Sterk van start

AMFI – Amsterdam Fashion Institute voltijd

Sterk van Start

Welkom bij de HvA! Op deze pagina vind je alle informatie voor een goede start van je opleiding.

Inschrijving afronden

HvA-ID en wachtwoord

• Nadat je je hebt ingeschreven bij de HvA, ontvang je een welkomstmail met daarin jouw HvA-ID (gebruikersnaam).
  • Met je HvA-ID heb je in combinatie met je wachtwoord, toegang tot de ICT-voorzieningen van de HvA.
  • Meer informatie over HvA-ID en wachtwoord.

Collegekaart

• Je collegekaart heb je nodig om je te legitimeren op alle HvA-locaties en bij (online) toetsen.
  • Daarnaast gebruik je de collegekaart o.a. voor printen, boeken lenen en betalen bij automaten.
  • Check alle informatie over je collegekaart.

HvA Experience

• Wil je weten wat je naast je studie nog meer bij de HvA kunt doen, check vanaf 1 juli de HvA Experience!
  • Hier ontdek je het studentenleven, studentenplatforms, HvA-faciliteiten en meer!

Introdagen opleiding

Er is geen aparte introductie van AMFI, maar de eerste twee lesweken zijn zo ingericht, dat je de opleiding en je studiegenoten leert kennen. Het schooljaar start fysiek in Amsterdam op 6 september. Meer informatie hierover volgt nog in juli.

TUNE IN

Ben jij de eerste in je gezin die gaat studeren in het hoger onderwijs? Doe mee aan het driedaagse evenement Tune In en weet straks beter wat je te wachten staat. Tijdens het interactieve programma leer je medestudenten kennen, krijg je tips van ouderejaars en volg je trainingen en workshops om je voor te bereiden op studeren aan het hbo en het studentenleven. Klik hier voor meer informatie over TUNE IN.

Boekenlijst

Er is verplichte literatuur voor jaar 1 op AMFI. Deze boeken worden voor je besteld en kun je via AMFI kopen voor een gereduceerd tarief aan het begin van het schooljaar. Meer informatie volgt.

Software

• Je kunt bij de HvA gratis het Office-pakket downloaden en installeren op maximaal 5 mobiele apparaten en 5 laptops/vaste computers (Windows en Apple).
  • Hiermee beschik je over de nieuwste versie van o.a. Word, Excel, PowerPoint en Outlook.
  • Ga naar hva.nl/downloadoffice en log in met je HvA-ID en wachtwoord.
  • Via SURFspot krijg je korting op veel andere software en hardware zoals laptops en smartphones.

(Voorbeeld van software: Adobe Creative Cloud)

Laptop

Bij AMFI maak je gebruik van zwaardere software vandaar dat het aan te raden is een laptop aan te schaffen met de specificaties genoemd in het document.

Wifi

• Via het netwerk ‘hva’ of ‘eduroam’ heb je snel en veilig internet en toegang tot alle informatiesystemen van de HvA.
  • Doorloop eenmalig een aantal stappen en je hebt voortaan op alle HvA-locaties automatisch verbinding.

Onderwijs en corona

Benieuwd of er nog coronamaatregelen gelden voor het onderwijs in september? Check hier: op de campus of online.

Groepsindeling

Volgt in de week van 23 augustus.

Rooster

• De eerste lessen starten in de week van 6 september
  • Heb je jouw groepsindeling ontvangen? Vraag dan jouw rooster op via rooster.hva.nl .
  • Koppel je rooster aan agenda-applicaties, zoals bijvoorbeeld Outlook, Google Calendar, Apple Calendar of de agenda-applicatie op je mobiele telefoon.
  • In het HvA-jaarrooster vind je de indeling van het studiejaar en alle vakanties.

Studiegids

• In de Studiegids vind je alle belangrijke info over jouw studieprogramma: de opbouw van de opleiding, je vakken en keuzemogelijkheden.
  • De Studiegids voor studiejaar 2021-2022 is beschikbaar vanaf 1 juli 2021.

MijnHvA

• Elke studiedag start je met MijnHvA .
  • Je logt in met je HvA-ID en wachtwoord.
  • Op MijnHvA (intranet) vind je je rooster, e-mail, cijfers, mededelingen en nieuws.
  • Op MijnHvA staat ook de A-Z-lijst met alle praktische informatie.

Contact

Heb je vragen, dan kun je contact opnemen met de Studentdesk van AMFI via studentdesk.amfi@hva.nl.

Zie ook:

Gepubliceerd door  Faculteit Digitale Media en Creatieve Industrie 17 juni 2021