Open dag

Een open dag bezoeken is een goede manier om je te oriënteren op een opleiding. Je krijgt er niet alleen informatie over de opleidingen, maar kunt ook kennis maken met de studenten en docenten. Bovendien kun je een kijkje nemen in het gebouw waar je straks misschien gaat studeren.

Kijk op hva.nl/opendag voor aanmelden en informatie over de komende open dag.

Voorlichtingsrondes, proeflessen en workshops

Bijna alle opleidingen bieden voorlichtingsrondes aan. Tijdens deze rondes vertellen docenten en studenten over de inhoud van de opleiding. Onderwerpen zoals de toelatingseisen, de vakken en de stagemogelijkheden komen hierbij aan bod. Daarnaast vertellen studenten hoe zij de opleiding ervaren.

Bij sommige opleidingen kun je ook proeflessen, workshops of mini-colleges volgen. Op die manier krijg je al een idee hoe het er in de lessen aan toe gaat.

Een aantal weken voor de open dag kun je hier precies zien wanneer iedere opleiding een voorlichtingsronde geeft. Je kunt dan je persoonlijke programma samenstellen.

Studiekeuzeplein

Op bijna alle locaties vind je een studiekeuzeplein. Hier staan studiekeuzecoaches die je kunnen helpen bij je studiekeuzeproces. Je kunt aan hun je vragen stellen en eventuele problemen voorleggen. Zij geven je dan handige tips over hoe je het verder aan kunt pakken.

Je kunt tijdens de open dag doorlopend op het studiekeuzeplein terecht.

Informatiemarkt

De meeste opleidingen hebben een informatiemarkt op de open dag. Hier kun je de studieboeken van de opleiding bekijken. Ook vind je er vaak studenten aan wie je je vragen kunt stellen.

Je kunt tijdens de open dag doorlopend op de informatiemarkten terecht. Loop er dus gerust even langs als je wat tijd tussen je voorlichtingsrondes hebt.

Bekijk het actuele aanbod op de algemene open dag pagina

De open dag is een goede manier om meer informatie over een aantal opleidingen te krijgen. Om het meeste uit de open dag te halen, is het belangrijk dat je je goed voorbereid:

Wat wil je weten?

Bedenk van tevoren op welke vragen je zeker antwoord wilt krijgen tijdens de open dag. Wil je bijvoorbeeld hoeveel tijd je aan het huiswerk kwijt bent? Of ben je benieuwd of je in het buitenland stage kunt lopen? Of wil je weten of er een toelatingsprocedure geldt en hoe die in zijn werk gaat?

Maak je eigen programma

Een aantal weken voor de open dag kun je hier zien welke opleiding wanneer voorlichting geeft. Stel vooraf je persoonlijke programma samen. Zo kun je precies zien waar je hoe laat moet zijn. Je kunt hiervoor ook de HvA open dag app gebruiken.

Dit studiejaar vinden de open dagen plaats op:

  • Dinsdagavond 12 april 2022

Bekijk het actuele aanbod op de algemene open dag pagina

Heb je vragen over de open dag, neem dan contact op met Studievoorlichting.

Accepteer de marketingcookies om deze video te zien

Andere studiekeuzeactiviteiten

Is deze studiekeuzeactiviteit toch niet helemaal wat je zoekt? Kijk dan eens bij:

Voorbereiden open dag

Accepteer de marketingcookies om deze video te zien
Gepubliceerd door  Afdeling Communicatie 12 februari 2022