Erasmus Charter for Higher Education (ECHE)

Meer weten over Erasmus+ en de Erasmus Charter? Op deze pagina vind je alle info!

Erasmus+ (2021-2027) is het Europese subsidieprogramma voor onderwijs, jeugd en sport. Erasmus+ heeft in 2019 de mijlpaal van 10 miljoen deelnemers bereikt! Momenteel gaan jaarlijks ruim 30.000 Nederlandse studenten, docenten jongeren, leerlingen naar een ander EU-land voor uitwisselingen en projecten.

In december 2020 heeft de Hogeschool van Amsterdam het Erasmus Charter for Higher Education (ECHE) voor de participatie in de activiteiten van Erasmus+ toegekend gekregen. Het Erasmus Charter is het algemene kwaliteitsraamwerk voor hogeronderwijsinstellingen die deelnemen aan het Erasmus+ programma. Zie het Charter en de Eramus Policy Statement van de HvA hieronder:

Institutionele gegevens

ECHE

Erasmus Charter for Higher Education 2021-2027

EPS

Erasmus Policy Statement

Erasmus ID code

NL AMSTERD05

PIC

985875991

OID

E10173408

Als je interesse hebt in deelname aan het Erasmus+ Programma kun je contact opnemen met het desbetreffende facultaire International Office. Uitgebreide informatie betreffende het Erasmus+ programma voor studenten en medewerkers van de HvA vind je op az.hva.nl (onder Erasmus+). Wil je andere studenten spreken die al op Erasmus zijn geweest? Bezoek dan het jaarlijkse HvA evenement Going International. Tijdens dit evenement kan je inspiratie en tools opdoen voor een buitenlandervaring binnen je studie en kan je studenten spreken tijdens het ‘students meet students’ onderdeel.

Ersamus+ logo
Gepubliceerd door  Studentenzaken 19 mei 2021