Gesprek met een student

Ben jij benieuwd hoe het is om aan het hbo te studeren? Of wil je weten hoe studenten van de HvA hun studiekeuze hebben aangepakt? Onze studenten vertellen je daar graag over tijdens een persoonlijk gesprek.

Nadat je je hebt aangemeld, belt de student je op het tijdstip dat jij hebt aangegeven. Het gesprek duurt ongeveer 20 minuten.

Wat ga je doen?

Tijdens het gesprek kun jij al je vragen stellen. Onze studenten vertellen wat zij zelf hebben meegemaakt in hun studentenleven en hoe zij zelf keuzes hebben gemaakt. Je kunt bij het aanmelden zelf kiezen over welk onderwerp je het wilt hebben. Zo krijg jij antwoord op de vragen die jij hebt, krijg je een beter beeld van hoe het is om student te zijn en kun je inspiratie opdoen voor je eigen (studie)keuze.

Gespreksonderwerpen

Het is handig om vooraf te kiezen waarover je een gesprek wilt met een HvA-student. Je kunt kiezen uit de volgende gespreksonderwerpen:

Van havo naar hbo De overstap naar het hbo kan best spannend zijn. Misschien weet je niet goed wat je kunt verwachten, of heb je vragen over de verschillen tussen de middelbare school en het hbo. Dan is het fijn om te weten hoe een ander dat heeft ervaren. HvA-studenten die ook van de havo komen vertellen je graag meer over de stap van de havo naar het hbo.
Van mbo naar hbo Een student met een mbo-achtergrond heeft veel praktische kennis en die kun je op het hbo goed inzetten. Maar het hbo is op bepaalde punten wel anders dan het mbo. Je zult misschien op een andere manier studeren dan je gewend bent. Een HvA-student die deze overstap zelf heeft doorlopen beantwoordt graag jouw vragen!
Studeren aan de HvA: hoe is dat? Hoe ziet een dag in het leven van een HvA-student eruit? Welke spullen moet je meenemen naar de campus, wat is er te beleven in de gebouwen en ontmoet je veel nieuwe mensen? Onze studenten vertellen je graag meer over het studentenleven: van sociale netwerken en studieverenigingen tot leuke studeerplekken en studentenhotspots in de stad.
Studeren met een functiebeperking Wil jij studeren aan de HvA en heb je een functiebeperking? Vaak kun je dan van de HvA extra regelingen, voorzieningen of begeleiding krijgen. Ook kun je lid worden van Limitless, een studentenplatform dat zich inzet om studeren voor jou en je medestudenten toegankelijker en leuker te maken. Een HvA-student van Limitless vertelt je er graag over.
LHBTIQ+- gemeenschap op de HvA Ben jij benieuwd naar hoe de LHBTIQ+- gemeenschap wordt vertegenwoordigd op de HvA? En wil je weten hoe het zit met diversiteit en inclusie? Een student van HvA Pride, de LHBTIQ+- community van de HvA, kan je daar alles over vertellen.

Vragen?

Heb je vragen over het gesprek met een student of andere zaken gerelateerd aan studiekeuze? Neem contact op met Studievoorlichting.

Is dit niet de informatie die je zocht?

Gepubliceerd door  Studentenzaken 1 maart 2022