Sterk van start

HBO-Rechten

Sterk van Start

Welkom bij de HvA! Op deze pagina vind je alle informatie voor een goede start van je opleiding.

Sterk van Start

Studietips, studentenplatforms, studeren met bijzondere omstandigheden, hoe de campus eruitziet en nog veel meer handigs van de HvA vind je via de startpagina Sterk van Start .

Inschrijving afronden

HvA-ID en wachtwoord

 • Nadat je je hebt ingeschreven bij de HvA, ontvang je een welkomstmail met daarin jouw HvA-ID (gebruikersnaam).
 • Met je HvA-ID heb je, in combinatie met je wachtwoord, toegang tot de ICT-voorzieningen van de HvA.
 • Meer informatie over HvA-ID en wachtwoord.

Tweestapsverificatie

 • Tweestapsverificatie is een extra beveiliging bij het inloggen op systemen en apps van de HvA. Er wordt dan een toegangscode naar je mobiel gestuurd om te kunnen inloggen. Hackers hebben aan je gebruikersnaam en wachtwoord alleen niet meer genoeg om toegang tot je account te krijgen.
 • Je stelt tweestapsverificatie eenmalig in. Ga voor instructies naar Tweestapsverificatie - Hogeschool van Amsterdam (hva.nl).

Collegekaart

 • Je collegekaart heb je nodig om je te legitimeren op alle HvA-locaties en bij online toetsen.
 • Daarnaast gebruik je de collegekaart o.a. voor printen, boeken lenen en betalen bij automaten.
 • Check alle informatie over je collegekaart.

Introductie

Om je opleiding vliegend van start te laten gaan, organiseert HBO-Rechten op donderdag 31 augustus 2023 een introductie. Je ontvangt hiervoor alleen een uitnodiging als je voor deze datum definitief bij ons staat ingeschreven (dat betekent dat je ook je betaling op orde moet hebben). Zie dit stappenplan definitief inschrijven om je inschrijving definitief te maken. In de uitnodiging zal alle informatie over de introductie (locatie en tijd) vermeld staan.

In de introductie maak je op een leuke manier kennis met de studenten en docenten van je leergemeenschap en maak je jezelf ook al wegwijs binnen onze opleiding zodat je goed van start kunt gaan. Omdat de introductie de beste manier is om goed voorbereid aan je studie te beginnen, gaan we ervanuit dat je aan het programma deelneemt.

Boekenlijst

De boekenlijst voor semester 1 2023-2024 kun je vanaf 6 juli vinden op de website van INDEX Books boekhandel. Je kunt hier ook je boeken bestellen. Indien je de boeken niet aanschaft bij INDEX Books maar elders, dan is het belangrijk dat je de drukken aanschaft die overeenkomen met de boekenlijst van INDEX Books. Doe je dit niet, dan is dit op eigen risico.

Gratis software voor je opleiding

Bij de HvA kun je gratis gebruikmaken van allerlei software voor je opleiding.

 • Met Microsoft 365 beschik je over de nieuwste versie van o.a. Word, Excel, PowerPoint en Outlook. Daarnaast heb je 1 terabyte opslagruimte in OneDrive en kun je met Microsoft Teams online overleggen en samenwerken in bestanden. Ga naar mijnhva.nl/Microsoft365 voor meer info.
 • Via apps.hva.nl kun je op je eigen computer gratis gebruik maken van software die op HvA-computers staat. Kijk voor een compleet overzicht bij Online Studeren.
 • Bij Online Studeren vind je nog meer apps, software en andere digitale voorzieningen om je studie te ondersteunen.
 • Zelf software aanschaffen? Bij Surfspot krijg je korting op veel software én hardware zoals laptops en smartphones

Wifi

Groepsindeling

De groepsindeling voor leerjaar 1 ontvang je per privé e-mail. Let op: je wordt alleen in een klas ingedeeld als je definitief staat ingeschreven. Zie dit stappenplan definitief inschrijven om je inschrijving definitief te maken.

Zorg er ook voor dat je tijdig jouw HvA-ID hebt geactiveerd, zodat je vanaf augustus 2023 kunt inloggen in je HvA e-mail. Heb je dit nog niet gedaan? Volg dan stap 4 van dit stappenplan om dit alsnog te doen.

Groepsindeling verzoeken

Helaas is het niet mogelijk om een verzoek te doen voor plaatsing in een klas met een of meerdere studenten naar keuze. Het heeft dan ook geen zin om ons te mailen met deze vraag.

Rooster

 • Via rooster.hva.nl kan je het lokaal opzoeken
 • Koppel je rooster aan agenda-applicaties, zoals bijvoorbeeld Outlook, Google Calendar, Apple Calendar of de agenda-applicatie op je mobiele telefoon.
 • In het HvA-jaarrooster vind je de indeling van het studiejaar en alle vakanties.

Studiegids

 • In de Studiegids vind je alle belangrijke info over jouw studieprogramma: de opbouw van de opleiding, je vakken en keuzemogelijkheden.

MijnHvA

 • Elke studiedag start je met mijnhva.nl/student
 • Je logt in met je HvA-ID en wachtwoord.
 • Hier vind je direct de belangrijkste informatie, zoals jouw rooster, jouw laatste resultaten, mededelingen en nieuws.
 • Via MijnHvA vind je alle informatie die je nodig hebt, zoals de A-Z lijst, je opleidingspagina, de bibliotheek, contactgegevens van je docenten en directe links naar andere applicaties zoals SIS en Brightspace.

Contact

De teamassistenten HBO-Rechten zijn te bereiken op maandag t/m vrijdag tussen 9.00-17.00 uur.

Voor vragen kun je ons mailen via teamassistenten-hbo-rechten@hva.nl of bellen op 020 595 2857 of 020 595 2853.

Onze locatie is Muller-Lulofshuis (zesde etage), ruimte MLH 06A17, Wibautstraat 5a, 1091 GH Amsterdam.

Het team van HBO-Rechten heeft zomerreces van vrijdag 14 juli 2023 t/m maandag 21 augustus 2023. We zijn dan niet bereikbaar via bovenstaande nummers. Achtergelaten berichten worden in de week van maandag 21 augustus beluisterd.

Je kunt je vraag ook stellen bij het digitaal servicepunt, ga naar www.hva.nl/digitaalservicepunt . Heb je nog geen HvA-account, ga dan naar www.hva.nl/vragenformulier

Gepubliceerd door  Afdeling Communicatie 23 juli 2023

FMR