Hogeschool van Amsterdam

Proefstuderen

Heb je dit jaar of vorig jaar een open dag bezocht en weet je bijna zeker bij welke opleiding je straks wilt gaan studeren? Meld je dan aan voor proefstuderen. Je krijgt in groepsverband meer inhoudelijke informatie over de opleiding en weet zo nóg beter wat je kunt verwachten voordat je een definitieve keuze maakt.

Kun je bij de opleiding van jouw keuze niet proefstuderen? Bekijk de mogelijkheden op student voor een dag of loop online mee via Instagram.

Ontwikkelingen coronavirus

Je kunt je gewoon aanmelden voor proefstuderen. Dan hoor je het direct als we je later alsnog kunnen uitnodigen. Of als we proefstuderen in een andere vorm kunnen aanbieden.

De HvA houdt de ontwikkelingen rond het coronavirus nauwlettend in de gaten. Zie ook hva.nl/coronainfo.

We wensen je een goede gezondheid en hopen je gauw te zien.

Tijdens het proefstuderen volg je bij de opleiding van je keuze, samen met andere studiekiezers, een dag(deel) een vast programma.

  • Je krijgt verdiepende informatie over de vakken en de manier van lesgeven.
  • Je ontmoet docenten en studenten.
  • Je kunt studiemateriaal inzien.
  • Je kunt vragen stellen.

Kijk op Student voor een dag om te zien bij welke opleidingen je kunt proefstuderen of meelopen.

Bij sommige opleidingen is het nodig om een voorbereidende opdracht te maken voordat je komt proefstuderen. Of dit nodig is, staat in de bevestiging van je aanmelding die je van de opleiding krijgt.

Je kunt alleen proefstuderen als je de opleiding tijdens een open dag bezocht hebt. Tijdens de open dag heb je een algemeen beeld gekregen van de opleiding. Tijdens het proefstuderen krijg je specifieke informatie over de inhoud van de opleiding.

Aan proefstuderen zijn geen kosten verbonden.

Let op! Je kunt je alleen aanmelden voor Proefstuderen als je de opleiding tijdens de open dag gaat bezoeken of al bezocht hebt.

Heb je vragen over proefstuderen? Neem dan contact op met Studievoorlichting.

Gepubliceerd door  Afdeling Communicatie 19 maart 2020

Wat is het verschil tussen Proefstuderen en Meelopen?

Accepteer de marketingcookies om deze video te zien