Hogeschool van Amsterdam

Voorlichtingsavond voor ouders en begeleiders

Voor u als ouder of begeleider is het studiekeuzeproces van uw kind misschien wel net zo spannend als voor uw zoon of dochter zelf. Het kan lastig zijn om een open gesprek over studiekeuze aan te gaan. Dit terwijl u, bewust of onbewust, vaak een grote rol speelt bij de keuze van uw kind en hierbij juist kunt helpen.

Om u te ondersteunen bij het begeleiden van uw kind, organiseren de Hogeschool van Amsterdam en de Universiteit van Amsterdam dit jaar twee online sessies:

Op maandag 7 december vindt de tweede online sessie plaats. Tijdens deze voorlichtingsavond gaat een keuzecoach in op de praktische zaken die bij het kiezen van een studie en bij studeren komen kijken. Zaken als toelatingseisen, inschrijfdeadlines, studiekeuzecheck en studiekosten komen onder meer aan bod.

Via onderstaande link kunt u zich aanmelden voor deze online sessie.

De Hogeschool van Amsterdam (HvA) en de Universiteit van Amsterdam (UvA) organiseren op 7 december een (online) voorlichtingsavonden voor ouders en begeleiders:

'Een studie kiezen - Praktische zaken'

Tijdens deze online voorlichtingsavond gaat een studiekeuzecoach in op de praktische zaken die bij het kiezen van een studie en bij studeren komen kijken. Onderwerpen zijn onder meer:

  • Toelatingseisen
  • Inschrijfdeadlines
  • Studiekeuzecheck en selectie
  • Studiekosten

Het programma:

19.15 uur Inloop
19.30 uur Start voorlichting
20.30 uur Einde voorlichting
tot 21.00 uur Ruimte voor vragen

Tijdens de online voorlichtingsavond wordt GEEN informatie gegeven over de opleidingen. Wilt u hier wel informatie over? Dan nodigen we u van harte uit om onze open dagen te bezoeken.

Aan de voorlichtingsavond voor ouders en begeleiders zijn geen kosten verbonden.

De online voorlichtingsavonden vinden plaats op:

  • Maandag 7 december 2020

Online sessies

Vanwege de maatregelen rond het coronavirus, kunnen we dit jaar de voorlichtingsavonden voor ouders en begeleiders alleen online aanbieden.

Na aanmelding via de link op deze pagina ontvangt u op vrijdag 4 december op het door u opgegeven e-mailadres een link naar de online sessie. Hier kunt u op maandag 7 december vanaf 19.15 uur inloggen. U komt dan in een digitale wachtruimte. De voorlichting begint om 19.30 uur en duurt tot 20.30 uur. Van 20.30 tot 21.00 uur is er ruimte om vragen te stellen aan de coaches/voorlichters.

Heeft u vragen over de voorlichtingsavond voor ouders en begeleiders? Neem dan contact op met Studievoorlichting.

Bekijk de video van de online sessie 'Hoe help ik mijn kind kiezen?'

Op maandag 2 november jl. vond de eerste online sessie 'Hoe help ik mijn kind kiezen?' plaats. Tijdens deze avond ging een keuzecoach in op het studiekeuzeproces, de rol die u als ouder hierin heeft en werden concrete handvatten geboden die u kunnen helpen bij de begeleiding van uw kind in zijn of haar studiekeuzeproces.

Accepteer de marketingcookies om deze video te zien

Video online voorlichtingsavond voor ouders en begeleiders 'Hoe help ik mijn kind kiezen?'

Gepubliceerd door  Afdeling Communicatie 5 november 2020

3 tips voor ouders van keuzecoach Marieke van Schaik

Accepteer de marketingcookies om deze video te zien