Hogeschool van Amsterdam

Introductie studenten

Tien ALO-studenten reisden in februari 2018 af naar Suriname voor een life changing stage. Wie zijn zij en wat wilden deze studenten doen en bereiken in Suriname? We spraken hen vlak voor vertrek.

Lisette Pipping

Stageplek: Ascona Foundation

“Ik ga met vrouwenvoetbal aan de slag. Er zijn al meiden van 17 tot 21 jaar die voetballen, maar ik hoop meisjes vanaf 7 jaar te trainen en door te laten stromen naar een hoger niveau. Door het voetbal krijgen ze zelfvertrouwen, worden ze weerbaar en kunnen ze voor zichzelf opkomen.” Lees hoe het nu gaat met Lisette.

Ardi Vooijs

Stageplekken: llonka Elmont Foundation en basisschool in Boven-Suriname

‘’Ik wil in het binnenland kinderen met een lichte handicap kennis laten maken met nieuwe sportactiviteiten, waarbij we creatief moeten zijn, omdat we weinig materiaal tot onze beschikking hebben. Er zijn in het binnenland geen vakleerkrachten, dus wij willen een sportplan ontwikkelen dat scholen in de toekomst kunnen gebruiken.’’ Lees hoe het nu gaat met Ardi.

Lynn Slootweg

Stageplekken: basisschool speciaal onderwijs in Boven-Suriname en basketbalproject achterstandswijk Paramaribo

“Ik hoop iets te brengen en iets te leren van de andere cultuur. Ik wil de kinderen en jongeren door middel van sport leren hoe ze grenzen kunnen aangeven en hoop hen sociaal te versterken.” Lees hoe het nu gaat met Lynn.

Pieter Morselt

Stageplekken: lerarenopleiding LO in Paramaribo, Sonny project met kansarme jongeren en Ilonka Elmont Foundation

“Ik kijk uit naar de zelfstandigheid die ik straks heb. En het avontuur natuurlijk. Ik vind mijn projecten erg interessant. Ja, ik verwacht een boel nieuwe inzichten.” Lees hoe het nu gaat met Pieter

Brend Stijsiger

Stageplekken: Basisschool in Boven-Suriname en Ilonka Elmont Foundation

“Ik kijk er naar uit om met onze kennis en ervaring aan de slag te gaan in Suriname. Om sportproblemen te signaleren en oplossingen te bieden die passen bij de cultuur. Het wordt een groot avontuur, waar we veel van gaan leren. Ik heb er zin in!” Lees hoe het nu gaat met Brend.

Sjors Konijn

Stageplek: Ilonka Elmont Foundation

“Ik ga stagelopen in het speciaal onderwijs. Op drie verschillende scholen, met blinden en slechtzienden, gehandicapte kinderen en kinderen met gedragsproblemen. Ik heb daar enorm veel plezier in. In dit werk word je zó beloond voor wat je doet. En die buitenlandervaring wil ik natuurlijk gewoon meepakken!” Lees hoe het nu gaat met Sjors.

Levi Tindal

Stageplekken: basisschool in Boven-Suriname en speciaal onderwijs in Paramaribo

"Ik verwacht dat het buiten Paramaribo nog minder ontwikkeld is dan in de stad. We zullen niet moeten denken ‘dat ga ik eens eventjes veranderen’. Nee, we zullen ons moeten aanpassen. Ik kijk echt uit naar die andere cultuur.” Lees hoe het nu gaat met Levi.

Fleur van den Boogaard

Stageplekken: Ilonka Elmont Foundation en speciaal onderwijs in Paramaribo

“Ik wilde dolgraag in het buitenland stagelopen. Van huis uit heb ik meegekregen dat je ontzettend veel kunt leren als je op jezelf bent aangewezen. Bovendien verwacht ik nieuwe creativiteit op het gebied van lesgeven aan te boren, omdat daar niet alles zo vanzelfsprekend is.” Lees hoe het nu gaat met Fleur.

Tasniem Badwy

Stageplekken: Clinics kickboksen speciaal onderwijs en Penitentiaire Inrichting Santo Boma

“Ik ga werken met gedetineerden in de leeftijd van 30 tot 40 jaar, vaak mensen die op straat opgegroeid zijn. Ik hoop hen te helpen weer in de maatschappij te functioneren.” Lees hoe het nu gaat met Tasniem

Youri Mondt

Stageplekken: sportprogramma’s gehandicapten in sportcentrum en Penitentiaire Inrichting Santo Boma

“Het lijkt mij een heel waardevolle ervaring om in Suriname les te geven. We hebben daar waarschijnlijk veel minder middelen en dat dwingt ons creatiever te worden en constant te zoeken naar oplossingen. Dit gaat mij helpen om een completere leraar te worden.” Lees hoe het nu gaat met Youri.

Gepubliceerd door  Faculteit Bewegen, Sport en Voeding 29 augustus 2019