Sterk van start

AMFI – Amsterdam Fashion Institute voltijd

Sterk van Start

Welkom bij de HvA! Op deze pagina vind je alle informatie voor een goede start van je opleiding.

Inschrijving afronden

HvA-ID en wachtwoord

• Nadat je je hebt ingeschreven bij de HvA, ontvang je een welkomstmail met daarin jouw HvA-ID (gebruikersnaam).
  • Met je HvA-ID heb je in combinatie met je wachtwoord, toegang tot de ICT-voorzieningen van de HvA.
  • Meer informatie over HvA-ID en wachtwoord.

Collegekaart

Je collegekaart gebruik je:

• om je te legitimeren voor onderwijs en studiecentra op alle HvA-locaties.
  • om je te legitimeren bij toetsen.
    Alleen als je geen collegekaart hebt, mag je je legitimeren met een identiteitsbewijs. Voor online toetsen geldt dat het BSN niet zichtbaar in beeld mag zijn.
    Let op: bij toetsen op locatie geldt alleen een ID, paspoort of rijbewijs als geldig legitimatiebewijs, geen collegekaart!
  • Daarnaast gebruik je de collegekaart o.a. voor printen, boeken lenen en betalen bij automaten.
  • Klik hier voor alle informatie over je collegekaart.

Introdagen opleiding

Er is geen aparte introductie van AMFI. Je kunt wel deelnemen aan de introductie van de HvA. De eerste twee lesweken van AMFI zijn zo ingericht dat je de opleiding en je studiegenoten leert kennen. Het schooljaar start fysiek in Amsterdam op 5 september. Meer informatie hierover volgt in juli.

TUNE IN

Ben jij de eerste in je gezin die gaat studeren in het hoger onderwijs? Doe mee aan het driedaagse evenement Tune In en weet straks beter wat je te wachten staat. Tijdens het interactieve programma leer je medestudenten kennen, krijg je tips van ouderejaars en volg je trainingen en workshops om je voor te bereiden op studeren aan het hbo en het studentenleven. Klik hier voor meer informatie over TUNE IN.

Boekenlijst

Er is verplichte literatuur voor jaar 1 op AMFI. Zorg ervoor dat je zelf de volgende boeken hebt aangeschaft voor het schooljaar van start gaat:

• Fashionpedia: The Visual Dictionary of Fashion Design.
  • Textilepedia: The Complete Fabric Guide.
  • Fashion Business Manual: An Illustrated Guide to Building a Fashion Brand.

De boeken zijn ook te koop in het winkeltje op AMFI.

Software

• Je kunt bij de HvA gratis Microsoft 365 downloaden en installeren op maximaal 5 mobiele apparaten en 5 laptops/vaste computers (Windows en Apple).
  • Hiermee beschik je over de nieuwste versie van o.a. Word, Excel, PowerPoint en Outlook, kun je tot 1 TB bestanden opslaan in OneDrive en met medestudenten online overleggen, bellen, chatten en samenwerken in bestanden in Microsoft Teams.
  • Stel tweestapsverificatie in, ga naar hva.nl/downloadoffice en log in met je HvA-ID en wachtwoord.
  • Via Surfspot krijg je korting op veel andere software en hardware zoals laptops en smartphones.

(Voorbeeld van software: Adobe Creative Cloud)

Laptop

Bij AMFI maak je gebruik van zwaardere software vandaar dat het aan te raden is een laptop aan te schaffen met de specificaties genoemd in het document.

Extra materiaal

Voor het eerste jaar is een museumjaarkaart verplicht. Je hebt deze vrij snel na de start van het studiejaar nodig, dus goed om deze zsm aan te schaffen. De kaart kun je zelf aanschaffen via de website van Museumjaarkaart (https://www.museumkaart.nl/bestel ) of bij een van de aangesloten musea.

Wifi

• Via het netwerk 'hva' of 'eduroam' heb je snel en veilig internet en toegang tot alle informatiesystemen van de HvA.
  • Klik hier en doorloop eenmalig een aantal stappen en je hebt voortaan op alle HvA-locaties automatisch verbinding.

Onderwijs en corona

Zelftest = niet gestrest

Heb je klachten of wil je gewoon even zeker weten dat je geen corona hebt? Haal dan een zelftest bij een van de grotere locaties van de HvA. De testen zijn te halen bij de receptie in het Wibauthuis, Kohnstammhuis en het Corry Tendeloohuis (voorheen Fraijlemaborg) zolang de voorraad strekt.

Welke coronamaatregelen gelden voor het onderwijs? Check het hier.

Groepsindeling

Volgt.

Rooster

• Via rooster.hva.nl kan je het lokaal opzoeken
  • Koppel je rooster aan agenda-applicaties, zoals bijvoorbeeld Outlook, Google Calendar, Apple Calendar of de agenda-applicatie op je mobiele telefoon.
  • In het HvA-jaarrooster vind je de indeling van het studiejaar en alle vakanties.
  • Zodra je jouw klas weet kan je het rooster inzien.

MijnHvA

• Elke studiedag start je met mijnhva.nl/student
  • Je logt in met je HvA-ID en wachtwoord.
  • Hier vind je direct de belangrijkste informatie, zoals jouw rooster, jouw laatste resultaten, mededelingen en nieuws.

• Van hieruit kan je de verdere informatie vinden die je nodig hebt, zoals de A-Z lijst, jouw opleidingspagina, de bibliotheek en contactgegevens van jouw docenten.

Contact

Heb je vragen, dan kun je contact opnemen met de Studentdesk van AMFI via deze link.

Sterk van Start

Studietips, studentenplatforms, studeren met bijzondere omstandigheden, hoe de campus eruitziet en nog veel meer handigs van de HvA vind je via de startpagina Sterk van Start .

Gepubliceerd door  Faculteit Digitale Media en Creatieve Industrie 3 juni 2022