Hogeschool van Amsterdam

Hbo, dat gaat zo

Bel met een student van de HvA!

Wil je meer weten over de overstap naar het hbo? Studenten van de HvA vertellen je er graag meer over in een persoonlijk gesprek van 15 minuten. Op deze pagina kun je zelf een afspraak inplannen met de student van jouw keuze. Ga bijvoorbeeld in gesprek met een student die een soortgelijke situatie heeft meegemaakt of kies voor een HvA'er die een opleiding volgt die jou ook interessant lijkt!

Let op! Het is op dit moment nog niet mogelijk om een afspraak te maken. Wij werken op dit moment aan een nieuw schema voor 2021-2022. Wil jij in gesprek met een van onze studenten? Kom dan later terug.

Esma Dursun - Pedagogiek

Esma Dursun
"Hi! Mijn naam is Esma Dursun, 26 jaar en ik ben derdejaarsstudente Pedagogiek. Momenteel volg ik de minor Video & TV en hoop ik in februari te starten met mijn stage. Naast mijn studie ben ik studentlid binnen de Centrale Medezeggenschapsraad en de Faculteitsraad van Onderwijs en Opvoeding. Hiervoor heb ik mbo Pedagogisch medewerker niveau 3 en Gespecialiseerd Pedagogisch Werker niveau 4 afgerond. Daarna besloot ik de lerarenopleiding Engels te volgen aan de Hogeschool Rotterdam, maar ben hier binnen een half jaar mee gestopt."

Ria Čolić - International Business

Ria Colic

Heey hallo! Ik ben Ria en zit nu in mijn derde jaar van de studie International business. Hiervoor had ik sociaaljuridische dienstverlening gedaan ook aan de HvA, maar na een jaartje merkte ik dat ik toch niet op mijn plek zat. Nu ben ik mijn plekje helemaal gevonden bij mijn huidige studie en hou ik ervan om mezelf uit te dagen met excellentieonderwijs/honours. Ik snap hoe moeilijk het kan zijn om de overstap te maken en hoe moeilijk een studiekeuze soms kan zijn. Doordat ik twee keer een eerste jaar heb meegemaakt weet ik waar je op moet letten en wat soms moeilijk kan zijn, stel me gerust een paar vragen!

Ilse Frits - Creative Business

Ilse Frits

"Mijn naam is Ilse Frits. Ik ben 22 jaar oud en derdejaars student Creative Business (Voltijd). Nadat ik klaar was met mijn mbo-opleiding Mediamanagement en Marketing op het Grafisch Lyceum Utrecht, ben ik verder gaan studeren naar het hbo. Ik vond dit een spannende stap om te maken, omdat mensen toch zeiden dat mbo'ers het lastiger zouden hebben op het hbo. Maar ik merkte dat ik juist door mijn mbo-achtergrond een voorsprong had op iedereen. Met veel plezier en uitdagende vakken en projecten volg ik deze opleiding. Ben jij ook een mbo'er die de overstap van mbo naar hbo moeilijk vindt? Neem gerust contact op met mij en stel je vragen!"

Yunus Emre Alkan - Communication and Multimedia Design

Yunus Emre Alkan
"Mijn naam is Yunus Emre Alkan, ik ben 20 jaar en studeer de opleiding: Communication and Multimedia Design. Na mijn propedeuse cum laude te hebben behaald zit ik in mijn 2e leerjaar. Ik hou mij bezig met alles omtrent design, denk aan websites, applicaties, logo’s, posters, producten etc. Websites en applicaties design ik niet alleen, maar ik bouw/codeer ze ook. Naast dat ik alles kan vertellen over designen en coderen, kan ik ook super veel vertellen over het HvA in het algemeen. Het delen van mijn kennis en ervaring, is geen enkel probleem, dit vind ik erg leuk!"

Mariam Admo - Product Design

Mariam Admo
"Mijn naam is Mariam en ik ben derdejaars Product Design student aan de HvA met een specialisatie in Interaction Engineering. Een creatieve studie waarbij er gekeken wordt naar zowel de techniek, duurzaamheid, business en natuurlijk de eindgebruiker van het product of dienst. Vind jij het nou lastig om de juiste studiekeuze te maken? Of heb je specifiek vragen over mijn studie of studiekeuze traject? Plan dan een call in en dan help ik jou graag verder met je volgende stappen!"

