023 beschikbaar op de website van Athenaeum boekhandel.

Selecteer eerst de faculteit Maatschappij en Recht en daarna de opleiding Sociaal Juridische Dienstverlening.

Tip: boeken lenen kan ook via de bibliotheek https://www.hva.nl/bibliotheek

Gratis software voor je opleiding

Bij de HvA kun je gratis gebruikmaken van allerlei software voor je opleiding.

 • Met Microsoft 365 beschik je over de nieuwste versie van o.a. Word, Excel, PowerPoint en Outlook. Daarnaast heb je 1 terabyte opslagruimte in OneDrive en kun je met Microsoft Teams online overleggen en samenwerken in bestanden. Ga naar mijnhva.nl/Microsoft365 voor meer info.
 • Via apps.hva.nl kun je op je eigen computer gratis gebruik maken van software die op HvA-computers staat. Kijk voor een compleet overzicht bij Online Studeren.
 • Bij Online Studeren vind je nog meer apps, software en andere digitale voorzieningen om je studie te ondersteunen.
 • Zelf software aanschaffen? Bij Surfspot krijg je korting op veel software én hardware zoals laptops en smartphones

Wifi

Groepsindeling

Je groepsindeling ontvang je uiterlijk 30 augustus 2023 via je privé-mailadres.

Je ontvangt alleen een groepsindeling als je alle inschrijfgegevens op orde hebt, zoals het afgeven van een machtiging voor betaling, alle benodigde documenten hebt geüpload etc. Zorg dus dat je dit zo snel mogelijk en uiterlijk 20 augustus 2023 in orde hebt gemaakt, zodat je op tijd je klasindeling ontvangt.

NB Je hebt officieel tot en met 31 augustus 2023 de tijd om je (machtiging voor je) collegegeld en je dossier in orde te maken. Om er zeker van te zijn dat je in een klas wordt ingedeeld en een goede start kunt maken met je opleiding, vragen we je om dit eerder te doen.

NB Verzoeken om samen met een vriend(in) in een klas geplaatst te worden, kunnen we helaas niet meenemen in de klasindelingen.

Vanaf het moment dat je je klasindeling hebt, kun je je rooster inzien via rooster.hva.nl. Je kunt je rooster koppelen aan agenda-applicaties, zoals bijvoorbeeld Outlook, Google Calendar, Apple Calendar of de agenda-applicatie op je mobiele telefoon.

Rooster

 • Via rooster.hva.nl kan je het lokaal opzoeken
 • Koppel je rooster aan agenda-applicaties, zoals bijvoorbeeld Outlook, Google Calendar, Apple Calendar of de agenda-applicatie op je mobiele telefoon.
 • In het HvA-jaarrooster vind je de indeling van het studiejaar en alle vakanties.

Studiegids

 • In de Studiegids vind je alle belangrijke info over jouw studieprogramma: de opbouw van de opleiding, je vakken en keuzemogelijkheden.

MijnHvA

 • Elke studiedag start je met mijnhva.nl/student
 • Je logt in met je HvA-ID en wachtwoord.
 • Hier vind je direct de belangrijkste informatie, zoals jouw rooster, jouw laatste resultaten, mededelingen en nieuws.
 • Via MijnHvA vind je alle informatie die je nodig hebt, zoals de A-Z lijst, je opleidingspagina, de bibliotheek, contactgegevens van je docenten en directe links naar andere applicaties zoals SIS en Brightspace.

Contact

De opleiding SJD is i.v.m. vakantie gesloten van 17 juli tot en met 20 augustus 2023. Daarna zijn wij per mail bereikbaar via sjd@hva.nl en/of telefonisch op 020-595 2850 (tijdens kantoortijden).

Je kunt je vraag ook stellen bij het digitaal servicepunt, ga naar www.hva.nl/digitaalservicepunt . Heb je nog geen HvA-account, ga dan naar www.hva.nl/vragenformulier.

Sterk van Start

Studietips, studentenplatforms, studeren met bijzondere omstandigheden, hoe de campus eruitziet en nog veel meer handigs van de HvA vind je via de startpagina Sterk van Start .

Gepubliceerd door  Afdeling Communicatie 23 juli 2023

FMR