Hogeschool van Amsterdam

Studiekeuzeworkshop

Kom je er bij je studiekeuzecheck of selectie achter dat de HvA-opleiding waarvoor je gekozen hebt toch niet bij je past of heb je twijfels, dan is de Studiekeuzeworkshop geschikt voor jou.

In deze gratis workshop van drie uur ga je in een klein groepje en onder begeleiding van een studiekeuzecoach focus aanbrengen in je studiekeuzeproces. Je neemt je aanvankelijke studiekeuze onder de loep en maakt een studie- en beroepskeuzetest. Na afloop van de workshop heb je een actieplan met concrete stappen. 

Tijdens de Studiekeuzeworkshop werk je in groepsverband met maximaal vijf andere (aankomende) studenten aan je studiekeuze. Je maakt onder andere een studie- en beroepskeuzetest. De uitslag van deze test dient als input voor je nieuwe studiekeuze. Je bespreekt de uitslag met elkaar en met je studiekeuzecoach. Je krijgt daarnaast een werkboekje met opdrachten waarmee je zelf aan de slag gaat. Dit alles verwerk je in een stappenplan dat je vervolgens zelfstandig uitvoert om tot een definitieve studiekeuze te komen. 

De Studiekeuzeworkshop duurt 3 uur (van 10.00 uur tot 13.00 uur) en gaat door bij minimaal 3 deelnemers (maximaal 6 deelnemers).

Je hebt je ingeschreven bij een opleiding en deelgenomen aan de verplichte Studiekeuzecheck of selectie. Tijdens of na de Studiekeuzecheck of selectie kom je erachter dat de door jou gekozen opleiding toch niet bij je past, omdat:

  • je in het gesprek met de opleiding of tijdens de opdrachten die je moet doen, ontdekt dat deze niet aansluiten bij jouw wensen of kwaliteiten 
  • de opleiding je adviseert om niet met de opleiding te starten, omdat zij - op basis van de uitkomsten van de Studiekeuzecheck - zien dat de opleiding niet aansluit bij jouw wensen of kwaliteiten. 

De Studiekeuzeworkshop kan je helpen om uit te zoeken welke opleiding dan wel goed bij jou past.

Deze Studiekeuzeworkshop is alleen toegankelijk voor aankomende studenten, die aan de HvA hebben deelgenomen aan een studiekeuzecheck of een selectie.

Er zijn geen kosten verbonden aan deelname aan de Studiekeuzeworkshop. Als je je inschrijft rekenen we op je komst. 

De data waarop de Studiekeuzeworkshop wordt aangeboden, vind je binnenkort op deze pagina.

Heb je voor de start van de workshop keuzevragen of wil je op de wachtlijst  worden gezet als je je niet meer kunt inschrijven voor een bepaalde datum, mail dan naar studiekeuze@hva.nl

Heb je vragen over de Studiekeuzeworkshop? Stuur een e-mail naar studiekeuze@hva.nl of neem dan contact op met Studievoorlichting.

Ben je op zoek naar intensievere begeleiding? Kijk dan eens bij:

Keuze-3-daagse

Studiekeuzetraject UvA-HvA

Gepubliceerd door  Afdeling Communicatie 14 januari 2020