Simran Kour - Human Resource Management

Simran Kour
"Mijn naam is Simran en ik studeer Human Resource Management aan de Hogeschool van Amsterdam. Hiervoor heb ik de mbo-opleiding Facility Management gedaan. Het kiezen van een hbo-opleiding was voor mij best wel pittig en er zijn dingen die ik liever voor het maken van mijn keuze had geweten. Om ervoor te zorgen dat toekomstige studenten zo goed mogelijk hun studiekeuze maken, doe ik mee aan dit project!"

Linda Vinke - Forensisch Onderzoek

Linda Vinke
"Hoi, ik ben Linda, 24 jaar oud en vierdejaars student forensisch onderzoek. Zelf heb ik wel even gedaan over mijn studiekeuze. Ik kwam van 5 vwo, ging naar mbo4 en ronde deze opleiding ook niet af. Hierna heb ik hulp ingeschakeld en kwam ik op deze studie. Wel moest ik toen nog mijn havo halen, welke ik gedaan heb middels een thuisstudie in 1 jaar. Heb je vragen over mijn opleiding of mijn studiekeuze? Boek dan een gesprekje in met mij. Ik help jullie graag een wat soepelere studiekeuze te maken dan hoe het bij mij liep!"

Fatoumata Bah - Verpleegkunde

Fatoumata Bah
"Mijn naam is Fatoumata Bah. Ik ben 22 jaar oud en studeer aan de Hogeschool van Amsterdam. In 2018 heb ik na mijn Doktersassistente opleiding, de knoop doorgehakt en de overstap naar het HBO gemaakt. Het was een spannende stap wat een enorme bijdrage heeft geleverd aan mijn ontwikkeling binnen de zorg. Met volle uitdaging en plezier volg ik de opleiding tot verpleegkundige. Vind jij het ook moeilijk om de overstap te maken of twijfel je over bepaalde zaken? Neem gerust contact op en stel je vragen!"

Houda Hammou - Leraar Engels

Houda Hammou
"Na mijn juridische studie Zakelijke Dienstverlening op MBO Utrecht had ik geen idee welke studie ik op het hbo wou volgen. Nadat een uitgebreide zoektocht niks opleverde stuitte ik op de lerarenopleiding Engels en dit is uiteindelijk de perfecte keuze geweest. Ik houd van het vak en de interactie met studenten geeft me veel voldoening. Vanuit onze maatschappij, soms ook familie & vrienden krijgen we vaak idealen en dromen door de strot geduwd die vaak niet reflecteren wie we zijn en wat we willen. Kunst is een balans zien te vinden in luisteren naar je innerlijke stem, die soms heel zwak kan zijn, en het filteren van wat iedereen om je heen vindt dat je moet doen. Hopelijk kan ik je in ieder geval een beetje op weg helpen wat betreft vragen over het hbo."

Samuel Mulders - Academie voor Lichamelijke Opvoeding (ALO)

Samuel Mulders
"Heyy, ik ben Samuel en ik ben 21 jaar. Ik doe de Academie voor Lichamelijke Opvoeding aan de HvA. Ik wist al vrij snel dat ik iets binnen de sport wilde gaan doen, maar wat wist ik niet. Via via ben ik bij deze opleiding gekomen. Mocht jij nou vragen hebben over wat je precies wilt gaan doen, heb je vragen of studeren in het algemeen of heb je een vraag over bijvoorbeeld het studeren nu met corona? Twijfel niet en bel gerust! Waar ik kan helpen help ik graag! Ik spreek je snel! "

Reinke Boerkoel - Aviation

Reinke Boerkoel
"Hoi! Mijn naam is Reinke en ik ben 20 jaar oud. Sinds ik aan mijn studie Aviation (luchtvaart) begonnen ben, woon ik op mezelf in Almere. Nu zit ik in mijn tweede jaar en volg ik de richting Engineering (techniek). Voorafgaand aan deze opleiding heb ik VWO gedaan en wist ik sinds mijn derde jaar dat ik luchtverkeersleider wilde worden. Die opleiding adviseert om eerst een andere studie te volgen, dus daar ben ik nu mee bezig. Het helpen van aankomend hbo-studenten is iets wat ik graag doe en ik sta dan ook altijd paraat om vragen te beantwoorden! "

