Sterk van start

Brede Economische Richting (BER)

Sterk van Start

Welkom bij de HvA! Op deze pagina vind je alle informatie voor een goede start van je opleiding.

HvA Experience

 • Wil je weten wat je naast je studie nog meer bij de HvA kunt doen, check vanaf 1 juli de HvA Experience!
 • Hier ontdek je het studentenleven, studentenplatforms, HvA-faciliteiten en meer!

Ga naar de HvA Experience

Week 1

Feestelijke activiteiten start studiejaar

De HvA is weer open en daarom zijn jullie vanaf het begin van dit studiejaar weer van harte welkom op de Business Campus en de Amstelcampus. Geniet van een gratis kop koffie of thee en neem deel aan diverse speciale activiteiten tijdens de eerste schoolweek!

HvA introductiefestival

Aankomende september is het zover, je gaat beginnen aan je opleiding. Wij zijn ontzettend enthousiast, want na twee jaar corona kunnen we eindelijk weer het geweldige HvA introductiefestival organiseren voor jou! Als nieuwe HvA-student kun je deze dag niet missen. Kom kijken wat de HvA jou te bieden heeft. Zo haal jij het meest uit je tijd als student! Ook de studie- en studentenverenigingen zijn aanwezig. Wie weet vind je gelijk een leuke vereniging om je bij aan te sluiten.

Datum: vrijdag 2 september 2022
Tijd: 14.00-18.00 uur
Locatie: Fraijlemaborg 133 (Business Campus)
Voor wie: voor alle studenten die straks studeren aan de Faculteit Business & Economie
Toegang: gratis

Introdagen opleiding

Wat leuk dat je je hebt ingeschreven voor de Brede Economische Richting! We vinden het belangrijk om ruim de tijd uit te trekken voor de introductiedagen van de opleiding. Deze ' onboarding' van de opleiding start op maandag 5 september. Dit is meteen de eerste officiële (en verplichte) onderwijsweek. Tijdens de onboarding maken we je wegwijs in het onderwijs én leer je de HvA, je docenten, maar vooral je medestudenten kennen.

De activiteiten en lessen die in deze week plaatsvinden worden gewoon geroosterd. Het zijn verplichte onderwijsactiviteiten. We kijken er naar uit om je te ontmoeten!

Op vrijdag 2 september, de week voordat het onderwijs formeel start, is de introductiedag van Faculteit Business en Economie op de Business Campus. Kijk voor meer info, tijd en plaats hierboven bij 'HvA Introductiefestival'.

Boekenlijst

Je hoeft zelf geen boeken aan te schaffen voor de start van het studiejaar, we werken veel met online bronnen.

Software

 • Je kunt bij de HvA gratis Microsoft 365 downloaden en installeren op maximaal 5 mobiele apparaten en 5 laptops/vaste computers (Windows en Apple).
 • Hiermee beschik je over de nieuwste versie van o.a. Word, Excel, PowerPoint en Outlook, kun je tot 1 TB bestanden opslaan in OneDrive en met medestudenten online overleggen, bellen, chatten en samenwerken in bestanden in Microsoft Teams.
 • Stel tweestapsverificatie in, ga naar hva.nl/downloadoffice en log in met je HvA-ID en wachtwoord.
 • Via Surfspot krijg je korting op veel andere software en hardware zoals laptops en smartphones.

Onderwijs en corona

Zelftest = niet gestrest

Heb je klachten of wil je gewoon even zeker weten dat je geen corona hebt? Haal dan een zelftest bij een van de grotere locaties van de HvA. De testen zijn te halen bij de receptie in het Wibauthuis, Kohnstammhuis en het Corry Tendeloohuis (voorheen Fraijlemaborg) zolang de voorraad strekt.

Welke coronamaatregelen gelden voor het onderwijs? Check het hier.

Wifi

 • Via het netwerk 'hva' of 'eduroam' heb je snel en veilig internet en toegang tot alle informatiesystemen van de HvA.
 • Klik hier en doorloop eenmalig een aantal stappen en je hebt voortaan op alle HvA-locaties automatisch verbinding.

Groepsindeling

 • Op 22 augustus krijg je een mailbericht met de klasindeling, met je klasnaam kun je ook gelijk je rooster ophalen via rooster.hva.nl .
 • De lessen starten op maandag 5 september. In het HvA jaarrooster kun je zien hoe het studiejaar is ingedeeld en wanneer je vakantie hebt.

Rooster

 • De eerste lessen starten in de week van 5 september
 • Heb je jouw groepsindeling ontvangen? Dan kun je vanaf 22 augustus (einde dag) jouw rooster opzoeken via rooster.hva.nl
 • Koppel je rooster aan agenda-applicaties, zoals bijvoorbeeld Outlook, Google Calendar, Apple Calendar of de agenda-applicatie op je mobiele telefoon.
 • In het HvA-jaarrooster vind je de indeling van het studiejaar en alle vakanties.

Sport en cursussen

Gratis

De vitaliteit en gezondheid van onze studenten is van groot belang. Daarom is er in het studiejaar 2022-2023 (naast het betaalde sportaanbod van het USC, zie hieronder) een afwisselend en uitdagend aanbod van sport en cursussen. Elk blok staan er andere sporten en cursussen op het programma, denk aan: beachvolleybal, padel, golf, snowboarden en cursussen zoals koken, fotograferen en theatersport.

Houd het aanbod in de gaten op mijnhva.nl/sportiefstuderen

Betaald

Bij USC sport je goed en goedkoop. USC heeft 6 vestigingen verspreid over Amsterdam; 4 daarvan in of om de hoek bij een HvA-locatie. USC biedt heel veel sporten tegen lage tarieven voor studenten, medewerkers en alumni van HvA. Denk aan fitness, groepslessen, (kick)boksen, yoga en boulderen.

Bekijk het aanbod op de website van het USC

Contact

Heb je vragen over je opleiding? Neem dan contact op met Studievoorlichting.

 • WhatsApp: 06 2853 3546 (werkdagen 10.00 - 16.30u)
 • Telefoon: 020 595 1405 (werkdagen 09.30 - 13.30u)
 • E-mail: studievoorlichting@hva.nl

Locatie

Gepubliceerd door  Afdeling Communicatie 21 juli 2022

FBE