Proefstuderen

Heb je dit jaar of vorig jaar een open dag bezocht en weet je bijna zeker bij welke opleiding je straks wilt gaan studeren? Meld je dan aan voor proefstuderen. Je krijgt in groepsverband meer inhoudelijke informatie over de opleiding en weet zo nóg beter wat je kunt verwachten voordat je een definitieve keuze maakt.

Veel opleidingen organiseren proefstuderen weer op locatie, zodat je persoonlijk kennis kunt komen maken met de docenten en studenten van de opleiding. Uiteraard kunnen we dit alleen doen zolang de richtlijnen van het RIVM dat toelaten. Enkele opleidingen hebben een online alternatief voor je ontwikkeld.

Tijdens het proefstuderen volg je bij de opleiding van je keuze, samen met andere studiekiezers, een dag(deel) een vast programma.

  • Je krijgt verdiepende informatie over de vakken en de manier van lesgeven.
  • Je ontmoet docenten en studenten.
  • Je kunt studiemateriaal inzien.
  • Je kunt vragen stellen.

Proefstuderen is nu niet meer mogelijk. Zodra het nieuwe studiejaar is begonnen zal bekend worden bij welke opleidingen je kunt proefstuderen en wordt deze pagina aangepast. Houd deze pagina daarom in de gaten.

Bij sommige opleidingen is het nodig om een voorbereidende opdracht te maken voordat je komt proefstuderen. Of dit nodig is, staat in de bevestiging van je aanmelding die je van de opleiding krijgt.

Je kunt alleen proefstuderen als je de opleiding tijdens een open dag bezocht hebt. Tijdens de open dag heb je een algemeen beeld gekregen van de opleiding. Tijdens het proefstuderen krijg je specifieke informatie over de inhoud van de opleiding.

Aan proefstuderen zijn geen kosten verbonden.

Heb je vragen over proefstuderen? Neem dan contact op met Studievoorlichting.

Andere studiekeuzeactiviteiten

Kun je bij de opleiding van jouw keuze niet proefstuderen? Bekijk dan of je er live kunt meelopen of loop online mee via Instagram.

Wat is het verschil tussen Proefstuderen en Meelopen?

Accepteer de marketingcookies om deze video te zien

Ontwikkelingen coronavirus

De HvA houdt de ontwikkelingen rond het coronavirus nauwlettend in de gaten. Zie ook hva.nl/coronainfo.

We wensen je een goede gezondheid en hopen je gauw te zien.

Gepubliceerd door  Afdeling Communicatie 14 juni 2022