Feden Roorda - Commerciële Economie

"Hey hello! Mijn naam is Feden Roorda, 22 jaar en ik ben derdejaars student commerciële economie (voltijd). Als afstudeerrichting heb ik gekozen voor digital marketing, wat ik ontzettend leuk vind. Na mijn havo heb ik een tussenjaar gehad en gewerkt bij een reclamebedrijf. Hier heb ik met veel plezier gewerkt en zo kwam ik bij de opleiding commerciële economie. Naast mijn reguliere onderwijs volgde ik extra vakken om alles uit mijn studie te halen. Ik volg deze studie nog steeds met veel plezier en heb al veel mogen leren! Ik vond het begin van mijn studie overigens heel spannend, zoveel nieuwe dingen. Ik kan mij voorstellen dat jij studeren en een studiekeuze maken wellicht ook wel spannend vindt. Heb je vragen? Neem gerust contact met mij op! Ik help je graag! "

Manon Jonker - Sociaal Juridische Dienstverlening

Manon Jonker
"Hallo! Mijn naam is Manon en ik ben tweedejaars student aan de opleiding Sociaal Juridische Dienstverlening op de HvA. Mijn vooropleiding is Juridische Administratieve Dienstverlening op het mbo. Toen ik mijn mbo-opleiding had afgerond wist ik niet goed welke studie ik wilde gaan doen. Het leek heel logisch om een aansluitende vervolgopleiding te doen en daarom koos ik voor hbo-rechten. Na een half jaar kwam ik erachter dat dit totaal niet bij mij paste. Toen ben ik mij pas echt gaan oriënteren op de studies die mij leuk leken en ben ik ook breder gaan kijken. Zodoende kwam ik bij mijn huidige opleiding. Ik heb zowel vóór corona als tijdens corona een eerste jaar meegemaakt dus ik kan je veel vertellen over de omschakeling en wat de verschillen zijn. Ook zou ik je tips en leuke weetjes kunnen vertellen. Heb je dus vragen over de SJD-opleiding, mijn ervaringen op het hbo of over mijn studiekeuze? Neem dan gerust contact met mij op! "

Myrna Jak - Communicatie

Myrna Jak
"Hoi, ik ben Myrna, 20 jaar oud en zit nu in mijn vierde jaar van de opleiding Communicatie (Voltijd). Nadat ik de havo heb afgerond heb ik de overstap gemaakt naar Communicatie aan de HvA en ik heb geen seconde spijt gehad van die keuze. Ik ben er door mijn opleiding achter gekomen dat ik marketing en consumentengedrag echt super interessant vind. Momenteel ben ik bezig met de minor Waardecreatie in de Sport van Morgen en ook heb ik me tijdens mijn studie verdiept in bedrijfskunde met een minor. Wil je net als ik zo veel mogelijk informatie winnen voor je je inschrijft voor een opleiding? Of had je net zoals allerlei vragen over de overstap naar het hbo? Ik vind het onwijs leuk om je te helpen en al je vragen te beantwoorden!"

Mohamed Negm - Engineering: Elektrotechniek

Mohamed Negm
"Hoi, mijn naam is Mohamed ik ben 21 jaar, en ik volg momenteel de opleiding Engineering: Elektrotechniek. Mijn vooropleiding was Vliegtuigtechniek: Mechanica, daarvoor was dat techniek-breed. Dus ik heb nogal veel ervaring met verschillende techniek opleidingen. Ik doe mee aan Hbo, dat gaat zo omdat ik mijn kennis met zoveel mogelijk mensen wil delen en jou wil helpen met voorbereiden voor de overstap naar het hbo. Als jij benieuwd bent naar Elektrotechniek en mijn ervaring met het hbo dan kan je bij mij terecht!"
Gepubliceerd door  Studentenzaken 30 augustus 2021