Hogeschool van Amsterdam

Studiekeuzegesprek

Zit je op de havo, het vwo of het mbo en denk je na over welke opleiding je hierna wilt gaan doen? Heb je vragen over hoe je dat doet, een studie kiezen? Of twijfel je tussen een paar opleidingen? Of weet je nog helemaal niet of je straks wel wilt gaan studeren?

Tijdens een studiekeuzegesprek op de HvA kun je deze vragen met een ervaren keuzecoach bespreken. Samen gaan jullie in een half uur aan de slag met vragen als:

  • Wat wil je?
  • Wat kun je?
  • Wat vind je belangrijk?

Daarna kijken jullie welke opleidingen daarbij kunnen passen. Het gesprek eindigt met het formuleren van concrete stappen die jij kunt gaan zetten om de studie te kiezen die bij jou past. 

Iedere maandag ben je tussen 15.00 en 17.00 uur van harte welkom voor een studiekeuzegesprek

Bij je aanmelding vragen we je om een paar vragen te beantwoorden. De antwoorden op deze vragen zijn het uitgangspunt voor het gesprek met de keuzecoach. 

Tijdens het half uur durende gesprek gaan jij en de coach in op jouw keuzedilemma. Samen bedenken jullie concrete stappen die jou dichter naar je studiekeuze helpen. 

Na afloop van het gesprek kun je zelf weer aan de slag met je studiekeuze. Je weet wat je gaat doen en waar je op kunt letten. 

Het studiekeuzegesprek is gratis.

Iedere maandagmiddag worden er tussen 15.00 en 17.00 uur studiekeuzegesprekken aangeboden. Je bepaalt zelf welke datum en welk tijdstip jou uitkomt. Door je aan te melden, reserveer je je plekje. 

Een studiekeuzegesprek duurt een half uur en vindt plaats op HvA-locatie Leeuwenburg. Dit ligt direct naast station Amsterdam Amstel. Je kunt er gemakkelijk komen met het openbaar vervoer. 

Heb je vragen over het studiekeuzegesprek of andere studiekeuze gerelateerde zaken? Neem contact op met Studievoorlichting

Andere studiekeuzeactiviteiten

Gepubliceerd door  Afdeling Communicatie 12 december 2019

Hoe kies je een studie die bij je past?

Accepteer de marketingcookies om deze video te zien