Hogeschool van Amsterdam

Over

De eerste lichting HvA-studenten reisden in februari af naar Suriname voor een life changing stage in Paramaribo, het district Wanica of in het Boven Suriname-gebied in het district Sipaliwini. Life changing voor henzelf, maar hopelijk ook voor de vele kinderen en jongeren die zij begeleiden.

Accepteer de marketingcookies om deze video te zien

In Nederland volgen ze eerst de minor Special Needs en die krijgt in Suriname een bijzondere praktijkinvulling. Irma de Waal (hoofd Communicatie faculteit Bewegen, Sport en Voeding en faculteit Gezondheid a.i.) zag de mogelijkheden tijdens haar Surinamereis in 2017 en legde ter plaatse contact met Diana Deul (directeur van GuidePoint Suriname, stagebemiddeling en -begeleiding) en Ilonka Elmont (oprichtster van de Ilonka Elmont Foundation ). ALO-docent en coördinator Internationalisering Douwe Huitema sloot – enthousiast over het initiatief – gelijk aan.

Na een jaar voorbereiding waren twaalf verschillende stageplaatsen georganiseerd, was er een centraal studentenhuis in Paramaribo gereserveerd en waren tien studenten klaargestoomd voor deze ervaring.

Gepubliceerd door  Faculteit Bewegen, Sport en Voeding 7 oktober 2019